Автор: georgivelev
Дата: 01-12-11 06:58
Абе Епъл били по-зле от майкрософт! Сам си го написал:
Разбирам айтунса - свири, и ми заема 37 МБ.
Обаче КАКВО, ПО ДЯВЛИТЕ прави скайп? Че да заема цели 130 МБ рам?!
На мен скайп ми заема 48МБ версия 2.8.0.866 - май пре-майкрософт. Това е в idle режим, когато не говоря. ПРедполагам, че ако почна да говоря, ще заема повече място.
Това някаква стратегия на бизнеса за по- чести ъпдейти на хардуера ли е? - отговорът е да. От появата на уиндоус 95/мак ОС 10 нещата са си все същите. Новите операционни системи не предлагат кой знае какво по-голямо удобство, за да може човек да си върши работата по-бързо. Но за сметка на това се възползват успешно от новите процесори на Интел, та да раздуват как новият им код уж работел по-бързо и по-добре, а всъщност вече си купуваме компютри с ГИГАБАЙТИ рам и ТЕРАБАЙТИ диск. Четириядрени, осемтредови процесори. Едно време компютрите бяха с килобайти РАМ, после станаха с мегабайти, сега гигабайти. След 10 години ще купуваме компютри с терабайти РАМ.
Ей го на, вчера в макруморс форума чета, че един за нищо на света в момента не би си купил машина с Core 2 Duo от 2009, процесор, който тогава венцеславеха.
Ми дай да те питам нещо друго. За чий дявол на един пингвин като мен му е нов фотоапарат с 14 мегапиксела, при положение, че не печатам снимките си, а ги гледам на монитор 2 мегапиксела? И ги смалявам допълнително, за да ги качвам на айПада си, който е 1 мегапиксел? Правят апарати с големи мегапиксели, които записват по-големи файлове на диска, и след 2 години Георги си ъпгрейдва компютъра, щото не е останало място за снимките от пътешествието в Зимбабве.
Да, ама как тогава ще продават новите обективи, нали трябва после да покажат колко по-добро MTF вадят новите стъкла.
Публикацията е редактирана (01-12-11 07:03)
|
|