Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Като си купя нещо с PayPal къде ще ми го донесат?
Автор: Altrntv   
Дата:   10-09-11 12:38

Като си купя нещо с PayPal къде ще ми го донесат? На адреса от регистрацията ли? До разни митници и т.н. ли? Става въпрос за употребявана техника... м... помощ [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Като си купя нещо с PayPal къде ще ми го донесат?
Автор: vinse   
Дата:   10-09-11 12:41

Зависи, ако ще трябва да се плати мито - отиваш на митницата, ако не трябва да се плаща мито ти го носят на адреса с който си се регистрирал в пейпал (на мен ми го носят в кварталната поща и го взимам от там)

Публикацията е редактирана (10-09-11 12:41)

Автор: Sheridans   

.. Пейпал е система за разплащания бре ..... не куриерска фирма ...[smilie7] [smilie7] [smilie7]

Аха, благодаря. Ама то митото не е ли само за нови неща?

Дата:   10-09-11 12:42

Sheridans, знам бе, ама ми казаха, че на повечето места си прихващали адреса от там.

Автор: vinse   
Дата:   10-09-11 12:42

Мито се слага на всички стоки над 30 евро (ама не съм сигурен дали сумата е точно такава, може и да е по-малка/по-голяма), закупени от страна извън ЕС, без значение дали са употребявани или са нови

Публикацията е редактирана (10-09-11 12:43)

Автор: asahi   
Дата:   10-09-11 12:43

PayPal е начин на разплащане. Не е начин на поръчване. С PayPal можеш да платиш и на мен и това по никакъв начин не указва какво, къде и как ще получиш.

Давай сега въпросът от начало в следния порядък:
Здравейте,
Искам да си поръчам употребяваното нещо ХХХ от сайта УУУ. Къде и как ще го получа? Ще плащам ли на митницата ДДС и мито?

Дата:   10-09-11 12:45

Да де asahi, знам. И мен за това ме учуди, че като си правя акаунт там и ми иска street address. Та обясниха ми, че се прихваща от там адресът за доставка. Де да знам дали е така - за това питам.

Автор: asahi   
Дата:   10-09-11 12:48

В момента мой колега лети за Щатите. Напоръчал си е сума неща на хотелския адрес в града, където ще пребивава.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   10-09-11 12:59

Понеже правя кервани от китайските сайтове чат-пат. Нещата се доставят на адреса, регистриран в PayPal. За момента не са ме мотали по митници. Та вероятно повечето онлайн търговци използват адреса, на който си направил регистрация в PayPal. Вероятно ако е нещо различно като адрес, ще бъде упоменато изрично като опция, там откъдето пазаруваш.

Дата:   10-09-11 13:01

Ей тва е отговор - благодаря :)

Автор: Vinsent   
Дата:   11-09-11 04:17

Ако не укажеш друг адрес за доставка, доставят ти го на адреса обявен в PayPal. Когато се налага обмитяване, на този адрес ти изпращат известието. Адреса, както и телефона за контакт в PayPal могат да се актуализират за всяка покупка.
Правили са грешка - въпреки данните в адреса за доставка (различни от тези в PayPal) са ми пишели не телефона заявен при конкретната доставка, а този от PayPal. Затова си мисля, че е по-добре адреса и контактите в PayPal да са идентични с тези за доставката.

Автор: SmartKoko   
Дата:   11-09-11 08:56

...
> Зависи, ако ще трябва да се плати
> мито - отиваш на митницата, ако не
> трябва да се плаща мито ти го носят
> на адреса с който си се
> регистрирал в пейпал (на мен ми го
> носят в кварталната поща и го
> взимам от там)

..........

за обмитяването:
Прибирам се оня ден, гледам пропусната доставка и бележка за утре след 17ч. втори опит и да си приготвя мито 20 $. Така е в белите държави.... какви митници какви 5 лева, никой няма време да се занимава с глупости . . . умрат да тормозят хората в Бг начи с тая тъпа бюрокращина... [smilie23] ако нямаш брой, пишеш чек или ти оставят квитанция, с която някога да идеш в банка... тва е, стоката я гепваш веднага.
Ако се ходи на митница и всеки се разправя - директно ще спре вноса и гражданска война.

Публикацията е редактирана (11-09-11 08:59)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.