Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Проблем с колата. Във Варна съм. Моля помогнете!!!
Автор: bummer7   
Дата:   01-02-12 18:52

Преди 2 седмици имах проблем с паленето и имах теч на антифриз от термостата. Както и да е оправих нещата в един сервиз извън Варна. Смених си и термостата с нов. Обаче днес за мое голямо учудване гледам че колата е загряла ама парното не топли. И като поглеждам антифриза някъде е изчезнал. Моля, ако някой може да ми каже сервиз във Варна, където вземат по- евтинко ще съм му благодарен. А и колата ми трябва много, така че колкото по- бързо, толкова по -добре.
 Re: Проблем с колата. Във Варна съм. Моля помогнете!!!
Автор: asahi   
Дата:   01-02-12 18:56

За колко време ти се свърши антифризът?
Автор: imitev   
Дата:   01-02-12 18:57

Колата нали е Форд Мустанг?
Дата:   01-02-12 19:00

След като смених термостата преди около 10 дни напълних антифриз м/у минимум и максимум. Не съм карал много(може би 100-на километра). И днес го няма. Колата е сеат кордоба 1997г.
Автор: Gruyu   
Дата:   01-02-12 19:03

системата го е глътнала, самообезвъздушила се е демек, долей му колкото трябва и си свиркай, и парното ще се появи
Автор: chipsy   
Дата:   01-02-12 19:07

Също е възможно да е заминала гарнитурата на главата, като гледам симптомите...
Автор: agop4o   
Дата:   01-02-12 19:09

системата го е глътнала, самообезвъздушила се е демек, долей му колкото трябва и си свиркай, и парното ще се появи
-ц- гарнитура.но не за кебапчета а на главата
Автор: vaskoto1   
Дата:   01-02-12 19:09

пич, ако вземеш да споделиш маааалко повече инфо около колата си-може и някой да реши да ти помогне...
кордоба-каква? червена? те на кордобите им слагат само един мотор, така че няма как да се обърка някой...
[smilie18]
отделно дето спецовете с бързите гарнитури няма да е лошо да се поспрат, преди да поставят пациента на смъртно легло...[beer]

Публикацията е редактирана (01-02-12 19:10)
Дата:   01-02-12 19:10

Гледам и ми се струва, че сякаш е текло под термостата, ама не се вижда много добре. Трябва канал, да се махат някакви капаци и да се гледа. За сервиз е. Ако е заминала гарнитурата тоя ремонт ще ми излезе колкото колата [smile]
Автор: tonyf   
Дата:   01-02-12 19:10

Като Грую - пробвай първо най-лесното. На студен двигател, току-що запален - наливай бавно и полека в разширителния съд. Ако някъде в най-горната част на системата има друга капачка/вентил или каквото и да е, развий го леко.
Дата:   01-02-12 19:12

Сеат Кордоба 1997г., 1,4 бензин, 60 коня, че и комби- да има място за метановите бутилки, че те са доста големи.
Дата:   01-02-12 19:12

грую и тониф. 100км и 10тина дни? четете.
няма шанс да не е извадила всичко досега.
все пак-какъв е мотора?
Автор: ценослав   
Дата:   01-02-12 19:13

Ако е гарнитура трябва да излизат мехурчета в разширителния съд - да бълбука, като подаваш газ. [cool] [cool] [cool]

Публикацията е редактирана (01-02-12 19:16)
Автор: asahi   
Дата:   01-02-12 19:14

Сипвай и карай. Ако е бил фалшив антифризът може да е спукал нещо.
Дата:   01-02-12 19:19

ОК. АБД код на мотора.
най често срешани дефекти по охладителната система на тези мотори е пластмасовия "петох@ник", в който се монтира термостата.
пукат се и почва да тече.
купи си нов. сменя се лесно-на 2 болта е, трудно се изваждат само маркучите.
особено внимавай със съединението, което идва отзад, зад блока, от водната помпа!
изчисти внимателно главата, където ляга гумената гарнитурка. НЕ МАЖИ НИКАКВИ СИЛИКОНИ! внимателно стягай-все пка е пластмаса.
преди да почнеш монтажа вземи една бургия 4мм и разпробий най малкия щуцер, на който се надява маркуча за към казанчето-горе на казанчето.
дупката там е малка и циркулацията се зтруднява-болка в тия модели.
после. налей КОНЦЕНТРАТ антифриз. нужни са ти макс 5 лтр. системата събира 6, но не можеш да изкараш всичко, така че 4, 4 и малко ще те оправят.
причините са 2.
концентрата съдържа антикорозионни инхибитори и ще предпази блока от корозия много по добре и ври на 108 градуса, при 100 на водата и по този начин не се образуват мехурчета в системата и не се създава налягане-маркучите остават меки и нямаш проблеми със пукане на съединения.
ако имаш въпроси-питай.
Дата:   01-02-12 19:32

b] по този начин не се образуват мехурчета в системата и не се създава налягане-маркучите остават меки и нямаш проблеми със пукане на съединения.
да не би да искате да кажите че мехурчетата в системата са от лош антифриз[smilie11] Никога не използвайте чист антифриз в охладителната система без да използвате най-малко 30 процента вода в сместа.

Дата:   01-02-12 19:37

агопчо, мехурчетата са от процеса врене, маме. и понеже системата е затворена генерират налягане.
използването на чист антифриз има два минуса единствено!
1. нищо, ама нищо не може да бие водата като топлообменник! най доброто е-факт. обаче: а. ври на 100 градуса (много в работния диапазон на мотора ти: 80-110 градуса), б. замръзва на 0 градуса, в. кородира метала. антифриза я бие и по трите показателя. резултата от чистия антифриз в системата ще бъде вдигането на температурата с 2-4 градуса. това е.
2. скъпо е.

и това е всичкия минус на антифриза.
всичко друго е вятър и голи приказки.

Публикацията е редактирана (01-02-12 19:38)
Автор: georgi969   
Дата:   01-02-12 19:39

Пр издухана гарнитура изтича и след спиране и гасене на двигателя.
Поне при мене изтичаше като спра-през маркучето на разширителният съд.Ако не обърне човек внимание няма да забележи локвичката.
Освен това при смяна на антифриза започна да ми изтича през дупки на радиатора.Било често срещано явление.В радиатора сипахме нещо на което викаха "амалгама"-струва 10 лева и проблемът се оправи.
Дата:   01-02-12 19:42

много често, след такива неща от по 10 лв. водата спира да изтича през радиаторчето на парното и става много забавно...

гарнитура на главата е любима диагноза на всички-просто ремонта е скъп.

в моя опит 98% от диагностицирани другаде коли и дошли при мене-не са за гарнитура на главата.
Автор: Kalimas   
Дата:   01-02-12 20:06

Ако колата, преди ремонта е прегрявала, има доста голям шанс, някое от уплътненията или маркучлетата по системата да си е заминало и да се продупчило. Огледай ги внимателно.
Автор: imitev   
Дата:   01-02-12 20:07

Ако тече покрай термостата и аз залагам на пластмасовата простотия,.,.
Дата:   01-02-12 20:08

Не е прегрявала. Просто забелязах, че сякаш ми се губи малко антифриза и видях, че е капало под термостата. Оказа се, че трябва да се смени, защото той е сдал багажа.
Дата:   01-02-12 20:09

за диагноза гарнитура глава си има много точна дефектация.естествено няма как да я установим пред компа.има си уред
Автор: oraak   
Дата:   01-02-12 20:10

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   01-02-12 20:15

Благодаря на колегата oraak! Нищо не разбирам от коли(то и от фотография май, но се опитвам да се понауча). Затова исках координати на някой сервиз, където няма да ме ограбят за една гумичка например :))) А това за доктора е точно в десетката и съм съгласен напълно с него :)
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.