Автор: djogata
Дата: 30-03-11 10:23
Автор: ixus
Дата: 30-03-11 00:48
Именно ,че искаме да сме като на запад.Доста съм пообиколил и на запад и на юг-един път не са ме спирали,не съм разбрал и да са ме снимали
Еми как ще разбереш - на запад най-вероятно спазваш правилата
В Швеция и Норвегия примерно камерите са на всички пътища. Имат най-церберските ограничения в цяла Европа, и какъв е резултатът? - Най-малък брой загинали при ПТП на глава от населението, плюс дори на перфектни, прави пътища всички карат с 1км/ч под ограничението (което за извънградско е 70 в Швеция и 80 в Норвегия).
Като цяло, много добре ще е да сложат камери навсякъде по пътищата.
Друга, също изключително ефикасна тактика е камери в НЕМАРКИРАНИ полицейски коли. Ти си джигитстваш на някой междуградски път, и в един момент от колата, с която сте се гонели, блясват сините лампи и сирената. Ти спираш, първо гледаш себе си учудено на филмче какви глупости си правил, и после гледаш още по-учудено как ти вземат книжката
В Дания този метод почнаха да го използват усилено преди няколко години и изглежда действа много отрезвяващо - според статистиката на полицията средната скорост по пътищата е намаляла - как да избичиш със 160 по магистралата, като не знаеш кой е зад теб (те ползват различни коли, за да не будят подозрение).
В България за жалост тези методи сигурно ще срещнат тотален отпор от катаджиите, защото силно ще им намалят постъпите по хранилките
Тук съм виждал и други тарикатски методи - камера от същият тип, като фиксираните, и работеща по същият начин, само че монтирана на микробус. Седи си микробусчето паркирало на банкета покрай пътя, ти префучаваш, а то - бляс!
|
|