Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Есе върху интервюто на Марк Рюте
Автор: vlaeri3372   
Дата:   04-01-12 00:43

Дали ние българите наистина сме неспособни да създадем работеща държава

Какво чуство ние българите изпитваме, когато споменем държавата си България ? В повечето случай недоверие, песимизъм, отчаяние и още много НЕпозитивни чуства . Кой сподпомага, за това ние да се чувстваме, така „комфортно“ в собстветана ни държава ? Защо една част от народа ни тъне в мизерия и глад, пенсионерите ни не могат да изживеят последните си година нормално, трябва да се броят всяка стотинка, защото пенсията им не стига дори за ужасно скъпите лекарства с които ги тъпчат , а децата си не можем да изпратим лятото на море или зимата на планина . Къде са всичките тези предизборни обещания на партиите и политиците? Нали щяха да ни „оправят“ за 800 дни или можеби го направиха ? Но има и друга част , която не се притеснява за тези битови проблеми , като „как ще си платим сметката за ток“ или парното, защото някои са съсобственици на електроцентрала или банка , както изведнъж жената на примиера ни се оказа собственичка на банка ! Но как тези хора за последните 20г, така рязко забогатяха и получиха толкова много власт ? Отговора за съжаление е много прост – ние позволихме да се случи това , ние народа им се подчинихме и подчиняваме и сега . Те ни тъпчат, а ние мълчими не казваме нищо , защото ни е страх да не би да останем на улицата или че ще ни уволнят, ако предявим нашите права пред началниците си или други по-висши органи – което е друг проблем , който се отнася до почти всяко работно място , като не спазване на личностните и правно-работни етикети от управник към управляван. А в този смисъл, къде ни е полицията , така наречените органи на реда, които трябва да са за пример, а вместо това по караулките виждаме едни закруглени с добре оформена „гордост“ полицаи с шапка вирмата , като падарин и плюещ, като камила , а да не говорим за умствения капацитет , който носи този орган на реда и примера! Ако продължаваме да се подчиняваме и не само , а да ги закриляме и толерираме, то наистина холандския премиер Марк Рюте ще бъде прав в изказването си, че „Това се двайсет години самостоятелно независимо управление, след още трийсет ще изчезнете , ако не успеете да се активирате , като общество „. В неговото скандално интервю по националното радио той казва много болезнени за българина истини – обиди. По неговото мнение ние сме обречена на провал държава.
Това ,разбира се, е само негово мнение – мнение на един западноевропейски бюргер, та бил той премиер министър. То олицетворява едно повърхностно отношение , към „новите„ членки на Европа и явните опасения от тях. Ние българите сме борбен народ , умен и проспериращ , като за това говори нашата история , но трябва да положим труд и не просто труд, а много труд за да покажем на какво сме способни и да бъдем с гордо вдигната глава европейци , които не са последната дупка на кавала ! Холандският премиер ни дава за пример съседна Гърция. Да има от какво да се поучим от нея и по-точно от сплотеността на гръцкото общество! Те се борят обидинено , а не по отделно и самостоятелно и по този начин, постигат необходимото и желано от тях политическо действие. Имаме нужда от циркулация на политическия елит , за да влезе по-съвременното мислене и да се отстранят, така наречените „бурени“ на обществото! Нужда от иновации в политиката, държавата и най-вече в обществото ни. Да променим егоистичното си мислене като премахнем „а това мен не ме засяга“ с „да, засяга ме, защото аз съм част от тази държава“! Премиерът Рюте ни опонира за нашата история, като казва ,че ние лежим на една история от преди 1000г . Донякъде е прав ,че ние трябва да я градим , но на европейците им се иска да умаловажат факта ,че тяхната история е следствие на нашата. Дори името на Европа идва от България – малко село, хасковски край на име Европа до Родопа и Меропа. Имаме огромна нужда от по-сериозно образование, за да бъдем конкурентно способни и в полза на държавата съответно и на нас самите.
В интервюто дадено от холандският примиер Марк Рюте, в което е оскърбително откровен, ние единствено може да бъдем брагодарни за това не завоялирано и пряко изказване на нашите грешки – не присъщо на политик. От тук на татъка от нас зависи, дали ще се поучим от грешките си и вземем съответно в ръце. За съжаление в историята ни се вижда яско ,че сме държава на крастопът с пресичащи се много и различни интереси , съчетана с прекрасно и плодовита природа , която всяка страна желае да притежава, и за това често сме усещали устрието в гърба си. Това и до днес не се е променило, едиствено се е променил подхода ! Трябва да я пазим бялгарската държава, като пазим себе си и ближния , семейството и природата около нас. Така ще можем да и се радваме в целия и блясък и да сме щастливи !

Валерий Инджов

Отговори на това съобщение
 Re: Есе върху интервюто на Марк Рюте
Автор: neuromancer   
Дата:   04-01-12 01:12

Още един дето си мисли, че има такова интервю... [smilie18]

Автор: Navy   
Дата:   04-01-12 01:22

Много юо лесно е да напишеш такова недоволство от топлата си стаичка, отколкото да излезеш на студената улица и да го направишшш

Поредният умен страхливец инджов [smilie5]

Автор: vlaeri3372   
Дата:   04-01-12 06:36

Интервюто е ясно още с излизането си че не е истинско, но евалата на този които го е написал, защото първо става с писане и после дай да излезнем на студа. Но когато стигне този момент на теб бих ти се обадил първи да излезнеш и да покажеш колко си !

Автор: TODD   
Дата:   04-01-12 06:49

Автор: vlaeri3372
Дата: 04-01-12 00:43

Дали ние българите наистина сме неспособни да създадем работеща държава

Какво чуство ние българите изпитваме, когато споменем държавата си България ? В повечето случай недоверие, песимизъм, отчаяние и още много НЕпозитивни чуства .

На тия изпитващите такива чувства и Господ не може да им помогне !!!

[cool] [cool] [cool]

Автор: Diandimov   
Дата:   04-01-12 06:51

Не знам защо, но мен винаги ме е било срам да казвам че съм от България. Факт!
И в Унгария като бях, и в Италия, и навсякъде.
Вероятно защото всичко около това име беше пропито от негативизъм и мизерия.

Сега вече ми мина, не ми пука.
Казвам си без притеснение че съм от България. Може би защото имам повече самочувствие и вяра в себе си, и ги имам именно защото от години НЕ СЪМ в България.

Автор: TODD   
Дата:   04-01-12 06:57

Сигурно криеш и че си от село ???

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Navy   
Дата:   04-01-12 08:34

Ем обади се [smilie7]

Автор: ценослав   
Дата:   04-01-12 08:49

vlaeri3372

Кога се регистрира, кога успя да се "изцепиш" тук???!!![smilie21]

Публикацията е редактирана (04-01-12 08:52)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.