Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся някой с американски PayPal акаунт
Автор: katysty   
Дата:   15-04-11 13:51

Става въпрос за кампания за събиране на средства за лечение на малко дете.
Подобно на тези, които се провеждат тук със смс-и, само, че даренията ще са през PP.
Към този момент България все още не се поддържа и е необходим америакнски PayPal акаунт, т.е. да е вързан към американска банкова сметка или карта. Акаунтът може да е и от Обединеното кралство, но предполагам по-трудно ще се намери човек с такъв.
Парите ще се съберат във въпросния акаунт и притежателя после ще ги приведе към български, от който вече могат да се изтеглят в наша банка.
Някой ако има някакви други идеи също може да сподели.

Отговори на това съобщение
 Re: Търся някой с американски PayPal акаунт
Автор: GenaDP   
Дата:   15-04-11 13:58

Към този момент България все още не се поддържа

От кого не се поддържа? [smilie8]

Автор: imitev   
Дата:   15-04-11 14:18

Дреме им на дарителите къде точно е сметката закачена към paypal ?!?!

В paypal може да имаш няколко сметки през които да си правиш транзакциите...

Дата:   15-04-11 14:48

Не се поддържа от асоциацията, която провежда кампаниите.
imitev, те дарителите даже няма как да разберат къде е сметката, нито пък това ги интересува. Става въпрос, че за да кандидатстваш искат paypal акаунт от една от поддържаните държави, които са над 20, но както казах България още не е сред тях.
Даренията могат да са за всяко място по света, проблемът е чисто технически.

Публикацията е редактирана (15-04-11 14:49)

Автор: джъмбо   
Дата:   15-04-11 15:44

за пръв път чувам да има разлика между американски и бг пейпал

Дата:   15-04-11 16:36

Разлика в акаунтите няма.
Но български акаунт можеш да регистрираш само с българска банкова сметка, а американски само с американска банкова сметка.

Автор: CanoniO   
Дата:   15-04-11 16:54

katysty,
някой те заблуждава, че трябва да имаш американска сметка, регистрирана в пейпал, за да си дръпнеш събраните пари. Това отдавна не е така. Сега всеки човек, регистрирал дебитна/кредитна карта в пейпал, може да трансферира средства от пейпал буфера, в тази карта. Такста е много малка.

Дата:   15-04-11 17:05

За пореден път, сметката е нужна, защото такива са изискванията на кампанията, не защото не могат парите да се приведат на всеки paypal акаунт. Предполагам е свързано с проверка на данните, идентификация и т.н.

Автор: dobriman   
Дата:   15-04-11 17:10

Добре бе пич, доколкото разбирам искаш някой да ти даде достъп до сметката си...
...Правилно ли разбирам?
Даже предпочиташ вероятно да е кредитна карта, американска?

Автор: ARGO   
Дата:   15-04-11 17:13

сметката трябва ли да е заредена хубавичко [smilie11]

Автор: CanoniO   
Дата:   15-04-11 17:19

katysty,
и как ще го задължите после този с американския пейпал, да ви преведе средствата? И как ще се следят приходите, от къде ще знаеш колко пари има събрани?

Автор: lillia   
Дата:   15-04-11 17:23

На доверие. Трудно е с доверието.

Преди три години, аз открих сметка за набиране на средства по един повод и колкото да е странно хората от този въпросен форум ми имаха доверие, повечето от които не ме познаваха. След края на инициативата извадих разпечатки за движението по сметката. Бях я приготвила за всеки който желае да провери. Така и никой не пожела да провери. Както и да е свършихме добра работа тогава.[beer]

Дата:   15-04-11 17:30

dobriman, явно изобщо не си прочел какво е написано, защото е пределно ясно.

canonio, paypal-a се свързва с услугата и организаторите се явяват посредник. Съответно всичко минава през тях и се поддържа подробна статистика. Така, че собственика на акаунта не може да направи нищо. А пък и изобщо не ми мина през ум, че някой ще опита измама по този начин.
Както и да е, очаквах, че ще са намери някой с карта, която не използва, защото всеки има такава. Например всички студенти, които ходят на бригада си изкарват такава и като се върнат вече не им е нужна. Явно ще потърся някой в Щатите за съдействие.

Публикацията е редактирана (15-04-11 17:35)

Автор: ARGO   
Дата:   15-04-11 17:37

да наистина, как може да си помисли човек за измама, във времената в които живеем тези неща са рядкост, да не кажа дори липсват [smilie8]

Дата:   15-04-11 17:39

Интересно....
Успех.

Имах други впечатления от пейпал акаунта си...
Както и да е.

Ако не можеш сам да се справиш Това е списък на Швейцарски банки с линкове към сайтовете им.Съдържа информация как да си отвориш сметки (вкл и онлайн). Предполагам швейцарските банки ще се "поддържат". Ако не - може би има и Американски банки, които поддържат онлайн услуги. В краен случай със сигурност има фирми, които ще ти отворят сметка в Американска банка.

Лично аз не бих се наел, някой да налива пари в пейпал акаунта ми (дори не говоря за точене на сметката ми или плащане с пп акаунта ми).

Затова и попитах точно какво имаш предвид. Не знам защо се засегна.

Автор: asahi   
Дата:   15-04-11 17:40

Няма как да стане.[smilie21]

Дата:   15-04-11 17:52

Както и да е, човек се намери, даже след него и такъв който направо ще ми услужи с картата си, която няма намерение да ползва.
Написа ми данните на картата и сега без даже да се запознаем ще я регистрирам в пейпал за 2 мин. и няма да ми се налага да търся познати в щатите и да обеснявам на всеки за какво става въпрос.

Автор: asahi   
Дата:   15-04-11 17:53

Успех [smilie24]

Дата:   15-04-11 18:03

Всичко е добре, когато завършва добре.
[cool]

Автор: GenaDP   
Дата:   15-04-11 18:22

Ако не приемат БГ пейпал, най-вероятно не приемат и деца от Бг.

Автор: exo99   
Дата:   15-04-11 20:32

Що не си направите отделна сметка за кампанията, тук нещо малко намирисва.
Нещо не ми се вижда съвсем редно някакви пари да минават през сметката на друг / не свързан с кампанията ви/ човек.

Или нещо не си доразбрала или нещо не е съвсем наред.
А това, че някой ще си даде кредитната карта на непознат човек ми се вижда абсурдно.
С нея може да се злоупотреби по доста начини.

Не казвам, че непременно е така, но всичко звучи много съмнително.

И нали знаеш, че този човек дължжи данъци върху постъпилите суми по сметката в картата му.

А ако сумите са по-големи, може и да става въпрос за пране на пари.

Дано всичко да е наред и парите да отидат за каузата.

Автор: Diandimov   
Дата:   15-04-11 21:00

Давам моя PayPal акаунт, нека пращат пари в него.
После се трансферират в моя банков акаунт, и съответно се превеждат по сметка в БГ. Таксата е 40 долара.

Дата:   15-04-11 21:02

Ама сте такива циници...
Не всичко е конспирация, измама, тайна адженда и нещастници. Поне не и извън България.
Точно затова не искаме да се занимаваме с кампании тук, защото нямаме нужда от това всичкото отрицание.
Картата е дебитна, няма данъци и няма как да се злоупотреби с нея. Тя изобщо няма да се използва, защото пари на нея и от нея НЯМА да се превеждат. Всичко минава през PP. Млад мъж отишъл на бригада, използвал картата за покупки и след това се прибира и повече никога няма да я използва, след 6 месеца като не се плати таксата за поддръжка тя се анулира.
GenaDP, детето може да е от всякъде. Списъкът с държави, за който говоря е вързан със системата и по този начин се следят преводите, както и дали после парите отиват по предназначение. Всичко е иключително просто и ефективно. Когато се свързах с организаторите, именно те ме посъветваха да намеря някой да ми асистира с акаунта и после да си преведа парите към българсския акаунт за да избегна големите такси за международните преводи.

Дата:   15-04-11 21:04

Diandimov, благодаря за предложението, но отдавна се намери човек. [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.