Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Поредното доказателство за това
Автор: explorer   
Дата:   07-07-11 16:51

... какви малоумници ни управляват!!! Безумието на идиотите в парламента вече прехвърли всякакви граници. Сега приеха закон, според който 75% от живеещите в блока могат да изгонят собственик!

Да оставим настрана моралните съображения, но дори от правна гледна точка това е абсурд, тъй като противоречи на конституцията:

Конституция на Република България:
Чл. 17.
(1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона.
...
(3) Частната собственост е неприкосновена.

Отговори на това съобщение
 Re: Поредното доказателство за това
Автор: djogata   
Дата:   07-07-11 16:57

Да те изгонят не е равносилно да ти отнемат собствеността. Тя, предполагам, си остава твоя.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   07-07-11 17:01

Ми....
Да ти кажа честно подкрепям.
Защо ли?

В кооперацията на баба ми в Лозенец живее един идиот на първият етаж. С годините се пропи, преби майка си, която почина и той стана клошар. До тук си е лично негова драма и не ме касае.
Обаче от 3-4 години започна за събира боклука от кофите и да го носи у тях. До такава степен задръсти, че целият му апартамен е претъпкан и едвам влиза през една малка пътечка. Да не обяснявам каква смрад се носи в целия блок. На 3-4 пъти се подпалваше и веднъж за малко да изгори целия блок. Говориха му, караха му се, няколко пъти го и биха и спасение няма. Колко актове са му написани от ХЕИ нямам идея.. В общината жалби пускаха и нищо.
Още си продължава да влачи боклук и сега лятото във входа не се диша и е пълно с мухи.

Е такъв как да не го изриташ с кеф ми кажи?
Защо 10 семейства ще му търпят мизерията на тоя нещастник?

Или да продължават да живеят с мисълта, че някоя нощ няма да осъмнат защото ще е запалил кооперацията?

Такива място в обществото нямат.
[smilie21]

Автор: jekopj   
Дата:   07-07-11 17:01

Не съм чел закона,но той е едно,а тълкуването му е друга работа.

Някакви дебати имаше по тази тема и бяха свързани със случаи в които някой системно вгорчава живота на останалите.Лично аз го разбирам като изолирани случаи,които ще се получат на практика много рядко.

Автор: vinse   
Дата:   07-07-11 17:05

+1 за закона
В последно време селянията по блоковете стана голяма, ако 75% от живущите не са доволни от един човек значи има защо.

Дата:   07-07-11 17:06

Не ще и дума, че могат да се намерят много конкретни случаи в подкрепа на такъв закон. Проблемът е, че може и да се злоупотреби. За проблемните хора трябва да се търсят други решения, а не такива недомислени закони. Ако един човек е психично болен, както в гореописания случай, то мястото му е в лудницата. А не да се приемат безумни закони, според които мнозинството може да посяга на собствеността на малцинството.

Автор: atin   
Дата:   07-07-11 17:10

Нашите ламтурници нямат акъл да го съчинят сами, това е копи/пейст от някое, надявам се немско или скандинавско, законодателство. Има парадокси, дето някой съсед не да го изхвърлиш, ами да го убиеш му е малко. Който живее в гълъбарник и има под/над/встрани отровители, да си решава дали ще ги търпи или трепе.

Автор: AndreyIst   
Дата:   07-07-11 17:12

IvoZafirov, това което о писваш е на 100, ама наистина на 100% случая с моя вуйчо. Разликата е, че собствеността е моя и сега водя дела, за да го изхвърля оттам.
Докато разчиствах щях да припадна от миризмите....

Дата:   07-07-11 17:12

Еми то мнозинството управлява, а не малцинството.
Нали виждаш в други сфери като оставиш малцинството да си вее байряка какво става.

Ако дъниш денонощно силна музика и пречиш и на мен и на стоян и на петкан, но не се разбираш от дума, то трябва да има законен начин да се отървеме от теб защото 1 да тормози 3 някакси не става.

Дата:   07-07-11 17:13

Законът определено е популизъм. Мнозинството ще ревне "браво", сигурен съм. Но подобни закони нямат нищо общо с демокрацията.

Сигурен съм, че много от вас примерно не харесват чалга. И биха се зарадвали, ако чалгата бъде забранена със закон, а чалга заведенията затворени. Сега си представете, че се случи обратното - чалга-мнозинството примерно да реши да забрани рок музиката.

Автор: djogata   
Дата:   07-07-11 17:16

Отново подчертавам - горе пишете, че може да изгонят човек, тоест да му забранят да живее там. Ако собствеността си остава негова (и ако това изрично е упоменато в закона), тогава не виждам защо трябва да се намесва неприкосновеността на частната собственост, както авторът на темата е направил.

Не мисля, че това с лудите съседи е "изолиран случай", направо си мисля, че е правило - аз израстнах в кооперация с луди съседи, във входа на блока на тъстовете (в Полша) също имат луди съседи, редовно чувам или чета хора да се оплакват от съседи-идиоти - така че явно си го има, и ако този закон може да помогне да се ограничат такива работи - ми добре [smile]

Дата:   07-07-11 17:16

Еми няма да ми е кеф, но живеем в чалга общество, с чалга мнозинство..

Ще водя партизанска война с чалгарите тогава [smilie5]

Автор: dobriman   
Дата:   07-07-11 17:17

Най-вероятно ще трябва някакво основание,

но аз подкрепям поради други съображения:
Ситуация: 7-10 етажен блок. Някой си не плаща таксите, които се събират. Същият не дава пари, като се прецака асансьора, щото той живеел на 2-ят етаж, същият не му дреме, че докато се топли на дърва - пушека отива в съседите му, същият не му дреме, че като си стовари лятото дървата пред блока и става мазало, същият не му дреме, че докато си ги внася в мазето или на стълбищната площадка - става мръсотия (той както помните не плаща и за чистачка), на тоя не му дреме и че като си цепи дърва на балкона е напукал мазилката и тя ще падне, на тоя не му дреме и че покрива тече (щото е на 2-ят етаж, същият няма да даде пари и за не знам си кво и няма да си плаща и парното и т.н и т.н.

Затова съм ЗА закона. НО искам и да се въведат и "правилници за спазване на реда в жилищната сграда" и съответно вместо сегашните "касиеро-домоуправители" да се наемат фирми или пък ако има ентусиаст да се занимава (законово регламентирано). Да си пише в тези правилници, кой какво що, кучета-котки-прасета, шум, екстериор, парно-газ-дръва и камъни" и готово.

Който не го спазва - ДЗАК- по точка еди коя си от правилника - 75 % подписи съгласни - бегай и мисли. Ако се вразумиш - върни се и живей като останалите.

Автор: promis   
Дата:   07-07-11 17:20

А ако повече от 75% са луди или клошари и те изгонят, защото си нормален и не трупаш вехтории и миризмата на чистено им пречи? [smilie8]

Дата:   07-07-11 17:21

пак си на далавера - няма да живееш с луди и клошари, а с "такива като теб, дето няма да те гонят".

Автор: truly   
Дата:   07-07-11 17:21

Ако има ясни правила и отклонението от тях дава основание за вземане на такова решение, не виждам нищо дискриминационно. Претъпкано е с типове дето си мислят, че са сами и не трябва да се съобразяват с нищо и никого.

Дата:   07-07-11 17:22

Когато някой нарушава спокойствието на съседите си - има си закон за това. Ако застрашава здравето им - също, ако не плаща такси - ами осъждате го и си вземете парите. Ако трябва, тогава да се конфискува имущество.

Ама ще кажете, е да, пробвай се ти, нищо няма да постигнеш. Какво излиза? Поради това, че органите на реда и съдебната система не си вършат работата, се приемат някакви безумни закони, с идеята да се заобиколят, и правораздаването да се постави в ръцете на мнозинството? If you listen to fools, the mob rules!!!

Дата:   07-07-11 17:24

Експлорер, май си говориш колкото да не заспиш кати бабите пред блока. Ти опитвал ли си се да накараш до момента някой дето те тормози в блока да спре та ги говориш такива?

Айде като ти се случи и успешно се справиш тогава ела и ни обясняявай за демокрация.

Прекалената демокрация води до такива неща!

Дата:   07-07-11 17:25

Никой не говори да ти взимат имуществото. Няма да имаш право да живееш в него само.

Като те хванат да караш пил (нарушаваш правилника) - не ти взимат колата, а ти отнемат правото да шофираш.

Автор: chavdarpg   
Дата:   07-07-11 17:27

[smilie24] правила за вътрешен ред в жилищните сгради има, дали някой го спазва е отделен въпрос.
Още едно ЗА за закона.

Автор: ksuhorukov   
Дата:   07-07-11 17:27

Това е старо, колкото света. Когато "изведат" някого ще научим за случая, от всички медии, защото ще бъде прецедент. Аз не знам досега това нещо да се е случвало. Способите за защита на собственика срещу решенията на ОС са достатъчно много.

Дата:   07-07-11 17:31

имайте предвид, че да събереш 75% от подписите на живущите не е хич лесно - независимо по какъв повод.

Ако не вярвате - направете си експеримент - обиколете съседите с една подписка и обяснението (за мотив), че искате да поискате общината безплатно да ви поправи фасадата - за целта трябва всички да са съгласни. Вие уж ще организирате всичко - те само да са съгласни и вижте колко подписа ще съберете....

Автор: jekopj   

експлорър,така е само привидно.
Отнема години разправиите по съдилища и др.институции.Трябва хората да вземат нещата в свои ръце.Така се гради сплотеното общество за което всички тук говорим,че не съществува.Утре,когато някое правителство сгафи,тези ще са хората,които ще излязат на улицата,защото са разбрали,че нещата зависят и от тях,а не само от институциите на които се надяват да оправят нещата вместо тях.

И като изгониш психично болния или наркомана (наркоманите за мен също са болни хора), той къде ще отиде? Не ви интересува, нали, важното е вие да сте добре! Няма смисъл да обяснявам повече, ако не сте разбрали смисъла на последното което написах по-горе (за властта на тълпата).

Аз може да не харесвам евреи. Може да не харесвам черни. Мнозинството сигурно също не ги харесва, затова дай да приемем закон, черните да се заливат с картан и да се овалват в перушина, а евреите - направо в газовите камери. Щом мнозинството е преценило, значи така трябва да бъде.

Автор: georgivelev   
Дата:   07-07-11 17:34

Сменям си адреса на местоживеенето в документите (лична карта) и продължавам да си обитавам жилището, на което съм собственик. Не могат да ме бутнат, тъй като официалния ми адрес е другаде, а не могат да ми забранят да не посещавам собствеността си.

Открих ви вратичка в закона.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.