Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 когато голяма верига ви откаже гаранция какво?
Автор: baraba   
Дата:   04-07-12 11:11

когато голя верига като практикер еоод ви откаже гаранция какво правим? веднага не ги съдя.. нали?
та сега първо да попитам тук.. подавам жалба в комисията за защит ана потребители и уведомявам и омбусмана друго?
а и някой да има пощата на омбусмана?

Отговори на това съобщение
 Re: когато голяма верига ви откаже гаранция какво?
Дата:   04-07-12 11:12

https://photo-forum.net/static/forum/2012-07/gtzq6443.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2948/1791503203197430398313413893265YgXRnZgOMXnGMJNgeId.JPG

Дата:   04-07-12 11:12

http://www.picvalley.net/u/2707/169783494215182852021341388959iBqNaB3c2mJia5u9o5wR.BMP

Автор: vinse   
Дата:   04-07-12 11:19

Зависи какъв точно е случая. Каква е причината гаранцията да не е уважена, че не става ясно от документа ?

Автор: ivodam   
Дата:   04-07-12 11:25

Причината е, че артикулът няма гаранция, доколкото разбирам.

[smilie7]

темата я пущам за да събера малко идей , принципно е.. става въпрос за една енерго сместяваща лампа от 99ст.. мога да я подмина, но мнго ме еяд като ми казват ами това няма гаранция.. е как така няма? нали в евро съюза си има спогодба лие кво ли е две години.. защо има реклама на кутийката колко живот ще изкара круйката.. и пише колко часа.. и колко била по -икономична от обикновената..а се оказа че за един месец и изгоря... ся кво правим? пак казвам въпроса мие принципен .. или защото лятото няма какво да праява и мисля да се съдим с практикер.. а ако спечеля един кашон круйки ще ги подаря в детска градина мен ми не трябват.. аз съм си купил вече.. ама ме дразнят тез големи вериги .. има и свестни от тях и ще ги споменя баумакс , там гарнацията е на ниво.. кауфлад и там не съм имал никакъв проблем.. но за технополис тук беше писал някой че и там гаранция няма.. стара беше темата.. ама аз я помня и повече от там не съм си пазарил нищо.. сега и от тез спирам да пазаря...

Автор: ejko   

ми не му свети крушката явно...

Автор: Krassy   
Дата:   04-07-12 11:27

Абе това е стока от 2 лева бе.. или няма и толкова [smilie5]

Знам, ще кажеш, че въпроса е принципен... ама това са крайности.
Евтините лампи са консуматив.. това е, дори и да имат някаква гаранция какво се занимаваш.

Виж, да са по 15-20 лева маркови... да [beer]

Дата:   04-07-12 11:29

Автор: ivodam
Дата: 04-07-12 11:25

Причината е, че артикулът няма гаранция, доколкото разбирам.

е, как се продава тогава артикул в евросъюза без гаранция? кво правим тогава?
то така всеки да вземе да продава без гаранция.. най ще е добре.. като в африка...

Дата:   04-07-12 11:32

Еми МНОГО стоки нямат гаранция, това е нормално и съвсем законно, ти не знаеш ли [smilie18]

Дата:   04-07-12 11:33

Автор: Krassy

Абе това е стока от 2 лева бе.. или няма и толкова [smilie5]

Виж, да са по 15-20 лева маркови... да [beer]

краси.. . от колко лева да е един артикул за да има гаранция?[smilie11]
може би само автомобилите според теб щото са по скъпички.. всичко останало да е без гаранция..
и това не са крайности щом съм се разходил до магазина за гаранция , съм си загубил времето.. това е най ценното значи са ме подразнили.. че продават буклуци и според мен е редно да им ги върнем за да не продават буклуци.. иначе по таз логика.. давай те овцете пазарят всичко.. всеядни са.. и ще ни пробутват буклуците си...а после се сърдим че тук се пордават буклуци.. , всеки зане как в щатите като не те удовлеторява дадена стока я връщаш в магазина.. ама тук не може.. щото мнго буклуци се продавт и всеки ще ги върне...като вземем нещо от щатите казваме от америка е.. що бе? щото е правено за там.. ами за там ония връщат в магазина.. а ния в коша и пак ново и ново.. и магазина си взема печалбата от продадените буклуци..

Автор: asahi   
Дата:   04-07-12 11:34

Вероятно имаш касова бележка.
Лампата има търговска гаранция 2 години. НАправи рекламация в магазина с вписване в дневника за рекламации. Ако ти откажат - КЗП. Ако в едномесечен срок не приведат стоката в съответствие с търговския договор или не те овъзмездят - КЗП.

За 99ст. не бих се занимавал, а и не бих очаквал нещо особено от такава лампа.

Автор: iva_drag   
Дата:   04-07-12 11:35

Всичко, което ти трябва е тук
Учудващо е човек да очаква от лампа за 99 стотинки да свети повече от месец.
Ако пък седнеш да си сметнеш колко ти струва ходенето до магазина за рекламацията ...

Публикацията е редактирана (04-07-12 11:42)

Дата:   04-07-12 11:36

Автор: Krassy
Еми МНОГО стоки нямат гаранция, това е нормално и съвсем законно, ти не знаеш ли

ами не , не знаех.. знам че всичко си има гаранция.... поне тук..
ще вметна един случай с една евтена дрелка.. която като я занесох в сервиза и ми казаха ами всико е консуматив и няма гаранция... а аз питам и корпуса ли е консуматив?а те ами да...искам документ за отказ за гаранция и с документа в бриколажа.. те там мия семниха веднага.. евала им за това.. ама мисля че от невежи консулатати спечелих тогава...

Автор: Славов   
Дата:   04-07-12 11:39

Е щом си купил нещо без гаранция, значи няма гаранция.
Верно въпроса е принципен и няма значение каква е цената, но нали не си взимаш телевизор за 1000 лева без гаранция.
Винаги като купувам нещо питам с колко е гаранция, къде са сервизите и т.н.
Последно купувах един бойлер от тях, дори ми дадоха номер, на който звъня при проблем и човека идва на крака...

Дата:   04-07-12 11:40

асаши копирах и бележкат аи отказа им на веригата виж линковете , да имам бележка мисля че на долния ми линк се вижда добре на снимката.. пуснах темата да събер амнение.. иначе аз си знам как дая карам.. но исках да чуя и тук вашите мнения..
пак казвам дразнят ме такива търгаши .. крушката е 99стотинки.. въпроса мие принципиен и ако мога да ги съдя ще ги съдя.. до дупка.. ако ме допуснат до съда и ще поканя местните медий за да видят всички като си купуват нещо от практикер колко гаранция има тоз магазин.. а сега за краси се сетих че когато го откриха тук тоз магазин си купих най-скъпата душ кабина.. която се оказа повредена... колко разправий имах... поканих няколко медий... и чак тогава за да не стане антиреклама ми я семниха... та така теб ако те кефи тоя магазин си пазари от там аз от него повече нищо няма да взмеа както пак казвам и от техноплис...

Дата:   04-07-12 11:42

Е, сега дрелка, ел уред и т.н. тези неща ТРЯБВА да имат гаранция...

Но крушка... проверяваш я в магазина, имат си тестери... и колкото свети - свети, това е.

Има някои крушки с халоген вътре или по скъпи, на филипс и т.н.
На тях на кутийката им удрят печат и ги подменят, ако изгори... много често на хората не им се занимава, въпреки, че ги сменят и нищо не казват. Човек изгаря повече бензин и време докато отиде и я смени...

Евтинити крушки са просто консуматив...

Ти знаеш ли, че например ако на уред, или по скоро на техника - ако смениш софтуера или сложиш нелицензиран такъв - цялата гаранция отпада. Дори за видими хардуерни дефекти [smilie18]

Дата:   04-07-12 11:44

краси , много мие интерсно как енергоспестяваща крушка може се провери с тестер?[smilie18]
в момента аз на крушката софтуера няма как да го сменя с друг[smilie18]

Публикацията е редактирана (04-07-12 11:46)

Автор: vinse   
Дата:   04-07-12 11:49

За крушка (от тия които струват стотинки) не съм чул някой да дава гаранция. Според мен не си струва губенето на време с КЗП, защото и те едва ли ще ти обърнат внимание. Може да пробваш, но само бензина като ходиш нагоре-надолу ще ти излезне много Х 99 стотинки

Дата:   04-07-12 11:49

Отиваш в магазина и питаш къде ги тестват. Те ти показват и се изненадваш - тестерът не изглежда така, както в твоите представи. И софтуер няма.

Дата:   04-07-12 11:50

ясно от по горе написаните постове разбирам защо в нашата родина може се продават буклуци ния сме си виновни.. щом дадено изделие е само няклко си стотнки ще се вземе па дали ще работи или не все ние таз важното да сме ударили кьоравото че сме си взели евтина стока вместо скъпа, евтина ама без капка гаранция.. която а работи или не.. важното е да преебем скъпите маркови неща.. и когаот на евтения производител му върнем стоката че е негодна за ползване.. разбирам че тои я продавал без гаранция и на никого не му пука за отва нали го е пазараил евтино ся ще си мълчи като бит педал..това разбрах като под текст от по горе написаното..
май няма какво да коментирам по горе..
асаши да ще си търся търговската гаранция и нея.. и всичко... щото ме дразнят буклуците.. и да си ги обират...

Автор: Славов   
Дата:   04-07-12 11:51

А наистина ли има крушки с гаранция 2 години, щото ако има да почвам да търся.... И след около година и половина и подавам повишено напрежение.... и опааааа... нова крушка ти дават.... хитро нали....

[beer] [beer] [beer]

Дата:   04-07-12 11:52

Добре е първо да поотпуснеш нервата, после да се запознаеш обстойно със ЗЗП и чак след това да прецениш дали и с какво да се занимаваш.

Автор: HP   
Дата:   04-07-12 11:52

твое право е да НЕ купиш нещо без гаранция. Ако никъде не е упоменато, че уредът е без гаранция, би трябвало да ти върнат сумата. Но ако е упоменато писмено, това означава, че ти си се съгласил на предоставените условия и претенции не можеш да имаш.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   04-07-12 11:53

една такава лампа би трябвало всяка една от касиерките да ти я подмени, чудя се защо изобщо си се захвамал с разни гаранции, просто трябваше да помолиш някой от служителите да ти я подмени, не биха отказали..

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.