Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Да попитам нещо (става въпрос за София)
Автор: Нели   
Дата:   28-11-11 00:22

Извинявайте, че пиша тук, но се надявам да го видят повече хора и дано все някой се сети нещо. [smile]

Имам една съседка - баба на 54г., трябват й само още 6 месеца трудов стаж, за да се пенсионира. За съжаление си търси работа, дори за минималната заплата, но не може да си намери. Понеже е от смесен произход и като я видят и направо я отпращат. Толкова се е отчаяла жената, и ми се искаше, ако може да й помогнем някак. С основно образование е, така че може да работи като чистачка или миячка на чинии. Може да не е образована, но е много възпитана и добра, работлива и изпълнителна. Никога няма да открадне или да направи лошо на човек.
Не взима никакви помощи, нито пенсия, получава само 20лв. на седмица от едни хора, в които чисти. Парите й стигат почти само за хляб и ток. Няма пари за дърва (живее е къща), а вече идва зима и е студено. Регистрирана е в бюрото по труда, но от там й казват, че работа няма (оставила съм моя телефонен номер, понеже тя няма телефон, досега нито веднъж не са ми звъннали.)
Много би се зарадвала, ако някой й намери някаква работа. Предварително благодаря от нейно име. [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Да попитам нещо (става въпрос за София)
Дата:   28-11-11 00:25

Забравих да уточня какво значи смесен произход - нещо между българка и циганака, но цигански не знае - в семейството й се говори само на български.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   28-11-11 00:26

баба на 54 [smilie11] ти сериозно ли??

Дата:   28-11-11 00:30

Има внук на 14 [smile]

Дата:   28-11-11 00:40

Ето я, тук съм я снимала как се гонят с една оса [smile] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/405/nonig.jpg/]https://photo-forum.net/static/forum/2011-11/tacz3967.JPG
http://img405.imageshack.us/img405/1925/nonig.jpg
[/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   28-11-11 00:48

какво като има внук.....баба се казва на 85-90 годишна жена [smilie21]

в България е много шантаво, чичо, леля, баба и дядо се казва на съвсем непознати хора [smilie21]

Автор: snoopoff   
Дата:   28-11-11 00:53

Ми тя може и на 35 да стане баба, бе Нели...

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   28-11-11 01:28

Успех с намирането на подходяща работа. [smilie24]

Автор: exo99   
Дата:   28-11-11 01:33

Нели, как ще се пенсионира на 54 год.
Сега пенсионната възраст за жените е 60 години и то при нужния осигурителен стаж.

Просто напиши, че и търсиш работа, защото от написаното се разбира, че искаш да я назначат някъде на щат и да и се плащат осигуровките.

Търсят санитарки в болниците.

Автор: cicomanco   
Дата:   28-11-11 08:06

Пишете я фиктивно да чисти в будката.

Дата:   28-11-11 15:23

60г. ли? Не знам, аз не съм наясно със закона, но така са й казали от пенсионното. Не вярвам да са я излъгали. [beer]

Ще й кажа да провери в болниците, благодаря! [beer]

Публикацията е редактирана (28-11-11 15:25)

Автор: АНЧО   
Дата:   28-11-11 15:34

Нели,
Не знам на колко години си ама "баба на 54 години" прозвуча доста мрачно.
Хубаво че има внук, но все пак. Ще станеш и ти ти един ден на 54 и тогава вероятно ще изядеш с парцалите всеки, който те определи на "баба".[smilie18]

Автор: arakiss   
Дата:   28-11-11 15:46

аз даже веднага я започвам да я ям нели [smilie5] [smilie25] [smilie21]

Дата:   28-11-11 16:07

[smilie18]

Моля админа да изтрие думичката "баба" и да напише госпожа [smilie5]

Редакция - в момента е свободна, така че по-добре "госпожица" [smilie5]

[beer] [smilie18]

Публикацията е редактирана (28-11-11 16:09)

Автор: jivkojj   
Дата:   28-11-11 16:10

Че не е баба, не е. Ама ме съмнява, че за да стигне до пенсия, с тея темпове на качване на възрастта, може да трябва още 10-тина години да поработи. [smilie11]

Автор: мара   
Дата:   28-11-11 18:14

изглежда симпатяга.

Автор: mihajlov2   
Дата:   28-11-11 20:18

Публикацията е редактирана (28-11-11 20:19)

Автор: djogata   
Дата:   28-11-11 22:26

Абе 54 години не е пенсионната възраст, но най-вероятно са й казали 54 години, защото ако продължи да работи дотогава сигурно ще е натрупала стаж като за пенсиониране. Е, друг е въпросът, че и стажът за пенсиониране май ще се удължава - така че ще трябва според мен да поработи повече от половин година, имай го предвид.

Автор: feliz   
Дата:   28-11-11 22:50

оф, да не ви разправям майка ми как я пре....ха. На 6-ти януари става на 60г. и беше заела нисък старт за пенсия. Ама.....[smilie8] [smilie2] [smilie8]

Дата:   29-11-11 12:07

В документа от НОИ пише че са нужни 94 точки. Тя има години 54+39г стаж = 93
Значи ако започне работа, след половин година ще я има тази недостигаща точка.

Feliz, а ние докато стигнем до пенсия, сигурно ще станем на 90 [smilie6] Както не се осигурявахме преди години...

Публикацията е редактирана (29-11-11 12:08)

Дата:   29-11-11 14:07

90-60-90
[smilie5]

Автор: lillia   
Дата:   29-11-11 15:30

Ох, Нели не искам да те отчайвам, но "спешната" пенсионна реформа , която влиза в сила от 2012 г. твърди съвсем други неща. Възрастта за пенсиониране при жени става 61г., постепенно ще се покачват както трудов стаж, така и възраст след 2015-та година. (Дянков да се счита за нахранен от мен, мисля го поне докато пиша[smilie9] )
След 2015-та година възрастта ще се покачва с по 4 месеца на година. Което никак не е сигурно, тъй като сегашното правителство прави постоянни промени. Отделно, че трудовият стаж при жени ще скопчи до 37 г. , а при мъже до 40, след завършека на реформата[smilie10].

В конкретния случай жената разполага с необходимия трудов стаж, но няма възраст. За момента възрастта при жените ще се увеличи постепенно докато стане 63г. Така че, при нея проблемът е не в трудовия стаж, а във възрастта.

Увеличаванато с по година от всички категории труд от януари 2012-та година е с цел за да могат повишат минималните пенсии. Тоест взимат от едните бедни, за да дадат на другите бедни. Това са едни 28 милиона лева. Чиста работка. Пък 20-те процента от бюджета за магистрали си ги има. Само дето скоро пенсионери няма да има. Ама нали това е целта[smilie9]

За пенсионирането при мъжете въобще не ми се говори, защото те и без това си отиват по-млади, ако некой има късмет може и да докуца до пенсия[smilie2]

Дата:   29-11-11 20:43

lillia [smilie24]

Дата:   29-11-11 22:24

Ами не знам, така са й казали от пенсионното миналата седмица и засега ще се придържаме към плана да изпълним заръката им за 6 месеца трудов стаж [smile]

Така че въпросът за работа като чистачка остава [beer]
Благодаря на всички и пак извинявайте, че ви занимавам с този проблем. [beer]

Автор: CanoniO   
Дата:   29-11-11 22:31

Може да не е образована, но е много възпитана и добра, работлива и изпълнителна. Никога няма да открадне или да направи лошо на човек.

дано не те разочаровам, ама съм взимал цигани на работа всякави.. и възпитани и с връзки и със стаж и...

...и винаги мангала се оглежда какво може да се открадне. Не днес, не той... ама винаги. Без изключения... Затова не я искат никъде...

Знам, че е клише и е демоде... но циганинът е генетично повреден и краде.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.