Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Недоразумението наречено Skype
Автор: diandimov   
Дата:   01-12-11 06:18

Не знам за вас, но оня ден ъпдейтвах до новата версия на скайп.
И се оказа, че ми заема към 130 МБ от RAM!

[smilie23]

Разбирам айтунса - свири, и ми заема 37 МБ.
Антивирусната души, и ми заема и тя към 32 МБ.

Обаче КАКВО, ПО ДЯВЛИТЕ прави скайп?
Каква функция изпълнява тъпото нещо дето само си стои, и нищо?
Че да заема цели 130 МБ рам?!

Предишната версия заемаше около 40 МБ.
Тая с какво е по- различна?!

[smilie23]

Не че ми е малко паметта, но много мразя като отворя скай да чувам как се засилват вентилаторите, при положение че върши същото което върши един елементарен voip stunt.

Това някаква стратегия на бизнеса за по- чести ъпдейти на хардуера ли е?
WTF?

Отговори на това съобщение
 Re: Недоразумението, наречено Skype
Автор: georgivelev   
Дата:   01-12-11 06:24

Майкрософт, братче. До каквото са се докопали, читав софтуер не са оставили.[smilie23]

Автор: Diandimov   
Дата:   01-12-11 06:29

Но пак са по- добре от апле...

Каква е истинската причина?

Автор: TODD   
Дата:   01-12-11 06:31

Аре па се започна ....[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Control panel > Add/Remove program > Skype out [smilie5]

[cool]

Re: Недоразумението наречено Skype
Дата:   01-12-11 06:39

Бих го махнал, но го държа заради роднините ми в БГ.

За десет години никой от тях не събра пари да ми звънне и да говорим по телефона, най- много сигнал пускат само.

Автор: TODD   
Дата:   01-12-11 06:45

Това се казва албански SMS - звънкаш и затваряш !!! [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Съобщението е - звънни ми !!!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   01-12-11 06:58

Абе Епъл били по-зле от майкрософт! Сам си го написал:

Разбирам айтунса - свири, и ми заема 37 МБ.
Обаче КАКВО, ПО ДЯВЛИТЕ прави скайп? Че да заема цели 130 МБ рам?!

На мен скайп ми заема 48МБ версия 2.8.0.866 - май пре-майкрософт. Това е в idle режим, когато не говоря. ПРедполагам, че ако почна да говоря, ще заема повече място.

Това някаква стратегия на бизнеса за по- чести ъпдейти на хардуера ли е? - отговорът е да. От появата на уиндоус 95/мак ОС 10 нещата са си все същите. Новите операционни системи не предлагат кой знае какво по-голямо удобство, за да може човек да си върши работата по-бързо. Но за сметка на това се възползват успешно от новите процесори на Интел, та да раздуват как новият им код уж работел по-бързо и по-добре, а всъщност вече си купуваме компютри с ГИГАБАЙТИ рам и ТЕРАБАЙТИ диск. Четириядрени, осемтредови процесори. Едно време компютрите бяха с килобайти РАМ, после станаха с мегабайти, сега гигабайти. След 10 години ще купуваме компютри с терабайти РАМ.

Ей го на, вчера в макруморс форума чета, че един за нищо на света в момента не би си купил машина с Core 2 Duo от 2009, процесор, който тогава венцеславеха.

Ми дай да те питам нещо друго. За чий дявол на един пингвин като мен му е нов фотоапарат с 14 мегапиксела, при положение, че не печатам снимките си, а ги гледам на монитор 2 мегапиксела? И ги смалявам допълнително, за да ги качвам на айПада си, който е 1 мегапиксел? Правят апарати с големи мегапиксели, които записват по-големи файлове на диска, и след 2 години Георги си ъпгрейдва компютъра, щото не е останало място за снимките от пътешествието в Зимбабве.

Да, ама как тогава ще продават новите обективи, нали трябва после да покажат колко по-добро MTF вадят новите стъкла.

Публикацията е редактирана (01-12-11 07:03)

Автор: Navy   
Дата:   01-12-11 07:53

Тоя трябваше да стане фермер без интернет [smilie18]

Автор: ntonev   
Дата:   01-12-11 08:00

Димов, ами как какво прави - 40 МБ отговарят за нормалната работа на скайпа, а другите 100 МБ са пълни с буби дето ти полазват компа и те следят. [smilie7]
Там са ФБР, ЦРУ, данъчните и още една камара агенции дето отговарят за личната ти демокрация и внимават да не я нарушиш, да не станеш по-демократ отколкото трябва да бъдеш...[smilie7]

Публикацията е редактирана (01-12-11 08:01)

Дата:   01-12-11 08:04

И аз нещо такова си мисля, не е нормално да си стои в стендбай тъпото скайп, и да арчи 130 МБ.

Иначе... като погледна имам и цели ДВА apple mobile device helper които харчат по 15 МБ всеки, без да има включен айфон към компютъра...

Тия софтуери са като политиците - само стойт, нищо не правят, и яко лапат рам!

[smilie23]

Автор: Блясък   
Дата:   01-12-11 08:04

Много, много отдавна, писах софтуер. База данни. Няколко. Справки, справки... камара справки. Графичен интерфейс (под ДОС). Мишки, икони, десктопи, звуци (през спийкъра [smilie5] ). Сума гъзарийки по себетестване на базите данни. И всичкото - на 200 кб. Да, КИЛОБАЙТА!
Та... какви са тея мегабайти бе, хора!? Забравиха да пишат софтуер вече, ползват готовите библиотеки само; скайп сигурно някъде в себе си има и модул за изстрелване на космическа совалка, но най-вероятно програмистите му не знаят тоя факт [smilie5]

Дата:   01-12-11 08:06

TODD - в нашия регион му викаме "еврейски СМС"

Дата:   01-12-11 08:08

И аз съм писал софтуер.

Мнооооого отдавна, в кръжока по радиотехника в Ботунец.

След много опити успях да направя програма дето чертае триъгълник.
Не знам колко КБ беше...

[cool]

Автор: TnT   
Дата:   01-12-11 08:09

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie10]

Дата:   01-12-11 08:11

Аз съм писал програми са ДОС с разширение .com от 3 килобайта. На C следното

void main()
{
printf( "Hello, world!\n");
}

което не правеше нищо друго, освен да отпечата Hello, World! и да удари нов ред, след компилиране беше 5 килобайта. Ходи че разбери какво прави, подобна програма на асемблер сигурно е не повече от 200-300 байта.

Дата:   01-12-11 08:14

Вие туй писането на софтуер за нищо го нямате...[smilie2] как така сте се справяли с такива сложни неща - незнам[smilie2] сложна работа ми се чини.

Дата:   01-12-11 08:18

Диандимов, 1 час след като стартирах скайпа, в idle режим, вече ми заема 73МB. С тези темпове до довечера ще е изял цялата памет и ще започне да взима RAM от компютъра на съседа.

Дата:   01-12-11 08:32

georgivelev - syntax error! [smilie7]

Автор: valen_tin   
Дата:   01-12-11 08:48

един Gtalk или дори само гмаилския плъгин към браузера и пак можеш да си говориш за без пари с всички роднини.

не без пари, но евтин вариант за където се намираш е и да си изкараш един БГ номер и роднините в бг все ще те намират на домашния ти телефон в България

P.S. ...представям си какво ще стане ако инсталираш един скайп на айфона [smilie18] [smilie10]

Дата:   01-12-11 08:50

Инсталирах някаква стара версия, 4.2

И сега е ОК.
Харчи само 50 МБ.

Иначе и при мен го има това разхода на РАМ да се увеличава с времето.
Ако е включен компа 8 часа и само свири, започва на 430 разход на рам, и накрая е над 1.2 GB разхода на рам!

Дата:   01-12-11 08:54

Скайп на айфона имам, но не съм го ползвал.

Просто защото е много по- лесно за кратки разговори (до 15-20 минути) да въртя директно на номер в БГ.

Автор: Djogata   
Дата:   01-12-11 08:54

Пичове, вие май не знаете какви ги върши Скайп. Скайп ползва компютрите ви за Скайп сървъри. Колкото ви е по-бърз интернета, толкова е по-вероятно Скайп да ви ползва компа, за да обработва други обаждания

Автор: asahi   
Дата:   01-12-11 08:58

Безплатен обяд няма.

Дата:   01-12-11 09:00

И дават ли некви стинки за това че ни ползват?

Автор: Djogata   
Дата:   01-12-11 09:02

Ми стинки май не дават... А дали ви ползват комповете, може евентуално да проверите като видите дали някакво инфо тече по мрежата без да ползвате компютъра...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.