Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 15те камери на КАТ започват да работят от първи април !
Автор: ixus   
Дата:   30-03-11 00:11

http://insurance.profit.bg/news/Nyama-luzha!-Radarite-shte-snimat-ot-1-april/nid-104380.html

Това ако е вярно ,направо не знам...[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: 50 нови камери от първи април !
Автор: serjy   
Дата:   30-03-11 00:14

баси кефа [smilie24] [smilie24] [smilie24] [cool] [cool] [cool]

Автор: asahi   
Дата:   30-03-11 00:14

"Напомняме, че се предвижда чрез камери да се осъществява и контрол за налична действаща застраховка Гражданска отговорност за всяко заснето от тях МПС, чрез разчитане на номера и проверката му в база данни, която ще се предоставя от Гаранционния фонд."

Е тея много дръпнАха!

Дата:   30-03-11 00:19

България отесня.[smilie10]

Автор: autosvet   
Дата:   30-03-11 00:30

Ей начи няма угодия - ревем, че не сме държава като тези на запад и като се направи нещо както е на запад ревем, че ни ебава мамата.[smilie18]

Дата:   30-03-11 00:48

Именно ,че искаме да сме като на запад.Доста съм пообиколил и на запад и на юг-един път не са ме спирали,не съм разбрал и да са ме снимали,а тука само се ослушвам като мишок,чудя се как да взема 50км от Габрово до Търново,все едно ще пренасям наркотици .

Автор: danvan16   
Дата:   30-03-11 00:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: autosvet   
Дата:   30-03-11 01:01

Ми ако си караш по правилата няма да те снимат [smile] Вероятно при обиколките на запад това си правил.

Автор: KuKumicin4e   
Дата:   30-03-11 01:16

Разбира се,че на запад караме по правилата.И няма как да е по друг начин.
Например мен ме заковаха в Словения със 130 евро само защото бях спрял в аварийната лента,без да имам основателна причина за това...
Иначе през целия път от София-Сърбия-Хърватска-Словения-и половин Италия ченге не видях.Ама като сгафих веднага изникнаха от нищото.
Та колегата по-горе е абсолютно прав.Ревеме,че не сме като на запад.А като ни се приложат западни мерки и .. веднага ревеме,че не сме западняци.
Е аз лично съм абсолютно "ЗА" камерите и за увеличаването на броя им.Нищо,че много хора само съскат,че станахме полицейска държава.Надявам се,че това е начина да започнем да се държим поне малко по-отговорно.И най-вече да започнем да уважаваме и спазваме законите.

Автор: bobihot   
Дата:   30-03-11 01:23

Помислих, че канон са ги пуснали...[beer] [shtrak]

Дата:   30-03-11 01:28

Аз и тука карам по правилата ,ама като те спрат,върви обяснявай ,че нямаш сестра.По принцип няма лошо да има камери ,но да са поставени с цел превенция на ПТП ,а не с цел пълнене на хазната.Защо един път не казаха "монтирахме едиколко си камери на тези и тези опасни участъци с висока концентрация на тежки ПТП ,резултатът е едиколко си спасени живота .Вместо това ми се хвалят колко $$$ са събрали ,щото са сложили камерите на прав широк път ,пък че на следващия завой с обратен вираж се намятват постоянно,или че някой фърчал с 90 и прегазил пешеходец на булеварда,ебас ги.

Дата:   30-03-11 01:35

Иксус, сложи си ръка на сърцето и признай факта, че през миналата година имаме най-малко загинали на пътя от доста години насам.

Камерите не спират колите и не извършват превенция - те отсяват любителите на високи скорости. Ти като си бързак и те цакнат 2-3 пъти или спираш да бързаш, или спираш да караш. А пред завоя си има знак. Ако ще го пропускаш и камерата ще пропуснеш.

Автор: pif   
Дата:   30-03-11 01:36

Аз отдавна се каня да си спра колата на някое кръстовище с един ДиВиАр в нея. Да снимам само една от лентите. Сигурен съм, че за един ден ще има поне 2000 нарушителя на пътната маркировка дето се престрояват от лявата лента и завиват на дясно при двойна непрекъсната и знак на лентата задължителен завой на ляво. Специално тая вечер при тунела преди люлин (ускорителя на елементарни частици) ги броих между 5 и 7 на всяко зелено. Разбирай по 300 на час. По 50 лева на калпак са си има няма 100 000 лева на ден от едно кръстовище. Ами то в София има поне 50 такива натоварени кръстовища дето се задръстват заради такива тарикати. Вместо тея 7-имата дето минават от тарикатската лента могат да минат 20 от нормалната лента.
Та мисълта ми е ако се популяризира идеята в медиите и се поставят въпросите на нашите управници дали няма да се поразмърдат и да пооправят движението малко.

П.П. Ако някой има техническата възможност да снима едно денонощие някое такова кръстовище пък било само и едната лента - после на бързи обороти да се превърти и да се преброи точния брой на колите както и да се извадят номерата им (ей така от спортна злоба) - драснете да направим някаква организация.

Дата:   30-03-11 01:48

Зависи какво разбираш под висока скорост.Например по Витиня 150-160 ми се струва нормална,но в оживените части на градовете със 70-80 ако караш си е направо престъпление.За най-малкото загинали има голямо и кризата.Дано да се запази тенденцията(за намаление на жертвите,не за кризата),но наистина ми прави впечатление ,че доста са се вкултурили водачите последните 1-2 години.

Дата:   30-03-11 01:55

На теб ти се струва, ама на мен и 120 са ми били много в определени ситуации, несвързани с климатични условия. Ако бях с камион на съвсем друго мнение щях да бъда. Ограниченията са в името на обществени яинтерес, а не на индивидуалния.

Днес на 31-ви километър от МТ по посока София един се беше метнал по таван отстрани. Едва ли е карал с повече от 140. Аз минах със 120 през мястото, от което беше тръгнал да се върти. Имаше диагонален поток вода - типично за тази част на пътя. Моята кола мръдна с половин метър надясно, но запазих посоката и се стабилизира сама. Онзи явно е контрирал и резултатът е налице. Със 160 щеше да е малко по-нататък с превъртанията, а за околните не ми се мисли. Надявам се да е бил с колан.

Автор: boreto   
Дата:   30-03-11 08:24

Евала! Само така! И мен ми е писнало от разни градски Фитипалдита...
[smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   30-03-11 09:02

по Витиня 150-160 ми се струва нормална

На мен пък ми се струва, че тия камери са идеалното решение за хора като теб, които смятат, че могат да слагат личната си преценка над закона.

Дано повечко да сложат. [smilie24]

Автор: LTG   
Дата:   30-03-11 09:10

Обаче май никой не чете за какво става дума в статията - камерите не са 50, а ще са 15 [smilie18]
Но иначе лошо нема - аз съм за това да има камери на всяко кръстовище, че ми писна от тарикати, които за да се промушат с 5 коли по-напред правят яки простотии и увеличават задръстванията и ми пречат да минавам с коллото по пешеходните.

Автор: serjy   
Дата:   30-03-11 09:14

ixus, не знам кой ти е дал книжка или може би си я купил, що не знаеш, че в България, максималката скорост по магистралите е 130км/ч ... струвало му се нормално [smilie23]

Автор: MOPT   
Дата:   30-03-11 10:05

Камери трябва да има във всяка полицейска кола. КАто те спрат за нарушение ти пускат видеото, ако се вижда - глоба, ако не - чао.
Разбира се полицаите да нямат техническата възможност да трият.

Автор: Amigo   
Дата:   30-03-11 10:10

pif написа:

> Аз отдавна се каня да си спра колата на някое кръстовище с един
> ДиВиАр в нея. Да снимам само една от лентите. Сигурен съм, че
> за един ден ще има поне 2000 нарушителя на пътната маркировка
> дето се престрояват от лявата лента и завиват на дясно при
> двойна непрекъсната и знак на лентата задължителен завой на
> ляво. Специално тая вечер при тунела преди люлин (ускорителя на
> елементарни частици) ги броих между 5 и 7 на всяко зелено.
> Разбирай по 300 на час. По 50 лева на калпак са си има няма 100
> 000 лева на ден от едно кръстовище. Ами то в София има поне 50
> такива натоварени кръстовища дето се задръстват заради такива
> тарикати. Вместо тея 7-имата дето минават от тарикатската лента
> могат да минат 20 от нормалната лента.
> Та мисълта ми е ако се популяризира идеята в медиите и се
> поставят въпросите на нашите управници дали няма да се
> поразмърдат и да пооправят движението малко.
>
> П.П. Ако някой има техническата възможност да снима едно
> денонощие някое такова кръстовище пък било само и едната лента
> - после на бързи обороти да се превърти и да се преброи точния
> брой на колите както и да се извадят номерата им (ей така от
> спортна злоба) - драснете да направим някаква организация.

[smilie24] Веднага им казвам - кръстовището на Красно село си е таковало мамата [smilie23] Паркиране, завиване накъдето им падне и във всички посоки нарушаване на правилата за движение [smilie23] Долу на кръстовището на Славия е същото. До ХЕИ-то е същото и т.н. [smilie25]
Инак съм против окамеряването на цяла България, защото това си е жива полицейщина, каквото и да ми говорите. [smilie25] Трябва да се работи за издигане на съзнанието на хората, а не да има камера на всеки ъгъл.

Автор: djogata   
Дата:   30-03-11 10:23

Автор: ixus
Дата: 30-03-11 00:48

Именно ,че искаме да сме като на запад.Доста съм пообиколил и на запад и на юг-един път не са ме спирали,не съм разбрал и да са ме снимали

Еми как ще разбереш - на запад най-вероятно спазваш правилата [smilie5]

В Швеция и Норвегия примерно камерите са на всички пътища. Имат най-церберските ограничения в цяла Европа, и какъв е резултатът? - Най-малък брой загинали при ПТП на глава от населението, плюс дори на перфектни, прави пътища всички карат с 1км/ч под ограничението (което за извънградско е 70 в Швеция и 80 в Норвегия).

Като цяло, много добре ще е да сложат камери навсякъде по пътищата.

Друга, също изключително ефикасна тактика е камери в НЕМАРКИРАНИ полицейски коли. Ти си джигитстваш на някой междуградски път, и в един момент от колата, с която сте се гонели, блясват сините лампи и сирената. Ти спираш, първо гледаш себе си учудено на филмче какви глупости си правил, и после гледаш още по-учудено как ти вземат книжката [smilie18] [smilie18]

В Дания този метод почнаха да го използват усилено преди няколко години и изглежда действа много отрезвяващо - според статистиката на полицията средната скорост по пътищата е намаляла - как да избичиш със 160 по магистралата, като не знаеш кой е зад теб (те ползват различни коли, за да не будят подозрение).

В България за жалост тези методи сигурно ще срещнат тотален отпор от катаджиите, защото силно ще им намалят постъпите по хранилките [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Тук съм виждал и други тарикатски методи - камера от същият тип, като фиксираните, и работеща по същият начин, само че монтирана на микробус. Седи си микробусчето паркирало на банкета покрай пътя, ти префучаваш, а то - бляс! [smilie5]

Автор: Тед   
Дата:   30-03-11 10:30

За 3- имесеца ...над 100 000 нарушители [cool]

И то от няколко камери ... смятайте какво става ежедневно ....

Автор: boreto   
Дата:   30-03-11 10:48

Инак съм против окамеряването на цяла България, защото това си е жива полицейщина, каквото и да ми говорите. [smilie25] Трябва да се работи за издигане на съзнанието на хората, а не да има камера на всеки ъгъл.

Това "трябва да се работи" е пар екселанс "дайте да дадем". Разбира се, не казваш как.

Аз пък мисля, че точно окамеряването ще издигне съзнанието на хората. Принудата кове съзнанието. Това е категорично доказано навсякъде по света, където има съзнание. Изключение няма.

Автор: chukov   
Дата:   30-03-11 10:49

Къде видя 50 нови камери?

Аз четох статията и разбрах, че старите дето си бачкаха ще бачкат отново

плюс някоя и друга мобилна

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.