Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За ракията
Автор: harvester_vn   
Дата:   21-12-11 19:44

Имахме някви такива теми, обаче з ракията май нямаше. Тоя път обаче, няма да я пием а ще я разреждаме [smilie5]

Проблема е следния- СВЪРШИ МИ РАКИЯТА!

Всъщност не е свършила съвсем, имам 2 литра, която обаче е 65 градуса... знам че сега някой ще ми каже да си я пия така, мен обаче не ме влече [smile] Решението естествено е разреждане, но поради липсата на спиртомер и никаквия ми опит в тази операция реших да се допитам до общия разум на ФФ.
Чувал съм за следната формула- умножавам 2 литра по 65 градуса, след това деля на примерно 45 (ако толкова искам да стане), от получения резултат вадя 2та първоначални литра и крайното число е водата която трябва да добавя.
Какво ще кажете? Това ще ми свърши ли работа, или по-добре тази вечер да си разреждам в чашата на вкус, а утре да си купя спиртомер?

Спама в темата е препоръчителен [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: IvoZafirov   
Дата:   21-12-11 19:55

Общия разум нали зннаеш как се смята - взимаш коефициента на най-тъпия от нас и го делиш на регистрираните потребители.

[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: boyanb   
Дата:   21-12-11 19:55

тури 500мл дестилирана вода/в 2-та литра/, пробвай, ако пак ти е силна си добави още


[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: georgi969   
Дата:   21-12-11 19:57

Литрите ракия умножаваме по алкохолният градус- полученият резултат се дели на желаният гградус.От полученото число изваждаме първоначалното количество ракия в литри.Получава се
количеството вода за прибавяне.

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: georgi969   
Дата:   21-12-11 19:58

Ама как ще ти свърши по това време?
Аз новата още не съм я опитал,дегустирам старата.

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: lumix   
Дата:   21-12-11 20:03

georgi969 е абсолютно прав! Нарича се просто тройно правило!!![cool]


Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: harvester_vn   
Дата:   21-12-11 20:38

Е да де, и аз това се опитвах да опиша по-горе. Аз вече на око си разредих в чашата... три пъти.
Георги, свърши наличната вкъщи, иначе при баща ми има и от миналогодишната и от новата [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: vladi1969   
Дата:   21-12-11 20:39

Още в първия пост си познал какво трябва да направиш.
Наздраве!!!

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: harvester_vn   
Дата:   21-12-11 20:45

Ей сега ще видя какво ще стане. Пък ако оплескам нещата ще трябва да взема пак от неразредената, че да я оправям [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: asahi   
Дата:   21-12-11 20:50

Я си направи една по-яка салата и не се занимавай със задачки от 6-ти клас.

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: navy   
Дата:   21-12-11 21:04

Глупости... разрежда се на вкус... мноооого внимателно [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: harvester_vn   
Дата:   21-12-11 22:15

Салата утре, днес бях на трушия или туршия [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: НАСОО   
Дата:   21-12-11 22:29

бащата я разрежда с дестилирана вода, щото според него с чешмяната някой път ставала реакция и се съсипва ракията[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: georgi969   
Дата:   21-12-11 22:38

Водата трябва да е мека.Ма най е добре да е дестилирана.Аз ползвам Девин, или една минерална от едно село-Съдиево.

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: Vinsent   
Дата:   21-12-11 22:42

65 градусова ракия не трябва да се разрежда. [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: НАСОО   
Дата:   21-12-11 22:43

вие сте направо змейове - 65гр??

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: harvester_vn   
Дата:   21-12-11 22:44

Знех си... Пу! Развалих я! [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: georgi969   
Дата:   21-12-11 22:48

Да беше боб, да го туриш на котлона та водата да изври, ама не е.

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: ntonev   
Дата:   21-12-11 22:55

Такмо мислех да пиша да пробваш с един литър само игледам, че си я удавил вече... [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: harvester_vn   
Дата:   21-12-11 22:57

По мои сметки трябва да е станала около 46 градуса, при пиене ми се струва повече, ма тва не е гаранция. Утре ще си купя спиртомер и ще разбера какви съм ги свършил.

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: Rosencho   
Дата:   21-12-11 22:57

Тури и малко глицерин и ще стане мееекичка и пиииивка [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: georgi969   
Дата:   21-12-11 22:58

На колко я направи/
На мене най ми харесва 43-46 градуса.
А съм чувал, че науката казва-40 градуса.

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: harvester_vn   
Дата:   21-12-11 22:59

Аз за зехтин си мислех [smilie5] Няма да и се лигавя хич. След някой и друг ден няма да я има [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: georgi969   
Дата:   21-12-11 23:00

46? аз помислих че е 39.Точно за пиене си е.

Отговори на това съобщение
 Re: За ракията
Автор: djogata   
Дата:   21-12-11 23:01

науката казва 40 градуса, но нАуката казва - колкото повече, толкова повече [smilie18] [smilie18]
[beer]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.