Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Питане към колелоездачите???
Автор: deadlirics   
Дата:   16-06-12 15:29

Питането ми е свързано със закона за движение по пътищата:

На пешеходна пътека тип зебра колелоездача има ли предимство пред Друго пътно превозно средство или няма????

Отговори на това съобщение
 Re: Питане към колелоездачите???
Автор: chill   
Дата:   16-06-12 15:34

Няма, разбира се.

Ако иска да има предимство, да слезе и да бута - тогава е пешеходец.

Строго погледнато, това е и единсвения начин да мине ПО (а не да я пресече) пешеходна пътека.

Автор: CyberGene   
Дата:   16-06-12 15:41

Аз търсих в закона и този за прилагането му къде точно пише, че колелото трябва да се бута по пешеходна пътека и не можах да намеря конкретно, но тъй като по принцип се знае, че трябва да се бута, предполагам е тълувание на някой от другите членове, като например че докато си на колело се явяваш превозно средство, което може да се движи само надлъжо на пътя, а не напречно или нещо от сорта. Това е само гадаене от моя страна. Аз лично си карам по пешеходните пътеки, ама да видим кога ли ще ме глобят [smilie5]

Автор: imitev   
Дата:   16-06-12 15:42

Ако съм колоездач - последното нещо което ме интересува е кога имам Предимство.

Аз и като водач на МПС не се интересувам от предимството си - интересувам се кога нямам предимство, а моето законно предимство съм готов да отстъпя на всеки, който има нужда от него...

Автор: asahi   
Дата:   16-06-12 15:42

Пешеходецът и бутащият велосипед велосипедист нямат предимство пред релсовите превозни средства.

Автор: amplified   
Дата:   16-06-12 15:44

По принцип трябва да се движиш по пътя, не по тротари и пешеходни... Там където има вело алея по тротоара разбира се може.
Само че нашите пътища и банкети и като сложиш бонус джигитите си е страшно опасно и аз не бих рискувал. Въпреки, че с затворени очи мога да се размина с някой тъпак, пак ме е страх.
На пешеходна по закон се слиза от колелото и се бута. Все пак шофьорите не могат да обханат всичко около тях. Колоездач летящ с 30-40км/ч от някъде и изведнъж озовал се на пешеходната пътека е опасен.

По законите на мислещата глава де [smilie18]
Аз рядко ги спазвам [smilie18]

Публикацията е редактирана (16-06-12 15:45)

Автор: tofo   
Дата:   16-06-12 15:53

Пешеходната пътека е за пешеходци. Велосипедът е пътно превозно средство.

Автор: ценослав   
Дата:   16-06-12 19:39

По принцип велосипедиста /какъвто съм и аз/ не би трябвало да е участник в движението по пътищата, както и тези превозни средства теглени от жива сила /каруцата или ръчна количка/. Значи, ще се съгласите, че за да станеш пълноправен водач на МПС /което се движи по пътната мрежа на страната/ се преминава през обучение, и категоризация, най вече за получаване на знания по ЗДП. Велосипедистите и каруцарите и другите - дето теглят колички по пътищата нямат никакви документи удостоверяващи познанието им на ЗДП. И какво правим??? Да не говорим за деца велосипедисти на пътя.[smilie18] [smilie18] [beer] [beer]

Автор: georgi969   
Дата:   16-06-12 19:46

МПС е едно, ППС е съвсем друго нещо.

Автор: chill   
Дата:   16-06-12 19:50

Те и пешеходците са участници в движението.

Дата:   16-06-12 19:53

Говорим за познания на ЗДП /Закон за Движение по Пътищата/. Дали е МПС или ППС е необходимо водача да има необходимите познания удостоверени от документ. Значи аз съм за обучение на всички водачи на ППС с жива тяга. Имаш ли свидитилство за правоуправление на МПС - карай си и колело ако щеш. Но нямаш ли такова свидетелство - хайде на обучение и някаква "тапия" да има. Да не говорим, че собствениците на МПС си плащаме пътен данък, винетки, ЗАСТРАХОВКИ и др. парични ТЕЖЕСТИ, а велосипедитите си карат ГРАТИС по пътната мрежа на страната.[smilie25] [smilie25] [beer]

Автор: dobriman   
Дата:   16-06-12 20:00

Пешеходната пътека се води продължение на тротоар.

Автор: georgi969   
Дата:   16-06-12 20:15

5 годишно момченце с колело какъв изпит да държи?
И как да се взимат парите на велосипедистите-с виинетка или годишен данък?
А и пешеходците безплатно ходят по тротоарите-това е недопустимо, и трябва да се промени.

Автор: neuromancer   
Дата:   16-06-12 20:52

Баща катаджия смушква сина си (също катаджия) в 8 часа сутринта:
- Ставай бе, вече цяла сутрин безплатно карат

Автор: amplified   
Дата:   16-06-12 21:41

ценослав, Петък мина [smilie18] [smilie18]

Дата:   16-06-12 21:53

За един колоездач днес съботата свърши около обяд.[smilie10]

Публикацията е редактирана (16-06-12 21:54)

Автор: asahi   
Дата:   16-06-12 21:58

Май и не само съботата.

Автор: НАСОО   
Дата:   16-06-12 22:51

Бай Цено не беше ли миуиционер??

Автор: Han_Solo   
Дата:   16-06-12 22:55

намерих на първо четене това :

Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:
.............
5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.

Дата:   16-06-12 23:05

нема нужда да търсиш по колело, там един от първите членове казва какво е МПС и ППС, пък после има един дето казва къде могат да се движат, пък после има още един дето казва колоездачите как трябва да се движат по пътното платно[smilie21]

Автор: kkkolelo   
Дата:   16-06-12 23:59

Автор: imitev
Дата: 16-06-12 15:42

Ако съм колоездач - последното нещо което ме интересува е кога имам Предимство.

Аз и като водач на МПС не се интересувам от предимството си - интересувам се кога нямам предимство, а моето законно предимство съм готов да отстъпя на всеки, който има нужда от него...

[cool] [smilie24]

Дата:   17-06-12 00:02

некога като се возех на дедо в москвича го питах как разбира къде и как да кара, а той просто каза - важното при карането е да гледаш да не се блъснеш в никой и никой да не те блъсне[cool]

Автор: orlin   
Дата:   17-06-12 00:47

Мястото на колоездача е на пътя. Разбира се на този който не го е страх . Щом почва да се съмнява по добре да не кара там.
На пешеходна пътека и тротоар трябва да слезе и да бута но почти никой не го спазва. Иначе предимството му там е като на пешеходците.

Дата:   17-06-12 01:05

много ясно... Понеже ходя с колата на раута, което кара колегите все да ме укоряват, че това е за селяните и по този начин не се грижа за природата и вредя на околните. Миналата седмица се събрали няколко, човека и почват пак с притчите. Та се наложи да им разясня, че нарушават поне четири пъти закона само в зрителното ми поле, докато ги виждам да идват и да си тръгват. Минават през пешеходните светофари, карат по тротоара, движат се по двама един до друг на платното, нямат светлоотразители по колелетата. Всъщност сега като се замисля май трябваше да имат и звънци, но не съм сигурен. И тия работи ги помня от времето на комунизъма, когато в трети клас имахме такива часове на едни полигони със знаци, където идвахме със собствените си колелета и ни учеха как да караме. Даже и знаците с ръцете от там ги знам..[smilie11]

Автор: orlindraganov   
Дата:   17-06-12 03:26

Абе нещо сте големи законаджии...

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.