Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За Свободата...
Автор: Knartist   
Дата:   27-11-11 23:46

... най-свободната тема...

(както в Америка са решили, че не може да има закон за свободата на словото, защото всеки закон би поставил някакви ограничения)... дали можете да функционирате/мислите без да ви се поставят НИКАКВИ ОГРАНИЧЕНИЯ!? (въпросът ми не е реторичен) [smilie8]

Или... Sky Is NOT the limit... или (ви) е? [smilie8] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: За Свободата...
Дата:   27-11-11 23:48

Свободата е мила... Истината е Свята (е ли, са ли!?)

https://photo-forum.net/static/forum/2011-11/jnfi5185.JPG
https://photo-forum.net/static/site_pics/165/a_1320595302_DSC_0689_bw.jpg

Автор: SellFish   
Дата:   27-11-11 23:54

Свободата е състояние на духа, а не писани закони. Та всеки си я чувства според себе си!

Автор: headcharge   
Дата:   27-11-11 23:58

Свободата не се дава, тя се отнема. [beer] Олдъс Хъксли

Автор: J0R0   
Дата:   27-11-11 23:59

Буда първо живял като принц, без да познава никакви ограничения.
После живял като аскет, като си наложил максимални ограничения.
Докато един ден получил просветление, че струната ако е прекалено хлабава - няма да свири, ако е пренатегната - ще се скъса.

Дата:   28-11-11 00:03

SellFish [smilie24] [beer]

headcharge [smilie24] [beer]

J0R0 [smilie24] [beer]
Абе, а при него ли беше, дето го пазили да не вижда, че има страдания и болести... или бъркам приказките... ама се надявам да ми разбереш въпроса... пак нещо източно беше [smilie8] [beer]

Дата:   28-11-11 00:21

А иначе това за струната и "златната среда" на Буда (както преобладаващата част от човешките простотии) може да звучи много джиджанко на пръв (и незамислящ се) поглед... ама, ако наистина се погледно СВОБОДНО към безкрая на вселената... да вземем температурите - коя ще е "златната среда" в една вселена, в която абсолютната нула е -273.15 по Целзий, а максималната... не се знае де, ама, да кажем, няколко милиона градуса... е, направете си изчисленията и кажете харесва ли ви таз "златна температурна среда" [smilie25] [smilie21] [beer]

Аре, лека ви и вселенско-свободна от мен... Common People [cool] [beer]

Автор: Shtrak   
Дата:   28-11-11 00:30

аа тая свободна серия от снимки Нони, вече те направи жив класик :) Ботьов е ясен, кой е следващиот възрожденец на мушката ти :)

Дата:   28-11-11 00:32

Щтрак, па ти като се буташ с това голо теме, можем да ти измислим нещо... хем тамън днес взех от баща ми генералската сабя на прадядо ми, на която пише "С Нами Бог"... та би трябвало да измислим нещо... макар че с Поли вероятно ще е по-секси [smilie18] [smilie25] [shtrak] [beer]

Автор: e-mil   
Дата:   28-11-11 09:11

Надписът на снимката е сбъркан. Между "е" и "мил" не се пише интервал. Или с тире, или слято. [smile]

Автор: boreto   
Дата:   28-11-11 09:31

. да вземем температурите - коя ще е "златната среда" в една вселена, в която абсолютната нула е -273.15 по Целзий, а максималната... не се знае де, ама, да кажем, няколко милиона градуса... е, направете си изчисленията и кажете харесва ли ви таз "златна температурна среда"

А по каква скала да изчисляваме?
Линейна, логаритмична или още някаква производна? Да вземем да питаме Космоса?... Ако ме разбираш де...
[smilie25]

Автор: El_Fuego   
Дата:   28-11-11 09:59

"Freedom's just another word for nothing left to lose..."

Автор: Todd   
Дата:   28-11-11 10:04

Свободата Санчо е на върха на копието !!!

[cool]

Автор: Orlin   
Дата:   28-11-11 10:08

Е как пък никой не се нае да цитира класика!?
"Свободата, Санчо, е едно от най ценните блага, с които небесата даряват хората."

Според мен, никой не действа и мисли без ограничения. И най-сериозните ограничения са тези, които човек сам си поставя. С право или без.

Автор: langel   
Дата:   28-11-11 11:41

Като Орлин [smilie24]

Самата втора сигнална система е вид ограничение. Философията е ограничение. Всяка една наука - също. Нищо не можем да направим, без да започнем от ограничението. Самото човешко съзнание работи чрез опознаване на ограниченията. Тъй че - на този свят не можем да функционираме при липса на ограничения, независимо дали си даваме сметка за това.

Та, съобразявайки се с ограниченията на диалектиката, относителността и системния подход, бих задал въпроса така :

Забелязвате ли ги и кои са ограниченията, които ви пречат и колко ви пречат да се чувствате достатъчно свободен - духовно, душевно, емоционално, интелектуално, материално.

Автор: arakiss   
Дата:   28-11-11 12:09

на мен ми пречат биологичните ограничения [smilie2]

Автор: мара   
Дата:   28-11-11 15:31

на кво ти пречат? аз така и така вече се простих с идеята, че някога мога да стана балерина[smilie18]
така и така тая идея не е моя.
та мене ми се чини, че на жоро приказката не беше за "златната среда", ами за мярката.

Автор: arakiss   
Дата:   28-11-11 15:44

ми на летенето ми пречат

Дата:   28-11-11 15:57

[thankyou]

e-mil [smilie18] [smilie24]

boreto, не знам дали те разбирам, ама ще се пробвам... та, а баш, да питаме там каквото е - космос, вселена... питаме, питаме и какво ни казва... май нищо друго, освен че има някакви физични закончета, извън които няма нищичко като ограничение [smilie3]

El_Fuego, feeling good was good enough for me [smilie24] [thankyou] [beer]

Todd & Orlin, тъй, тъй, съгласен [smilie24]

langel, при мен културните натрупвания - разни нещица като възпитание - да се държим възпитано с другите хора примерно... макар и да се старая да се освобождавам от това [smilie18]

arakiss, ахъм, и на мен ми пречат, нихната [smilie8]

мара, идеята е казусът да не е лингвистичен... и "златна среда", и "мярка" НЕ съществуват във вселената... доста хора търсят разни ала божествености или нещо от сорта, което да има каже нещо си... ако го потърсим във вселената - там го няма [beer]

Автор: мара   
Дата:   28-11-11 18:03

глупости

Дата:   28-11-11 18:05

[smilie18] кое бре, маре, летенето ли са глупости? [smilie18]

Автор: niki_s   
Дата:   28-11-11 18:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   28-11-11 19:10

Имаше някакъв лаф в стил, че "цивилизацията е система от задръжки" и това до голяма степен е така...

НО, концепция за "мярка" НЕ съществува във вселената... не че каквато и да било друга концепция съществува там де [smilie18]

Та, "мярката" е нещо толкова относително, колкото и едва ли не(почти) всичко останало [smilie8] [beer]

Автор: tofo   
Дата:   28-11-11 19:19

За свободата няма ограничения. Има последствия, които не ни харесват...[smilie5]

Дата:   28-11-11 19:26

tofo, бих казал, бая точно казано [smilie24] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.