Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Много съм прост - Фотошоп
Автор: chicken   
Дата:   22-06-11 09:49

Абе трябва да шарпна 200+снимки с еднакви стойности и винаги съм ги правил снимка по снимка. Как, по дяволите наведнъж във фотошопа? (CS3)
Знам, че е казвано и друг път ама днес не ми върви с нищо, включително и търсене

Отговори на това съобщение
 Re: Много съм прост - Фотошоп
Автор: access   
Дата:   22-06-11 09:52

екшън си запиши.
ама не знам дали е добра идея да 200+ снимки с едни стойности да се шарпят. USM и изострянето е прецизна работа...

Автор: vga   
Дата:   22-06-11 09:54

Иди и отвори прозорчето Actions. Отвори си първата снимка, натисни в Actions червената точка, която е знака за запис. Шарпвай снимката, запаси я и я затвори. Натисни Край на записа в Actions. Направи си точно това действие да е с някакъв шорткът от клавиатурата и отвори другите снимки. Почваш да цъкаш копчето от клавиатурата и те ще се шарпват, запазват и затварят.

Като свършиш си сложи Lightroom и не се занимавай с глупости! [smilie5]

Автор: special_k   
Дата:   22-06-11 10:02

vga , тва с копчето е досадно.

Значи правиш както vga написа , и освен че избираш шорткът от копчета, трябва и име да му дадеш на тоя екшън. После file - automate - batch - избираш въпросния екшън, посочваш му папката със снимките, и отиваш да пиеш бира[beer]

Автор: ejko   
Дата:   22-06-11 10:03

няма смисъл да цъкаш копчето... след като направиш Action-а, както ти е казал vga, отиваш на File-Automat-Batch, там избираш името на екшъна и папката със снимките и даваш OK... Така ще ги пусне всичките без да ги отваряш...

Автор: tbby   
Дата:   22-06-11 10:04

special_k ти го е написал най-точно и лесно [smilie24]

Автор: ejko   

А то Спешъла ме е изпреварил[smilie24]

Автор: vga   

О, да, може и така! Все пак... как да го научиме да си сложи Lightroom, ако му е толкова лесно? [smilie5]

Автор: ivenchev   

афтърекшънсетисфекшън [cool]

Дата:   22-06-11 10:09

Ха мерси! За това нямаше да се сетя [beer] [beer] [beer]

access, става дума за снимки, които са обработени, намалени и им правя едно леко щарпване след намалянето. Особено важно ако се качват във фейсбук щото той много маже. За там дори е по-сериозно шарпенето [smilie5]

Дата:   22-06-11 10:14

дайте акъл как да променя заглавието, че да излиза по лесно в търсачката. Щото то това си е за всички действия и утре някой ше изреве като мен...

Автор: special_k   
Дата:   22-06-11 10:18

Направи си екшън за шарп с Find edges...

Правиш леър , пускаш му find edges, десатурираш го, с levels вдигаш малко контраста дакато останат само линии, после пускаш малко blur за да не са толкова отсечени линиите , select - colour range - селектираш само по черното(въпросните линии). Триеш леъра и ти остава само селекцията - шарпваш(даже прешарпваш спокойно)по нея.

Автор: access   
Дата:   22-06-11 11:03

special_k написа:

> Направи си екшън за шарп с Find edges...
>
> Правиш леър , пускаш му find edges, десатурираш го, с levels
> вдигаш малко контраста дакато останат само линии, после пускаш
> малко blur за да не са толкова отсечени линиите , select -
> colour range - селектираш само по черното(въпросните линии).
> Триеш леъра и ти остава само селекцията - шарпваш(даже
> прешарпваш спокойно)по нея.

По-лесен начин ползвам аз:
дубликейт на снимката като слой (ctrl+J), десатурейт (ctrl+shift+u), слaгаш новия слой като Оverlay, конвертираш го в смарт обект и менюто Filter>Other> даваш High Pass със стойност от 0,3 до колкото се налага. Защото горния слой е smart object може да коригираш докато ти хареса стойност на High Pass.

Автор: tantris   
Дата:   22-06-11 11:12

Има и по-лесен начин. Ако имаш Adobe Brige, отваряш файловете в ACR, селекционираш ги всичките, шарпваш и после process.

Дата:   22-06-11 11:21

special_k, това за причината за шарпване която споменах по горе ли? Ще пробвам [beer]

Автор: erotila   
Дата:   22-06-11 12:00

безумно е това начинание освен ако не е снимано предметно на едни и същи стойности ...но чак пък 200 пъти

ALT задържаш, a, e, n, чекваш PREFER...JPEG files после ОК

CTRL+O отваряш си ги и си джъткаш каквото искаш да си променяш... до 200 файла

пп
дЪ ни забравиш да го отметниш после

Автор: asahi   
Дата:   22-06-11 12:27

Май е времне да уточним каква бира ще се пие

Дата:   22-06-11 13:12

asahi много правилно и на време вмъкна. След цял живот мъка с Ctrl+F (мого се схваща ръката) след това хиксчето горе за затваряне, после ДА и ОК, като двата прозореца ги намествам по-близо до хиксчето и така, че двата бутона да съвпаднат за да не се разхождам с мишката (не знам как да затварям от клавиатурата само снимка а не цялата програма) и като се почне, N на брой пъти... [smilie2]
Та пробвах по горното предложение с екчъна и сега много ми се черпи. Ама и мразя, че чак сега [smilie5]
[beer] [beer] [beer]

Автор: asahi   
Дата:   22-06-11 13:25

Хиксчето можеш да замениш с Ctrl+W, Save As - Shift+Ctrl+S, OK e Enter и да не бараш мишката. Не е страшно, но с бач процес е по-добре.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.