Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 След Деветашката пещера, правителството посяга на археологията
Автор: obicata   
Дата:   23-12-11 16:46

Какво се случва с тази държава?
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-avtomagistrala-trakia-ahreolozi-10180830?nt=10

Отговори на това съобщение
 Re: След Деветашката пещера, правителството посяга на археологията
Автор: georgi969   
Дата:   23-12-11 16:49

И какво се случва В тази държава

Автор: autosvet   
Дата:   23-12-11 17:42

Лоши работи се случват

Автор: asahi   
Дата:   23-12-11 17:57

Направо ужасТни

Автор: Славов   
Дата:   23-12-11 18:03

Е, от мутри какво очаквате ....

Автор: atin   
Дата:   23-12-11 18:52

Стискайте зъби, малко остана. Нашите идватhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/sarpichuk.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/sarpichuk.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/forum_simp0088.gif

Автор: Miro__Slav   
Дата:   23-12-11 20:04

Мхм аматьори и кокошкари [smilie8] И все такива ловят и съдят УжасТ

Автор: ценослав   
Дата:   23-12-11 20:34

С цялото ми уважение към археологията НО! Значи в моя град, преди 25 години осем обикновенни граждани започват да строят жилищна кооперация. Знаете ли как се строи Ж. кооперация??? Всеки тегли кредит по 35000 лева от ДСК /тогава беше само тя/. Плащане на проекти, разрешителни, бе дет младите викат "рязане на главата от кръста". И когато всичко е готово идва багера и надеждата, че ще имат жилище започва да придобива реални размери. Да, ама до момента в който багера "докопва" некви стари тухли. Съвестни хора - обаждат се в музея и от там веднага спират строежа. Сега 25 години след това, от дупката вече стърчат 25 годишни дървета. А заемите??? Ааааа!!! Тези дет са ги взели си ги изплащат. Аз не съм засегнат от случая, щото в "дупката" на моята кооперация не излезнаха стари тухли.
И само да допълня. По българските земи е имало мнооооого могили. И всички сме знаели какво има там. И разните нашественици /византийци, турци/по нашите земи са знаели; и след освобождението са знаели; и при ония лошия Т.Ж са знаели, ма никой не ги е пипал. Сега много гробокопачи се навъдиха. Извинявмам се пак. Лично мнение.

Публикацията е редактирана (23-12-11 20:37)

Автор: krist   
Дата:   23-12-11 20:55

е, предполагам, не са изхарчили целия кредит само за изкопаване на дупката? в такива случаи не е ли редно и държавата да им компенсира направените до момента разходи?

Дата:   23-12-11 21:16

Да компенсира. Имаше неква приказка за чумата, за некви деца, пък дето не ги върнала на родителите. Ма съм позабравил тая поговорка.
А, и още се сетих. В музейте нещо не се влиза когато поискаш а е в "точно определено време". Ма там не можеш и да снимаш, щото е нещо секретно сигурно. И други неща, дето ме настройват негативно към тази структора, дето май само иска а не дава достатъчно. Утре е Коледа /стават чудеса/ и искаш да заведеш семейството си или гостите от чужбина в некой музей. Ми заведиги - ако е отворено.[beer] [beer]

Автор: krist   
Дата:   23-12-11 21:20

е, за т'ва, че не компенсира не е виновна археологията сама по себе си, а пак държавните и чиновническо/бюрократични неуредици.. така ми изглежда на мен[smilie8]

Публикацията е редактирана (23-12-11 21:20)

Дата:   23-12-11 21:32

Ще ви разкажа една малко комична, но истинска история осъществила се около 1970 година. Та два екипа ръководени от светила правят разкопки на Царевец с цел установяване точното местонахождение на една църква /дето сега я построиха на върха/. Държавата е готова още тогава да отпусне средства за издиганито и от основите. Даже самият "първи" с делегация отива на място. Ръководителите на двата екипа пред него започват да спорят къде е точното място. Слушал ги "Той", па с присъщия за него хумор им рекъл. "Ей хора, ако тук не мож се разберете къде е била точно тая черква, дайте да я построим в Правец, ха, ха, ха. [beer] [beer] [beer]
И иначе никой не може да отрече факта, колко средства "наля" държавата в препроектирането на центъра на София, покрай строителството на метрото и откритите исторически находки. Айде да спориме на база на реални факти. [beer] [beer] [beer]

Дата:   23-12-11 21:38

"И иначе никой не може да отрече факта, колко средства "наля" държавата в препроектирането на центъра на София, покрай строителството на метрото и откритите исторически находки"

Ами така и трябва да бъде.В Италия или Гърция никой не ходи да гледа магистралите.Нали?

Автор: saxon   
Дата:   23-12-11 21:48

Айде стига глупости. Вече се прекалява с тая археология. Не може за всяка стара тухла да се спират проекти. Айде важни и ценни неща, които биха докарали туристи ОК, но АЗ живея сега и ИСКАМ да живея по-добре сега и да имам свястна инфраструктура и удобства. Въобще не ми дреме и не смятам за важно това, че по пътя на магистралата намерили грънци и тухли от незнам коя си епоха. Голям праз! Измислени реликви и глупости са това. Земята е пълна с останки на тея преди нас и не може заради някакви боклуци от преди 1000 години да спираме развитието си сега.

Автор: Стефан   
Дата:   23-12-11 22:20

Стана ли ви ясно сега, защо е толкова стабилна подкрепата за правителството, при цялото им про-кризисно говорене и действия [smilie8] Ами какъвто им (му) манталитета, такъв им е манталитета и на избирателите им (му) [smilie8] няма "някакви боклуци от преди 1000 години" да спират светлия им (му) магистралостроителен порив и някакви си там феодални старци да изнудват заради някаква си там археология [smilie8] Пък в същото време се тупаме в гърдите какво красиво метро ще си имаме в София с експонираните археологически пластове [smilie8]

Дата:   23-12-11 22:21

Другият вариант е?

Дата:   23-12-11 22:25

Да, боклуци са. Същите боклуци ще са и нашите останки след някоя и друга година или десетилетие. Голям праз. Животът е кратък. Живееш сега и ако старите кокали и тухли ще ти пречат, е добре да знаеш, че цялата земя е покрита със стари кокали, тухли и прах от стари кокали и тухли. Трудно ще ти бъде да не ходиш по тях.

Дата:   23-12-11 22:27

Дай да живеем в калта, да се движим по селски пътища, да не правим метро, и да се бутаме в задръстванията, щото под земята имало останки от предишни епохи. Еми има, и какво като има?

Автор: ТодоротВарна   
Дата:   23-12-11 22:46

Не знам как е уредено при съседите , дали са по "християни" или по вярващи, много от разкопките на метро или значим строеж се спират и се интегрират в съвременния облик на града. Става дума за Турция и по конкретно Истанбул. [smilie2]

Дата:   23-12-11 22:48

Дянков лично се е заел, споко!

Дата:   23-12-11 23:15

С извинения, че отново влизам в темата. Значи обичам историята и искам колкото може повече от нея да бъде запазена за бъдещето. Но. Трябваше ли да започне изграждането на дадена магистрала и чрез строежа й да бъде открито еди какво си. На това могат да вярват само наивници. Значи в БАН има едни карти, на установените стари селища от време тракийско и римско и по-сетне. С точните им местонахождения и др. Археологията е наука, която изследва, открива и анализира. Що некъкъв си тракторист от магистралата трябва да "открие" нещо, за което се е знаело в БАН. И време е имало то да бъде проучено. Малко съм "по така" настроен в случая, защото с очите си съм виждал ксерокопия на карта /доста добър мащаб/ издадена от БАН с точно посоченото местоположение на стари тракийски и римски селища. А тези карти не бяха в ръцете на хора от БАН, а в некви други ръце, на едни хора с металотърсачи и лопати. Как тези карти попадат в лоши ръце, питам си аз.

Дата:   23-12-11 23:18

"Значи в БАН има едни карти, на установените стари селища от време тракийско и римско и по-сетне. С точните им местонахождения и др"-
Да така е.Това са картите на Александър Македонски.Той пък ги имал от Аристотел [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (23-12-11 23:19)

Дата:   23-12-11 23:20

Е ми как? Върви си по полето и гледа някаква хартийка се заплела в тръните. Пък то се оказало карта.

Дата:   23-12-11 23:20

georgi969
Е, иди и ги попитай в БАМ за това. Ако не, попитай някой уважаващ себе си иманяр и той ще ти покаже.[smilie25] [beer] [beer]

Дата:   23-12-11 23:23

Днес е последният ден на постите и много съм изтощен. Лека нощ. [smilie25] [smilie25] [smilie21]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.