Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Отново за "Паяците" и Паркинги и гаражи
Автор: ROM   
Дата:   01-12-11 09:51

Здравейте,
Интересува ме дали има закон или наредба където да е описана дейността на "Паяците" за принудително репратриране на коли.
Повода е, че тази сутрин ми вдигнаха колата в 8:10, която я паркирам на едно и също място пред нас, в продължение на 7 години. До сега не бяха ми я вдигали. Не знам да има промяна в ЗзДП и по тази промяна да се окаже, че съм в нарушение. За мен това си е поредния рекет.

Отговори на това съобщение
 Re: Отново за "Паяците" и Паркинги и гаражи
Автор: orlindraganov   
Дата:   01-12-11 09:52

Аз отвреме навреме им хвърлям по една кофа вода, ама като е студено навън...

Автор: dobriman   
Дата:   01-12-11 09:56

Е питай защо са ти я вдигнали?
Може някой съсед да ги е извикал. Или си паркирал в нарушение.

Автор: photo_Liubitel   
Дата:   01-12-11 10:03

Къде те вдигнаха
Има ли знак
да не си бил на по малко от 5 метра от кръстовище
Да не си пречел на движението
Не е за синя зона, защото е преди 8,30
Какво ти написаха в акта

Дата:   01-12-11 10:07

Това което намерих в момента е от Н А Р Е Д Б А

за организация на движението на
територията на Столична община

Раздел 2.
Санкции при неправилно паркиране

Чл. 63*. /1/За нарушенията на правилата за паркиране на извършителите се налагат предвидените в Закона за движение по пътищата санкции, в размерите им определни със същия закон.
/2/При констатирани и/или установени нарушения на правилата за паркиране, за които няма изрично и конкретно определена санкция в Закона за движение по пътищата на лицата, извършили или допуснали нарушението, се налагат санкциите предвидени в настоящата наредба.

*/обявен за нищожен с Решение № 76 от 12.06.2007 година на СГС, Адм.отд. III-ж състав, влязло в сила на 15.08.2007 година/.

Чл. 64. /1/При маловажни случаи на нарушения, които са установени в момента на извършването им, на мястото на нарушението, на извършителят може да бъде наложена глоба с фиш в размер до 50 /петдесет/ лв. Издаденият за наложената глоба фиш трябва да съдържа данни: за самоличността на упълномощеният от Столична община служител, наложил глобата; за самоличността на нарушителя; за мястото и времето на нарушението; за нарушените разпоредби и за размера на глобата. Фиша се подписва от служителя, наложил глобата, и от нарушителя, когато е съгласен да плати на място наложената глоба. На нарушителя заплатил глобата доброволно, се дава екземпляр от фиша.
/2/ На лице, което оспорва извършеното от него нарушение и/или размера на наложената му глоба, откаже да подпише фиша и/или да заплати на място наложената му глоба, се съставя акт.
/3/ (отменена като незаконосъобразна с решение № 3702 от 17.11.2010 на АССГ по адм. дело № 7540/2009) Фиш за неправилно паркирано моторно превозно средство може да се издаде и в отсъствие на нарушителя. В този случай първия екземпляр от фиша се закрепва към моторното превозно средство, като се вземат мерки той да не се повреди от атмосферните условия. Закрепването на фиша към моторното превозно средство е равносилно на връчването му. Втория екземпляр се изпраща по пощата, а третия екземпляр остава за съхранение в службата за контрол.
/4/ (отменена като незаконосъобразна с решение № 3702 от 17.11.2010 на АССГ по адм. дело № 7540/2009) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление.

Чл. 65. /1/ (обявена за нищожна с Решение № 76 от 12.06.2007 година на СГС, Адм. отд. III-ж състав, влязло в сила на 15.08.2007) За спиране, престой, паркиране и/или преминаване на ППС през паркове, градини и зелени площи на извършителите се налагат глоби в размер 500 /петстотин/ лева.
/2/ (обявена за нищожна с Решение № 76 от 12.06.2007 година на СГС, Адм.отд. III-ж състав, влязло в сила на 15.08.2007) За паркиране на ППС в нарушение на изискванията на настоящата наредба, върху специално обозначено място, определно за паркиране на ППС, обслужващо хора с увреждания, на извършителя се налага глоба в размер на 100 /сто/ лева.
/3/ За паркиране на ППС, върху улични противопожарни хидранти, при което се затруднява или би се затруднила възможността за безпрепятственото им използване по предназначение от екипите на служба „Пожарна и аварийна безопасност”, на извършителите се налагат глоби в размер от 50 /петдесет/ до 500 /петстотин/ лева.
/4/ На нарушителите на забраната по чл.44, ал.6 се налага глоба в размер от 50 /петдесет/ до 300 /триста/ лева.
/5/ (обявена за нищожна с Решение № 76 от 12.06.2007 година на СГС, Адм.отд. III-ж състав, влязло в сила на 15.08.2007) На нарушителите на забраната по чл.44, ал.7 се налага глоба в размер от 50 /петдесет/ до 300 /триста/ лева.

Никъде не е упоменато вдигането и преместването на МПС.
Мен ме интересува къде мога да намеря наредба или закон където е упоменато действието на "Паяците". Иначе господин полицая ми обясни учтиво защо са ми вдигнали колата. Предоставиха ми се 2 опции. Ако искам да обжалвам ми пишат акт, ако не искам да обжалвам глоба с фиш. Сега ще проверя и ЗзДП дали има някакви промени по които се оказва, че съм паркирал неправилно. Но дори и да се окаже, че съм паркирал неправилно ми е интересно да науча, защо ми вдигат колата, а не ме санкционират с фиш.
Не се е обадил съсед, защото почнаха да вдигат всички коли подред на съседите.

Re: Отново за
Автор: photo_Liubitel   
Дата:   01-12-11 10:07

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

Чл. 168. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., изм., бр. 10 от 2011 г.)
(1) (Предишен текст на чл. 168 - ДВ, бр. 43 от 2002 г.; изм., бр. 10 от 2011 г.) Определените от министъра на вътрешните работи длъжностни лица от службите за контрол и/или длъжностни лица, определени от собствениците или администрацията, управляваща пътя, могат да преместват или да нареждат да бъде преместено паркирано пътно превозно средство на отговорно пазене на предварително публично оповестено място без знанието на неговия собственик или на упълномощения от него водач.

(2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Органите, които извършват принудително преместване на пътни превозни средства, са длъжни да укажат предварително чрез съответните знаци местонахождението на преместеното пътно превозно средство.

Публикацията е редактирана (01-12-11 10:09)

Автор: tofo   
Дата:   01-12-11 10:10

Леле, как съм обострен към тия чукундури![smilie23] Предполагам, че си паркирал преди или след знака на кръстовището...[smilie8] Таксуват го, че си в кръстовище.

Автор: El_Fuego   
Дата:   01-12-11 10:11

От същия закон:

Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:

1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;

2. до престояващо или паркирано пътно превозно средство от страната на движението;

3. в тунели и подлези, на мостове, надлези, стеснени участъци от пътя и в участъци с ограничена видимост;

4. върху трамвайни и железопътни линии или в такава близост до тях, която може да затрудни движението на релсовите превозни средства;

5. на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние, по-малко от 5 метра преди тях;

6. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях;

7. на платното за движение, където разстоянието между пътното превозно средство и пътната маркировка, забранена за пресичане, е по-малко от 3 метра или с пътен знак е забранено изпреварването;

8. върху пътна лента, предназначена за движение на бавнодвижещи се пътни превозни средства, обозначена с пътен знак.

(2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:

1. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете на паркове, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;

2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;

3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници;

4. на места, определени за инвалиди;

5. (нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) на пътя - за регистрирани пътни превозни средства, свидетелството за регистрация на които е отнето или върнато в Министерството на вътрешните работи;

6. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и училищата.

Дата:   01-12-11 10:13

по-лесно ще е, ако кажеш какво ти е било нарушението за да може евентуално някой да даде съвет

Дата:   01-12-11 10:16

(2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Органите, които извършват принудително преместване на пътни превозни средства, са длъжни да укажат предварително чрез съответните знаци местонахождението на преместеното пътно превозно средство.

Интерестно ми е, ако не беше ми се обадил съседа, че ми вдигат колата и ако не бях попитал следващия "Паяк" къде са ми откарали колата, как щях да разбера къде са ми я оставили. Пълно безумие са действията им. Има места, на които наистина паркират неправилно и затрудняват движението. Но там не съм видял да ги вдигат паяци. Но понеже се оказа, че живея наблизо до наказателен паркинг и дай да не обикаляме много. Иначе съм съгласен там където пречат МПС да бъдат премествани. В случая, не съм бил на 5 м. от кръстовище, не съм затруднявал движението. Аз тръгвам сутрин към 8:20 - 8:30 на работа. Колата престоява там от 19:00 до сутринта. А те да минат и да ми я вдигнат в 8:10. Лошото е, че бях в банята по това време и не можах да реагирам на време.

Дата:   01-12-11 10:20

ето ти полезен линк за в бъдеще.

Могат да се прилагат следните принудителни административни мерки:

Преместване на паркирано пътно превозно средство без знанието на неговия собственик или на упълномощеният от него водач, когато превозното средство е паркирано правилно, но обстоятелствата налагат неговото преместване
За новото местоположение на превозното средство се уведомява районното полицейско управление, а разходите, направени във връзка с преместването на превозното средство са за сметка на лицето или организацията, поискала преместването.

Преместване на паркирано пътно превозно средство без знанието на неговия собственик или на упълномощеният от него водач, когато превозното средство е паркирано в нарушение на правилата за движение на места, обозначени с неподвижен пътен знак, предупреждаващ за принудително преместване на паркирано превозно средство, както и когато създава опасност или прави невъзможно преминаването на другите участници в движението
В този случай длъжностните лица от службите за контрол по тази наредба уведомяват районното полицейско управление, от територията на което е преместен автомобилът за новото местоположение на превозното средство.
Разходите, направени във връзка с преместването на превозното средство са за сметка на собственика на превозното средство, което може да бъде задържано до заплащане на тези разходи, като в този случай на нарушителя се съставя акт, а таксата за отговорното пазене на преместения автомобил се начислява от момента на уведомяването на районното полицейско управление.

Принудително преместените ППС се транспортират до специално определени паркинги на територията на Столична община и се освобождават от там след заплащане на разноските по отстраняването, транспортирането и паркирането.

Контрола на дейността на наказателните паркинги се извършва с видеонаблюдение според чл. 30 ал. 4 на Закон за частната охранителна дейност.

Размерът на сумите за разноски и такси, дължими от собствениците или упълномощените от тях водачи на принудително преместените ППС са фиксирани и се определят ежегодно с решение на СОС.

Допълнително информация може да се получи на телефон 02/983 67 47.

Автор: nodoubt   
Дата:   01-12-11 10:20

паркирай така че да затрудняваш репатрирането [smilie24]

Автор: pif   
Дата:   01-12-11 10:21

трябвали са им спешно пари за нещо. Може да им е ден за заплати и бързат да съберът оборот та да нахранят чаветата.

Дата:   01-12-11 10:22

Нарушението ми е, че съм паркирал на тротоара. Не е срещу вход или детска градина. Там паркираме от край време всички съседи. Тротоара е затворен, защото има строителна дейност и не се използва от пешеходци. Другия тротоар е свободен за преминаване. Дори и да съм в нарушение според закона искам да разбера, къде за това нарушение е предвидино принудителното преместване на колата ми.

Дата:   01-12-11 10:24

Ето:

Ако сте паркирали в нарушение на ЗДвП, ако сте оставили колата си в зона с въведен режим на кратковременно платено паркиране - „Синя зона", без да сте заплатили и за време по-голямо от указано на табелата, вероятно колата Ви е на някой от наказателните паркинги.

За да разберете къде е автомобилът, позвънете на 02/9836747 или проверете ТУК

с текста: "Ако сте паркирали в нарушение на ЗДвП".... грубо казано те оставят в безизходица.

Дата:   01-12-11 10:25

dobriman благодаря за линка!

Автор: nodoubt
Дата: 01-12-11 10:20

паркирай така че да затрудняваш репатрирането [smilie24]

На мен наистина не ми е проблем да паркирам, така че да не могат да ми вдигнат колата, но не в това е въпроса.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   01-12-11 10:26

Репатриране :D

Дата:   01-12-11 10:26

Взимаш си актчето, взимаш си колата, снимаш си я надлежно на мястото където е била паркирана и започваш подаването на жалби.
Първо в 3 дневен срок подаваш в КАТ обяснение със снимките.
След като ти излезе акта подаваш до съда чрез КАТ, пак със снимки и обяснения.
Подаваш и сигнал в МВР за неправилни действия извършени от служителите на паркинги и гаражи и за неправилно репатриране и чакаш. Като ти излезе някое от решенията завеждаш съдебен иск да си върнеш парите.

Дата:   01-12-11 10:27

можеш да пробваш да пишеш възражение на основание чл. 94(3).
Но имай предвид, че са те снимали и ако няма метър и 50 между колата и сграда или каквото има - няма да мине.

Re: Отново за
Дата:   01-12-11 10:30

pif, играх го преди време това когато за първи път ми вдигнаха колата и знам, че времето което загубих не струва тези 32 лева и 3 точки. А тогава случая беше в "Синя зона" след 19:30 ч. Така, че този път ми предложиха акт и да обжалвам или фиш и без право на обжалване. Избрах втория вариант. Предният път ми написаха направо акт и за това си го обжалвах.

Сега погледнах и фиша който ми написаха. Той е по:
Чл. 98

(1) Престоят и паркирането са забранени:
1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението, или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;

Нито едно от тези упоменати неща не съм нарушил.

Публикацията е редактирана (01-12-11 10:46)

Автор: boink   
Дата:   01-12-11 10:47

на бележката ми за 35 лева пише:

"евакуиране на автомобил"

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Todd   
Дата:   01-12-11 10:48

https://photo-forum.net/static/forum/2011-12/ieag7356.JPG

Един приятел от Филибе - и по вестниците го писаха ...

[cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool]

Автор: Diandimov   
Дата:   01-12-11 10:50

Или се премести да живееш на място където има нормални и легални паркоместа за всички живущи в сградата.

Дата:   01-12-11 10:57

По принцип не съм агресивен човек, но при такъв рекет ми идват едни идеи... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   01-12-11 12:22

Абе и аз съм си мислил за разни забавления. Като ми вдигнат колат и гумите да изпаднат. Или пък съвсем случайно колата да се подпали докато е на паяка. Има и по брутални мерки ама важат само за електромобили. Като тръгне да и слага скобата и тя да се премести.
Проблема е, че не гледат кой наистина пречи ами гледат как най бързо да напълнят касичката. Освен това коли на мутри не закачат...

Веднъж в Несебър бяха вдигнали колата на някаква много голяма мутра. По погрешка. И оня като се ядосал ги накарал да върнат всички коли по местата от където са ги вдигнали. Голям сеир беше. Онея ще си строшат краката да бързат да връщат коли. И баровски и трошки. За има няма 2 часа наказателния им паркинг остана чисто празен и колите си бяха по местата. След това 2-3 дена много внимаваха кой и как го вдигат.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.