Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Интересно защо еколозите не протестират срещу АЕЦ Белене ?
Автор: glaskeram   
Дата:   23-01-12 08:59

Германия, Япония и още много други страни се отказаха със закон от ядрената енергетика като опасна за хората и природата.В България предстои строителството на нов АЕЦ, но нашите еколози сега никакви ги няма. Защо ли при протестите срещу шистовият газ изпадана направо в истерия, а сега....???

Отговори на това съобщение
 Re: Интересно защо еколозите не протестират срещу АЕЦ Белене ?
Автор: 1vo   
Дата:   23-01-12 09:00

Фолоу дъ мани [smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   23-01-12 09:04

Щото не е американски.

Автор: tofo   
Дата:   23-01-12 09:13

Ми дай алтернатива. Да дигаме тецове ли? [smilie8]

Дата:   23-01-12 09:17

Не аз, а развитите държави като Германия дадоха алтернативата: Възообновяеми източници: вода, вятър и слънце.
Ама Белене нали е "сделано в Россия" не пречи на нашите еколози.

Публикацията е редактирана (23-01-12 09:20)

Автор: Vinsent   
Дата:   23-01-12 09:23

Щото тези еколози са червени. [smilie9]
И въобще хич не им пука за екология. [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: Myth   
Дата:   23-01-12 09:32

Е как що, щото руснаците имат сметка от протестите против шистов газ и от строежа на Белене... що.
Повече от ясно е какви интереси стоят зад протестите.

Макар и личното ми мнение да съвпада, против шистов газ съм и за атомна енергетика, алтернативите са все още много скъпи и недостатъчно ефективни, но това не променя факта, че протестите са режисирани и зад тях стоят корпоративни интереси.

Автор: El_Fuego   
Дата:   23-01-12 09:37

Ма разбира се! Как щяло да е иначе?!...

Вие да не сте на щат в парцалите на Пеевски?

Автор: boink   
Дата:   23-01-12 09:50

отнооово булшит:

Германия, Япония и още много други страни се отказаха със закон от ядрената енергетика като опасна за хората и природата

ама разбира се са се отказали - ДА СТРОЯТ НОВИ [smilie18] [smilie18] [smilie18] , имат си достатъчно май? или през юни.

https://photo-forum.net/static/forum/2012-01/nmru9563.JPG
http://www.ippnw-students.org/chernobyl/plantsworls.JPG

такива теми будят искрен смях в мен. [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   23-01-12 09:52

АЕЦ Белене няма ли да е нова ?

Автор: tofo   
Дата:   23-01-12 09:56

Възобновяемите източници са хубавичко нещо, ама в България са крайно недостатъчни. За скъпи - да не говорим...За сега АЕЦ няма алтернатива. [smilie8]

Дата:   23-01-12 10:02

Пиар фирми стоя зад протестите срещу добива на шистов газ в България. Това обяви пред bTV министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Автор: jivkojj   
Дата:   23-01-12 10:04

развитите държави като Германия дадоха алтернативата: Възообновяеми източници: вода, вятър и слънце.

По-точно Германия затваря един по един АЕЦ-ите си като своевременно ги замества с ТЕЦ-ове. Наскоро даваха филм за миньорските им градчета, там главно потомствени миньори работят. Общото между тях е, че достигналите пенсионна възраст са изключения. Спред мен груба грешка това с реакторите, но пък са бързи и ще могат да си модернизират старите реактори.

Автор: ivodam   
Дата:   23-01-12 10:27

Тъй като покрай интересите ми към животинското и най-вече птичето царство имам известно взимане-даване с еколози и екологични организации, трябва да ви кажа, че се финансират изключително от западни източници най-различни. Един от големите и известни спонсори например е Сваровски. Не съм чул досега руснаци да са финансирали наши еколози по каквато и да е линия, така че тезата, че зелените са червени, ми е доста странна, да не кажа смешна. Ама колко е удобно да се мисли в добре познатите и удобни идеологични схеми, нали...

[smilie7]

Автор: norman-kuk   
Дата:   23-01-12 10:27

Напълно доказано е, че ядрената енергия е НАЙ-СКЪПА, но в днешни дни човечеството е егоистичен консуматор и не си го признава. Дори и без аварии АЕЦ е скъпо съоръжение и калкулирането на цената е грешна. Наистина в момента на работа себестойността на произведения ток е много ниска, но след спирането на реактора той се обслужва по същия начин като при работещ със същите специалисти поне още 100 години. Тези разходи не са включени в цената на произведения ток. 1,2,3,4 блок на Козлодуй не работят вече няколко години и никога няма да тръгнат, но всички работници са си там, дори има назначени нови със средна заплата 2-3 хиляди лева...и така ще бъде следващите стотина година, дано ни го простят следващите поколения. Представете си прадядо ви, който дори не сте го и виждали да ви е оставил един доживотен кредит, който трябва да изплащате.

Автор: мара   
Дата:   23-01-12 10:53

изхожда се от една абсолютно грешна предпоставка [smilie5]
самото заглавие говори за къса памет и манипулативност:
http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/grajdanski-protest-sreshtu-aec-belene,115875/
ако не го мързи, авторът мое да се разхожда в търсачката колкото си ще назад с ключови думи "срещу аец белене"

Дата:   23-01-12 10:57

Не съм чул и затова тезата ми е странна, да не кажем смешна. Странна причинно-следствена връзка ти се получава.

В България се наляха доста червени пари, официално идващи от запада.

Дата:   23-01-12 10:59

asahi: Така лии, ти да видиш! Дай нещо конкретно, с доказателства, относно екодвиженията и екоорганизациите, например като БДЗП или Зелени Балкани.

[smilie7]

Автор: мара   
Дата:   23-01-12 11:06

иво, ти ся кво искаш?
протести има ли? има.
имало е и вероятно пак ще има.
руските и червените пари са тук отдавна, въпреки протестите, много често - минавайки през австрия...примерно.
времето за лустрацията е отдавна и безвъзвратно преминало.
ама също така е минало времето на "кой не скача е червен".

Автор: n1x0n   
Дата:   23-01-12 11:06

тезата, че зелените са червени, ми е доста странна, да не кажа смешна

Е да, ама иначе пък не се връзва с конспирациите на Асахи... нъл са сещаш? [smilie3]

Дата:   23-01-12 11:25

Ти нъл се сещаш как ще организираш национален протест на гол тумбак? Външното финансиране винаги е било катализатор, а често и основно гориво на протести, национално-освободителни движения, метежи и т.н.

Автор: serjy   
Дата:   23-01-12 11:35

мен ми е много интересно, каква щеше да е реакцията тук, ако това което каза посланик Уорлик, го беше казал Исаков.... ама аеее

Дата:   23-01-12 11:35

asahi: За външното финансиране на болшевишкия преврат съм пределно наясно. Ще ми бъде интересно обаче да науча за външното финансиране на Великата френска революция, или на Американската война за независимост примерно, които стават горе-долу по едно и също време.

[smilie7]

Автор: Vinsent   
Дата:   23-01-12 11:36

Ето заради това, когато започна протеста, организиран в 7 окръжни града на страната аз попитах "кой плаща?".

Тогава някои (няма да ги посочвам) тук твърдяха, че няма какво да се плаща, защото протестиращите са си направили собственоръчно знаменца и плакатчета. [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   23-01-12 11:36

Маро, аз самият често роптая слещу комунягите и ченгетата, ма не мога да разбера що требе да ги търсят където най-малко ги има, като ше избодат очите на други къде по-важни места...

[smilie8]

[smilie7]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.