Автор: Djogata
Дата: 27-11-11 09:51
Значи, в мумента се "образовам музикално", разучвайки жанра готик метъл. От няколко месеца съм му хвърлил око.
Харесва ми тежкият, бавен ритъм, съчетан с мощен, мелодичен звук и чисти женски гласове, и тук-там симфонични включвания. Някои парчета са голям кеф.
Обаче като тръгна да си търся групи, които ми харесват, донякъде удрям на камък. Досега само Evanescense ми "легнаха на сърцето" - въпреки, че някои сигурно ще каже "мани ги тия, само комерсиална работа" - да, ама от това, което досега съм чул, те засега са тези, които имат най-изпипано звучене, с най-балансирана и добре композирана музика - примерно Tiamat нещо само бучат, Paradise lost също, Within Temptation пък имат толкова жизнерадостни акорди с китарите, че някакси не се връзва с готик претенциите. В по-старите си албуми Theathre of Tragedy ревят като заклани нерези, в по-новите пък... звучат почти като Aqua и "i'm a barbia girl" ? Иначе имат интересни неща...
Та, ако някой е фен на туй музика, споделете някоя и друга групичка, която си заслужава да я чуя - пък може и да не е само една групичка, ми разни колекции, каквото се сетите
|
|