Автор: Lalinda
Дата: 20-05-11 23:40
Да.
На мен не ми пука от комплексарите.
Само че комплексарите се съюзяват.
Преди седмица пътувах в автобус № 84 и на една от седалките някой бе оставил празна бутилка от минерална вода... Качи се една баба и бутна бутилката със сила на пода на автобуса, за да седне...
Казах й, че това, което направи, не е много умно и като видях, че носеше в ръцете си торба, й казах да сложи бутилката в торбата, пък да я изхвърли, слезе ли от автобуса.
Бабата обаче ми се сопна и каза, че кой знае кой е пипал тая бутилка, как така щяла да си я слага в торбата!
Тогава й казах, че тя така и така вече я е пипнала, тъй че това не е аргумент!
После, на особено висок глас казах така, че да ме чуе целият автобус и шофьорът, че Е СТАНАЛА НА СТО ГОДИНИ И ЗА СТО ГОДИНИ НЕ Е НАУЧИЛА НИЩО, А ВЕРОЯТНО И ДЕЦАТА СИ НЕ Е НАУЧИЛА НА НИЩО, НИТО ПЪК ВНУЦИТЕ СИ!
За моя изненада, хората от автобуса застанаха на моя страна!
После бабата слезе на спирката на селските автобуси и на нейно място се качи друга баба, наконтена...
Бутилката продължаваше да се търкаля от единия до другия край на автобуса...
После изведнъж бабата стана, за да слезе за разходка из Борисовата градина, и побутна бутилката под седалката така, че да не се вижда!
Тогава скочих и казах: Едната бутна бутилката на земята, а другата я ритна така, че да не се вижда!
Наконтената се смути и каза, че едва сега видяла бутилката (което беше чиста лъжа, понеже я следеше с поглед през цялото време, преценявайки как да я прескочи...) и я бутнала назад... защото не знаела на кого е!
Да му се не види, рекох й, отново на висок глас, на кого може да е празна бутилка, търкаляща се на пода на автобус! И пак казах: СТАНАЛА НА СТО ГОДИНИ, ПЪК НЕ НАУЧИЛА НИЩО, ЧЕ И ЛЪЖЕ, ОТГОРЕ НА ТОВА!
Бабата се смути и каза ядосано, че била не на сто, а на двеста, но аз я отрязах и й казах, че това не променя нещата и че за ДВЕСТА ГОДИНИ НЕ Е НАУЧИЛА НИЩО!
Изобщо не ми пука за тия дребни лъжкини и мошенички, уж възпитали няколко поколения след тях.
Възпитали? На какво, да му се не види?
ЗА МОЯ ИЗНЕНАДА, хората в автобуса отново казаха, че имам право.
После взех бутилката, слязох и я изхвърлих в първото кошче на спирката.
Голяма работа, нали?
Щели да се изцапат. Майната им бабешка!
|
|