Автор: djogata
Дата: 18-08-11 20:00
По принцип аз бих 'гласувал' за хижа Рилски Езера или за Безбог. И на двете има добри условия, като на Безбог даже в момента май са по-добри - по-спокойно е, и има стаи 'лукс' със санитарен възел в самата стая, докато на Рилските май този тип стаи са много ограничена бройка (и са много по-скъпи, искат 80 лева, което си е измекярщина).
Хижа Плевен също е добра, има приятни (чисти) двойни стаи, но няма санитарни възли в стаите. Персоналът са пичове - поне последните 2 пъти като ходих там имаше няколко млади момчета, и обстановката беше доста по-свежа от средностатистическата хижа. Даже веднъж разцъкахме волейболче с хижарите. Има си и недостатъци обаче - достъпът до хижата, въпреки, че е по-лесен от този до хижа Рай, пак изисква около час ходене по стръмна пътека. На паркинга долу има един чичка, който събира по 2 лева на кола, според мен без каквото и да било основание, тъй като теренът, доколкото знам, принадлежи на НЕК. Тази глупост с паркинга оставя много лошо впечатление поне при мен - като се кача до хижата винаги оставям 10-20 лева, основно за храни и напитки (като сумата набъбва няколко пъти ако остана да спя там) - и е дразнещо, когато някой после те гони до дупка и сипе закани и упреци, за да ти вземе 2 лева.
|
|