Автор: kaiser.soze
Дата: 08-06-11 11:34
от една друга тема:
Автор: asahi
Дата: 02-06-11 01:37
НК, Чл. 151. (1) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152 , се наказва слишаване от свобода от две до шест години.
чл. 152 ал.4 т.1 - За изнасилване наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години:
1. ако изнасилената не е навършила четиринадесет години;
Чл. 158. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) В случаите на чл. 149 - 151 и 153 деецът не се наказва или наложеното наказание не се изпълнява, ако до привеждане на присъдата в изпълнение последва брак между мъжа и жената.
Сценарии:
1) Асан (19) чука Фердез (11) с нейно съгласие, съдят го по чл. 151 от 2 до 6 години, двамата се женят и Асан отърва затвора.
2) Асан (19) чука Фердез (11) без с нейно съгласие, съдят го по чл. 152 ал.4 т.1 и влиза в затвора от 10 до 20 години.
Кайзере, нямаш основание да ме провъзгласяваш за защитник. Такива са си нашите закони. На острова как е?
мисля си, че този закон повече ни приближава към Азия отколкото към Европа.
освен това: "последва брак между мъжа и жената" За каква жена става въпрос тук?? Под 14 си мисля, че си е все още дете.
Чудя се защо Асахи е дал като пример толкова странни имена. Бих ги нарекъл А и Б.
Погледнах как е в Англия.. за съвкупление с лице под 13 години се дава доживотна, независимо дали е изнасилване, доброволни или с убеждение. Има ли проникване - доживотна. Дори ако жена накара дете под 13 да проникне в нея, същата отива в затвора.
Какво мислите за този закон.. харесва ли ви.. може ли да се промени, откъде да се започне.. ![[smilie21]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley21.gif)
|
|