Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с монитора на PC-то
Автор: ilchoni   
Дата:   01-04-11 10:56

Имам въпрос свързан с проблем с монитора на PC-то ми.

Всяка вечер гася монитора преди лягане /за да не ми свети лампичката му/ и сутрин като го включа монитора и размърдам мишката - си тръгва. От няколко дни обаче въобще не реагира, направо си спи и той. [smilie18] Единственото му решение е като цъкна бутона за рестарт. Интересното е, че в такъв момент не се рестартира компютъра, а сякаш се успива и като тръгне - си показва екрана, на който съм го оставила преди това. Със заредените сайтове, снимки и т.н.

Само да спомена, че в настройките му съм изключила опцията да се изгася след определено време, така че не е и това...

Някакви идейки? [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с монитора на PC-то
Автор: HP   
Дата:   01-04-11 10:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: vinse   
Дата:   01-04-11 11:03

Може проблема въобще да не е в монитора. Аз залагам на това, че проблема е някъде из компа въпроса е дали е софтуерен или хардуерен. Ако си с Win7 погледни настройките в power менаджмънта, може да е активирана опция компа да изключва хард диска след определено време без работа или нещо такова. Може да се пробваш да направиш една преинсталация на Уиндоус да видиш тогава какво ще е положението.
Иначе съм срещал такъв проблем ама при лаптоп - екрана се изключва и след това не иска да се включи освен след рестарт - дъното се спомина след няколко седмици.

Автор: netLady   
Дата:   01-04-11 11:12

A, много на време тая тема. Само че при мен е активирана опцията компа да изключва хард диска и монитора след определено време без работа и като заспи - монитора заспива форевър и се включва само след рестарт. При раздвижване на мишката не ще.[smilie8]

Дата:   01-04-11 11:13

Ами изключи опцията за харда и остави само тази за изключване на монитора, по принцип аз не виждам никакъв смисъл в това дисплея на стационарен комп да се изключва [smilie21]

Автор: navy   
Дата:   01-04-11 11:17

Монитора е кинескоп сигурно?
Ияма?

Дата:   01-04-11 11:21

Хора, нали за това поясних, че съм изключила тази опция да заспива след определено време. Така че явно е друг проблема.
vinse, силно се надявам да не е толкова сериозен, хардуерен, проблема....

Автор: valen_tin   
Дата:   01-04-11 11:26

гасиш монитора да не ти свети лампичката докато спиш (предполагам със затворени очи) ... обаче оставяш компа да работи .... шантава работа...

Дата:   01-04-11 11:34

ilchoni
ти може да си изключил опцията за изгасяне на монитора, но тя е отделна от тази за изключване на харда [smilie3] Потърси я и виж как е зададена, мисля, че по дефолт е направен харда да се изключва след 360 минути без работа - направи ги на 0 и виж тогава какво ще е положението. Ако така не стане преинсталирай защото проблема може да е софтуерен.
Съмнявам се да е проблем по хардуера ама все пак е техника [smile]

Дата:   01-04-11 12:25

valen_tin, шума от компютъра не ми пречи, пречи лампичката, която ми свети точно срещу леглото....

vinse, "изключила" - момиче съм [smilie3] Ами всички опции са ми изключени, и на монитора и на харда /доколкото си спомням/. Ще погледна пак довечера.... Но доскоро нямаше проблем, сега изведнъж започна да се успива ....

Дата:   01-04-11 12:36

опс sorry [smile]
настройките може да са се променили при инсталирането на някоя програма (поне на мен ми се е случвало това ама не баш настрайката на харда) - не е задължително да си ги сменяла ръчно.
Най-вероятно ще е това или някоя програмка ще прави мизерия, във втория случай проблема се решава най-генерално като направиш преинсталация на уиндоус [smile] .

Дата:   01-04-11 12:40

ще си направиш живота по-лесен ако настроиш на копчето за включване на компа да hibernate-ва всичко ... щрак вечерта, щрак сутринта ... че и ток ще спестиш (от сметката си и от енергията на планетата)...

ако всичко заедно с монитора ти е включено на един разклонител с копче и гасиш всички възможни лампички покрай компа с едно копче [smilie3]

иначе проблема ти 100% е софтуерен

Дата:   01-04-11 12:59

vinse, valen_tin, благодаря ви! Ще проверя довечера отново настройките. [beer] [beer] [beer]

Дата:   07-04-11 13:16

Така и пропуснах да ви отговоря, но се оказа, че точно това беше проблема. По някаква причина беше сет-нато харда да заспива. [smilie18] problem solved.

Благодарности на всички за оказаната помощ[thankyou] [thankyou] [thankyou]

Автор: HP   
Дата:   07-04-11 13:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   07-04-11 13:44

НР, защо всичко трябва да е толкова криминално? Ааааааааааааааааааааааа [smilie18]

Автор: ivenchev   
Дата:   07-04-11 13:44

Да бе, верно.

Вече и подслушването не е както едно време ... [smilie5]

Автор: dinkoff   
Дата:   07-04-11 14:02

Тия дето те подслушват по невнимание са ти променили настройките [cool] [cool] [cool] [cool] [cool]

Автор: burkancho   
Дата:   07-04-11 14:32

Изолирбанда също е решение да не свети ламБата на монитора [cool] Лепвате и забравяте !!!!1 [smilie6]

Автор: ivenchev   
Дата:   07-04-11 14:33

сивата лента рулира ... [cool] [cool] [cool]

снимка на сива лента

https://photo-forum.net/static/forum/2011-04/ouco2746.JPG
http://ducttape.umwblogs.org/files/2009/03/duck-tape.jpg

Дата:   07-04-11 14:52

Е вие ме вкарахте в джаза [smilie18] [smilie18]

Автор: dinkoff   
Дата:   07-04-11 16:26

Я да ползвам темата ...[cool]
Като оставим настрани консумацията на ток не е ли вредно да се гаси компа всяка вечер? Моя на бачкане не съм го гасил откакто е включен преди около 3 години (с изключение на случаите, в които е спирал тока) и май само той остана неремонтиран в стаята [cool]

Дата:   07-04-11 16:28

малко офтопик:
Duct tape is like The Force ... has a Light Side, a Dark Side and holds the World together ...

Автор: realnoncho   
Дата:   07-04-11 16:35

dinkoff,
ако го включваш/изключваш по 100 пъти на ден сигурно е вредно, иначе за 3 години работа през нощта е вредно за сметката за ток.

Има някои системи, които са с удължено охлаждане - вентилаторите работят примерно минута след изключването за да се изключи рязко покачване на температурите при изключване което евентуално би навредило.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.