Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Еврофондове...
Автор: gogo   
Дата:   10-06-11 16:50

Кандидатствахме за европари и Изгледах това филмче... и после попаднах на това...

И ми стана едно тъпо и тъжно... и това в петък ! [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Еврофондове...
Автор: ivodam   
Дата:   10-06-11 16:53

Добре дошъл в неоробовладелския строй.

[smilie7]

ПП: Един роб, който е осъзнал, че е роб, може да направи нещо за себе си. Но роб, който живее с илюзията, че е свободен, е умрела работа...

[smilie7] [smilie7]

Автор: djogata   
Дата:   10-06-11 16:59

Хъм, Гого, не се оплаквай - виж, че Германия, Швеция и Дания липсват в класацията - тях живи да ги ожалиш завалиите - няма никакъв механизъм с който да им се осигури поне минимално заплащане [smilie7]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   10-06-11 17:02

стига с тея фиумчета ве.
ivodam, ти какво правиш за себе си след като си aware of неоробовладелския строй.

м? [smilie21]

Дата:   10-06-11 17:10

Той Иво е предприемач, има нает персонал, може би се изявява като неоробовладелец, знаеш ли го [smilie7]

Автор: chill   
Дата:   10-06-11 17:16

Добре де, излиза един човек, световно неизвестен, и започва да разказва какви далавери е вършил, в услуга на корпокрацията, МФВ, Световната банка и правителството на САЩ, как е мамил с икономически прогнози, и т.н. и т.н ...

... абе, въобще обрисува себе си в едни доста черни от морална гледна точка краски.

Защо тогава трябва безрезервно да приемаме за чиста монета, това, което разказва сега?

Защото се е (ха-ха) разкаял?

Дата:   10-06-11 17:17

kaiser.soze: Постигнал съм си достатъчно независимост, за да мога да си казвам и пиша, включително по форуми в нета какво мисля, да си сложа името и снимката без да ми пука, и да не ми се налага да си правя автоцензура, да си удовлетворявам капризите.

Но аз съм имал определени изходни позиции и не съм репрезентативен. Остави ме мене, мисли как да помогнеш на онеправданите си събратя.

[smilie7]

Дата:   10-06-11 17:20

и аз го имам това, обаче без да ми дреме за неоробовладелския строй. [smilie7]

начи имам малко повече [smilie7]

а онеправданите ми събратя не ги знам кои са, освен това съм егоист [smilie7]

Дата:   10-06-11 17:24

chill: Всички знаят, че това, което казва, в основни линии е така. Това за въртележката по върховете на корпорациите и правителството е така, то не е и конспирация, защото никой не се крие, то става пред очите ни. Както е и факт, че Щатите с по-малко от 5% от световното население контролират и експлоатират 25% от ресурсите на света. Това са цифрови факти.

Всичко това вътре в себе си го знаят всички, дори и тези, които се опитват да иронизират в този форум. Лошото е, че 99% от хората, включително иронизаторите в този форум, знаейки че това е така, имат за философия и вътрешен стремеж единствено убеждението, че трябва със зъби и нокти да се доберат и да са на страната на корпоратократите, и тъй като едва ли ще станат и някой ще ги допусне сами да бъдат корпоратократи, с охота са готови да бъдат добре платен обслужващ персонал.

Има 1% хора, Чил, които наистина са способни на разкаяние, ха-ха, не е за вярване, нали? Но има. Приеми, че са ненормални, нещо повредени, ако иначе съзнанието ти отказва да го приеме, че е възможно.

[smilie7]

Публикацията е редактирана (10-06-11 17:28)

Дата:   10-06-11 17:26

kaiser.soze: Аз също съм (все още) егоист и егоцентрик. Но с годините изглежда ми се пробуждат някакви останали някъде по ъгълчетата остатъци на нещо като съвест...

Не трябваше да чета Спиноза и Кант навремето, голяма грешка...

[smilie8]

[smilie7]

Дата:   10-06-11 17:28

почти всички конспиративни теории се измислят за пари
почти 100% съм сигурен, че този тип от филмчето е издал книга, която са си купили няколко милиона балъци [smilie7]

Дата:   10-06-11 17:29

аз обратно, с годините ставам все по-голям егоист [smilie21]

Дата:   10-06-11 17:29

http://en.wikipedia.org/wiki/Confessions_of_an_Economic_Hit_Man

Дата:   10-06-11 17:30

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ето ги книгите на John "Economic Hit Man" Perkins.

http://www.johnperkins.org/?page_id=52
[smilie24]

Публикацията е редактирана (10-06-11 17:34)

Дата:   10-06-11 17:31

аааааааааахахахаха [smilie5]

[smilie24] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-06-11 17:32

kaiser.soze: Там е работата, че отново ти казвам, не става въпрос за конспирация - една от характерните черти на днешния световен ред, наложен от американците, е откровеният цинизъм, вече почти дори не прибягват и до двуличие в последно време.

[smilie7]

ПП: Не ти вярвам за егоиста. Не ти е такова излъчването. Мисля, че помагаш на един или няколко човека, за което се мразиш след това на моменти, драмааа, но това не е егоизъм [smilie3]

ППП: Прочее, когато си наясно с неща като тези по-горе, не е никак малко, ако не можеш да промениш друго, поне просто да не дадеш своето съучастие...

[smilie7]

Публикацията е редактирана (10-06-11 17:43)

Автор: lumix   
Дата:   10-06-11 17:36

почти всички конспиративни теории се измислят за пари
почти 100% съм сигурен, че този тип от филмчето е издал книга, която са си купили няколко милиона балъци [smilie7]

...така е, но това не го прави неистина ...[smilie24]

Автор: Todd   
Дата:   10-06-11 17:43

Абе язе познавам един световен далавераджия де тука президента и правителството му правят официални посрещания .

И му се кланят доземи а той е измамник .... ама иначе е убав човек .[smilie5]

Той им вика джуджета .

Та кво остана за ония големите риби - като нищо си разиграват некви сценарии де не са за простолюдието а на тях им е през хоя.

Прост народ - слаба държава !!!

[smilie7]

Автор: gogo   
Дата:   10-06-11 17:51

Пичове, зае*ете филмчето... кофти ми стана от табличката в уикито...

Ние сме като руска република ... [smilie2] [beer]

Дата:   10-06-11 17:54

В случая съм съгласен с Иводам - конспирация няма, американците, корпорациите и който там има пари и власт, си ги ползват по предназначение и преследвайки собствените си интереси. Не виждам нищо учудващо и странно в това.
Единствената въпросителна е доколко са морални методите им. Но пък ако решим, че трябва собствените интереси да се защитават по етичен начин, възниква следващата въпросителна - ако спазваш всички правила на етиката, възможно ли е изобщо да успееш да защитиш интересите си и да задържиш лидерската си позиция?

Дата:   10-06-11 17:56

gogo: Е защо ти стана кофти, ти не четеш ли форума? Тука има хора, които точно работят за големи транснационални корпорации, и които сто пъти ви обясниха - ако са ви малки заплатите, значи малко работите бе, не разбрахте ли??

[smilie7]

Автор: krist   
Дата:   10-06-11 18:03

покрай горното видео попаднах на това:

http://www.youtube.com/watch?v=zFT05nGqgEI&feature=related

Дата:   10-06-11 18:13

djogata: Няма място за морал и етика. Не за друго, а защото не са иманентни на човешката природа. Дискутирали сме го друг път.

На мен ми е интересно по принцип какво ще става близките години и десетилетия. Защото страни като Бразилия, Индия и Китай яко си стъпиха на краката. И действително провеждат политиката - "Не ви искаме помощта, оставете ни сами да се развиваме с нашите си ресурси".
Това всъщност най-много ми хареса от целия филм. Наистина ми е интересно, защото ще се види скоро може ли Западът да се оправя сам, без да черпи евтини ресурси, и дали има потенциала, включително интелектуален, да е винаги водещ.

[smilie7]

Публикацията е редактирана (10-06-11 19:25)

Автор: krist   
Дата:   10-06-11 18:22

"Няма място за морал и етика. Не за друго, а защото не са иманентни на човешката природа"

дали за истинската човешка природа или за демоничното у човека?[smilie8]

Автор: dimi2007   
Дата:   10-06-11 18:31

На мен ми е интересно по принцип какво ще става близките години и десетилетия. Защото страни като Бразилия, Индия и Китай яко си стъпиха на краката. И действителон пловеждат политиката - "Не ви искаме помощта, оставете ни сами да се развиваме с нашите си ресурси".
Това всъщност най-много ми хареса от целия филм. Наистина ми е интересно, защото ще се види скоро може ли Западът да се оправя сам, без да черпи евтини ресурси, и дали има потенциала, включително интелектуален, да е винаги водещ.
-------------

Няма "стъпване" на краката, при положение, че западните компании правят 50% от износа, кой знае и колко от вътрешния пазар. Добре, че държавния сектор или участие и намеса покомпенсирват.

Все пак, капитализма е система, не е УСА, Китай и прочие.
Ето, Китай имат колко там трильона валутен резерв, но това е САМО резерв за поддържане на обменния курс.....а юана не върви нещо на Форекс-а......[smilie6]
Аналогично, в една компания не са само общи работници и чистачи - така е света като цело.

[smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.