Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Има ли хора, които винаги казват...
Автор: Marillion   
Дата:   20-05-11 23:24

...това, което мислят, без да се притесняват?

И в тази връзка - пука ли ви, че комплексарите се сърдят, когато им кажеш истината в очите, а те приемат нещата лично?

На мен напоследък все по-често ми се случва и вече си мисля, че трябва да започна да се уча да лицемернича.

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли хора, които винаги казват...
Автор: kaiser.soze   
Дата:   20-05-11 23:26

отговорът е много комплексиран [smilie5] [smilie21] [cool]

Автор: tnt   
Дата:   20-05-11 23:27

човек избира битките си.
Прекалената откровеност е също поза

Автор: Todd   
Дата:   20-05-11 23:30

Има таквизи хора - ето сме !!!

[cool]

Дата:   20-05-11 23:31

Тинто, говоря за ситуациите, в които си решил да кажеш на човека това, което мислиш, но той решава, че си му враг.

Когато един човек е заобиколен от хора, които го заблуждават ежедневно, за да извличат полза от него и ти решиш да му кажеш истина - ти си лошия.

Винаги ми се е случвало така. Кажа на човека нещо откровено и после ми се цупи. След известно време нещата си идват на мястото. Когато той сам осъзнае, че съм бил прав и съм го направил без никакви искания и претенции.

Автор: Todd   
Дата:   20-05-11 23:37

Аз съм заобиколен само с идиоти - каквото имаме да казваме го казваме и не ни е грижа че некой ще се нацупи , обиди или ще си бие камшика на некъде ....

Но ние го караме на принципа

- Да се оправят !!!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Lalinda   
Дата:   20-05-11 23:40

Да.
[beer]

На мен не ми пука от комплексарите.
[smitten] [smitten] [smitten]

Само че комплексарите се съюзяват.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Преди седмица пътувах в автобус № 84 и на една от седалките някой бе оставил празна бутилка от минерална вода... Качи се една баба и бутна бутилката със сила на пода на автобуса, за да седне...

Казах й, че това, което направи, не е много умно и като видях, че носеше в ръцете си торба, й казах да сложи бутилката в торбата, пък да я изхвърли, слезе ли от автобуса.

Бабата обаче ми се сопна и каза, че кой знае кой е пипал тая бутилка, как така щяла да си я слага в торбата!

Тогава й казах, че тя така и така вече я е пипнала, тъй че това не е аргумент!

После, на особено висок глас казах така, че да ме чуе целият автобус и шофьорът, че Е СТАНАЛА НА СТО ГОДИНИ И ЗА СТО ГОДИНИ НЕ Е НАУЧИЛА НИЩО, А ВЕРОЯТНО И ДЕЦАТА СИ НЕ Е НАУЧИЛА НА НИЩО, НИТО ПЪК ВНУЦИТЕ СИ!

За моя изненада, хората от автобуса застанаха на моя страна!
[smitten]

После бабата слезе на спирката на селските автобуси и на нейно място се качи друга баба, наконтена...

Бутилката продължаваше да се търкаля от единия до другия край на автобуса...

После изведнъж бабата стана, за да слезе за разходка из Борисовата градина, и побутна бутилката под седалката така, че да не се вижда!

Тогава скочих и казах: Едната бутна бутилката на земята, а другата я ритна така, че да не се вижда!

Наконтената се смути и каза, че едва сега видяла бутилката (което беше чиста лъжа, понеже я следеше с поглед през цялото време, преценявайки как да я прескочи...) и я бутнала назад... защото не знаела на кого е!

Да му се не види, рекох й, отново на висок глас, на кого може да е празна бутилка, търкаляща се на пода на автобус! И пак казах: СТАНАЛА НА СТО ГОДИНИ, ПЪК НЕ НАУЧИЛА НИЩО, ЧЕ И ЛЪЖЕ, ОТГОРЕ НА ТОВА!

Бабата се смути и каза ядосано, че била не на сто, а на двеста, но аз я отрязах и й казах, че това не променя нещата и че за ДВЕСТА ГОДИНИ НЕ Е НАУЧИЛА НИЩО!

Изобщо не ми пука за тия дребни лъжкини и мошенички, уж възпитали няколко поколения след тях.

Възпитали? На какво, да му се не види?

ЗА МОЯ ИЗНЕНАДА, хората в автобуса отново казаха, че имам право.

После взех бутилката, слязох и я изхвърлих в първото кошче на спирката.

Голяма работа, нали?

Щели да се изцапат. Майната им бабешка!

Автор: navy   
Дата:   20-05-11 23:41

Голям си ръб [smilie5]

Автор: Lalinda   
Дата:   20-05-11 23:42

Мда, сетих се сега, че им казах, за капак:

ДОБРЕ, ЧЕ ПРОСТОТИЯТА НЕ Е ЗАРАЗНА, ТА ДА СТАНАТ И ОСТАНАЛИТЕ ХОРА КАТО ВАС!

Сигурно няма да го обсъждат с приятелките си по пейките, докато люпят семки с беззъбите си усти, ненаучили нищо за цял живот!

Автор: canonio   
Дата:   20-05-11 23:46

И в тази връзка - пука ли ви, че комплексарите се сърдят, когато им кажеш истината в очите, а те приемат нещата лично?

Ами сърдят се хората, да... Зат'ва трябва да се мисли, преди да се говори. После късно...
Ако на един лилипут му кажеш "баскетболист" в очите, може наистина да се обиди...

Автор: asahi   
Дата:   20-05-11 23:52

Импю се сърди кат му публикувах част от CV-то. Какви ли комплекси поражда това у него? Люлин 11?

Дата:   20-05-11 23:55

Не говоря за компромати и обиди.

А за това да кажеш В ОЧИТЕ на човека какво мислиш и къде му е проблема.

И цялата работа да я направиш, защото смяташ, че е РЕДНО.

Автор: snoopoff   
Дата:   20-05-11 23:57

За моя изненада, хората от автобуса застанаха на моя страна!

-----------------------------------------

ебати изненадата!

Автор: asahi   
Дата:   20-05-11 23:58

Днес наринах кмета на Казанлък. Беше паркирал на пешеходна пътека. Съвсем човешки се смути. Без малко да ме разплаче.

Дата:   20-05-11 23:59

Мерилиън, ти какво мислиш, като видиш лилипут? Каквото и аз вероятно... Ама да го спра и да му кажа " Искаш ли да знаеш истината за себе си? Ти си джудже."... еми извинявай...
Истината не е нещо, което трябва да огрява навсякъде. Истината може да бъде само обида. Не може да е комплимент. Ако на един женски урод му кажеш "колко си красива...", няма да ти повярва и ще се разсърди. Ако на една красива жена жена и кажеш, че е красива, няма да си първия за деня....

Публикацията е редактирана (21-05-11 00:00)

Дата:   20-05-11 23:59

Излизам от метрото в Люлин и един дядка го гледам как си изхвърли опаковката от вафла на тротоара...

А ние младите сме виновни, сешлисе?

Дата:   21-05-11 00:00

цанонио разцепи [cool] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   21-05-11 00:14

canonio, ти спираш ли хората по улиците, за да им кажеш какво мислиш за тях?

Въобще как може да си помислиш да кажеш на човек "Искаш ли да знаеш истината за себе си? Ти си джудже."... еми извинявай..."

Трябва да си някакъв психар.

Изобщо не говоря за такива ситуации. Става въпрос за хора, които познаваш и са ти близки. Може ли на всеки срещнат да му казваш каквото мислиш? Разбира се, че хората си имат своите странности и си ги знаят. Надали искат от мен да чуят някакви глупави работи като това, че косата му е мазна или че му миришат краката.

Примерно имам приятел, кото НЕ МОЖЕ да танцува. Слон му е стъпал на ушите. Това момче нямаше връзка с ритъма на песента и движенията на тялото. По купони го караха да танцува, за да му се смеят. Това продължи, докато не му казах истината. Дръпнах го, обясних му ситуацията, пуснах му клипче в нета как танцуват хората и му показах как го прави. Разсърди ми се. После ми се извини /е... след около година./, като ми каза, че е възмутен от приятелите си, които 20+ години са му се смеели и никой нищо не му е казвал. Самия той каза "Правеше ми впечатление, че танцувам различно, но смятах, че го правя добре, защото всички ме окуражаваха"

Примерите са много.

Българите обичат да са гледат сеира на другите. Точно за това, когато кажеш истината в такава ситуация си лош.

Дата:   21-05-11 00:19

Разбирам бе човек...
Това, което твърдя е, че лицемерието е добродетел на всеки интелигентен човек. Първичното изпръцкване на някаква болезнена истина не те прави честен. Само досаден. И дава повод да бъдеш мразен. Ако човекът се чувства щастлив като му ръкопляскат на танците, то ти нямаш моралното право да му казваш защо всъщност му се радват. Нямаш право и на Иван Иванов да му кажеш, че всичките му фенове му се подиграват.

Както каза тан4о в една друга тема - никога не правИ непоискано добро.

Публикацията е редактирана (21-05-11 00:21)

Автор: loveforever   
Дата:   21-05-11 00:32

На близките ми казвам винаги истината в очите, дори да знам, че от това ще ги заболи. Може би с времето са свикнали, защото въпреки неприятното изживяване в началото след това не ми се сърдят. На хора, които не са ми близки не казвам подобни неща, защото именно поради липсата на близост мисля че ще изтълкуват искреността ми неправилно и няма да има никаква полза от казването.

Имам и прецедент - прекратих взаимоотношенията си с човек, който би трябвало да ми е близък само защото преиначаването на нещата и манипулациите макар и невинни се превърнаха в идея фикс.

Автор: kali222   
Дата:   21-05-11 00:33

Не е достатъчно да кажеш истината. Нужно е да намериш начин да я кажеш така, че другият да те чуе. И лъжата и истината могат да се кажат по много начини. Какъв е смисълът да разтръбиш истината, ако никой няма да ти обърне внимание или само ще нараниш някого. Това е лесно, но никому не е нужно. По-трудно е да намериш начин да кажеш това, което мислиш така, че да се вслушат в думите ти или най-малкото да не се обидят.

Най-вредно е да започнеш "Не се обиждай, ама да знаеш, че...", защото това точно означава, че смяташ това което ще кажеш за обида. Никой не обича да чуе неприятни констатации за себе си от някой друг. Много по-лесно се преглъщат неприятните неща когато сам стигнеш до дадено заключение. Най-подходящо е, според мен, да накараш човека сам да се замисли над дадена ситуация или факт и да стигне сам до извода, който искаш да му кажеш.

Автор: feliz   
Дата:   21-05-11 00:49

Когато ме помолят, да кажа честно мнението си за нещо, тогава съм тотално искрена и безкомпромисна. Ако ми се нацупят, им казвам да се сърдят на себе си.[smilie5] [smilie3]

Автор: chill   
Дата:   21-05-11 01:08

Мен като ме помолят да си кажа откровено мнението за нещо, отговарям, "А-а-а, не, аз си мълча!" и всичко им става ясно. [smilie18]

Дата:   21-05-11 01:35

чилл [smilie24] [smilie5]

Автор: Veronique   
Дата:   21-05-11 02:44

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.