Автор: Нели
Дата: 28-11-11 00:22
Извинявайте, че пиша тук, но се надявам да го видят повече хора и дано все някой се сети нещо.
Имам една съседка - баба на 54г., трябват й само още 6 месеца трудов стаж, за да се пенсионира. За съжаление си търси работа, дори за минималната заплата, но не може да си намери. Понеже е от смесен произход и като я видят и направо я отпращат. Толкова се е отчаяла жената, и ми се искаше, ако може да й помогнем някак. С основно образование е, така че може да работи като чистачка или миячка на чинии. Може да не е образована, но е много възпитана и добра, работлива и изпълнителна. Никога няма да открадне или да направи лошо на човек.
Не взима никакви помощи, нито пенсия, получава само 20лв. на седмица от едни хора, в които чисти. Парите й стигат почти само за хляб и ток. Няма пари за дърва (живее е къща), а вече идва зима и е студено. Регистрирана е в бюрото по труда, но от там й казват, че работа няма (оставила съм моя телефонен номер, понеже тя няма телефон, досега нито веднъж не са ми звъннали.)
Много би се зарадвала, ако някой й намери някаква работа. Предварително благодаря от нейно име.
|
|