Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Къде е това място в Америка?
Автор: aeobs   
Дата:   04-11-11 21:28

http://img822.imageshack.us/img822/4649/thexfactoruss01e11hdtvx.png

Кой е този път/мост, на някой говори ли му нещо? Има голяма вероятност да е в Калифорния, но не е сигурно.

Отговори на това съобщение
 Re: Къде е това място в Америка?
Дата:   04-11-11 21:31

https://photo-forum.net/static/forum/2011-11/rpiz8427.JPG

Автор: djogata   
Дата:   04-11-11 21:41

Може и в Колорадо да е? За Колорадо съм чувал за някакви магистрали из горите

Автор: asahi   
Дата:   04-11-11 21:41

Да не газят вуците [smilie7]

Автор: icikonti   
Дата:   04-11-11 21:43

Вуците....., а пауците?

Автор: ценослав   
Дата:   04-11-11 21:44

Да бе, да, Америка. Това е моста поди селу. [smilie21]

Дата:   04-11-11 21:44

Мани, след 2-3 дни заминавам за Йосемити, и като си запазвах хотела по телефона, първото нещо, което рецепционистката ми каза след като запазих хотела, е, като пристигна, веднага да разкарам всичката храна от колата - дори и да измета трохите - щото иначе мецаните ще влязат със взлом. После погледнах на сайта, само в парка тази година има сгазени 15 мечки

Дата:   04-11-11 21:49

Йосемити [smilie24]

Публикацията е редактирана (04-11-11 21:51)

Автор: e-mil   
Дата:   04-11-11 22:11

На мен ми прилича на 3D сцена. В шоуто няма ли други подсказки?

Автор: Grandpa   
Дата:   04-11-11 22:27

Йосемити е много хубаво, ама е почти постоянно пълно с паплач.

Преди седмица се върнах от другата страна планината. Млада баба меца ни провери на езерото Мери. Седим си със сина и ловим риба и по едно време към нас се приближава един с вид на бездомник, но по-стегнат и изправен.
И почва да ми говори тихо - "Млада мечка се приближава по брега към вас. В момента е на 50ина ярда и бавно идва. Ако допуснете да ви вземе рибата или някакви сандвичи ако си носите - ще ви напиша глоба"
Чак тогава видях пищова под якето му и някаква емблема за рамото. Човекът не беше прошляк, а рейнджър. Благодарих му, той се качи в камиона и бавно изчезна.
Пратих сина в колата с рибата и раницата, а аз тръгнах да прибирам въдиците. По едно време чувам тихо "е това е мечката" - реинджъра пак на 10-ина метра от мен, държи си ръката на пищова (ама не го вади). Около мен дървета, аз бях наведен да оправям въдици. Като чух това се изправих и буквално на 1.5-2м мечока скочи. Изобщо не го бях усетил (хем бях предупреден).
Всъщност той се сепна повече от мен и отиде на 10-ина метра в страни. Не беше голям, но аз не се правих на мъж и се качих до колата. Мечо направи проверка, миришеше му на рибата, ама нея я нямаше позавъртя се 1-2 минути без да издевателства над моите такъми и въдици и си продължи обиколката.
После се разговорих с рейнджъра - било 2.5 годишна мечка, за първа година сама се оправя, досега била с майка си.

Автор: CanoniO   
Дата:   04-11-11 22:30

Колко струват риболовният и ловният билет в Калифорния?

Дата:   04-11-11 22:38

CanoniO написа:

> Колко струват риболовният и
> ловният билет в Калифорния?

риболов

лов

Дата:   04-11-11 22:41

Грандпа, ами аз ще ходя през делнични дни, пък и вече края на сезона, дано не е толкова паплачта.. А пък за мечо - може пък вече да тръгнат да заспиват [smilie5]

Дата:   04-11-11 22:50

Grandpa, тва граничи с безплатно ве... казаха ми, че е много евтино, ма чак пък толкова....

Дата:   04-11-11 23:27

Джога, само казавам.

Канонио, не са скъпи. Иначе само ловният билет е достатъчен кажи-речи само за зайци. Останалото - за водоплаващи - доплащаш отделно за щатска (и в повечето случаи и федерална) марка. За пъдпъдъци, гургулици и т.н. - пак. Едър дивеч - същото.
Но пак - бензинът и амортизацията на колата да ида на 300+ мили (в едната посока) да чакам Михаля в някое блато (за някой от тях пак се плаща) излиза горе-долу толкова...

Дата:   04-11-11 23:30

Grandpa,
тук излиза по-скъпо и не хващаш нищо....

Автор: rumiana   
Дата:   04-11-11 23:51

djogata, като ходите до Йосемити, продължете още малко на изток (по шосе #120) до езерото Моно - няма да съжалявате - страхотно място е!

Дата:   04-11-11 23:56

Tioga pass (това, дето ти казва Румяна) беше отворен миналата седмица, но вече му е време да го заварят. Като падне сняг не пускат оттам. Иначе Моно е страхотно (и страхотно солено). [smilie24]

Дата:   05-11-11 00:05

Предвидили сме да минем през Тиога, само още не знам как ще е времето. Тази нощ е натрупал първият сняг, но все още е малко и дават времето да е хубаво следващите дни, така че може и да почистят и да не го затварят засега. Ако е отворен докато сме там, ще гледам да минем.

Някой пробвал ли се е с 5-месечно бебе да се качи на 3000м (на толкова е най-високата точка от прохода)? Как ли ще се отрази на малката надморската височина?

Дата:   05-11-11 00:34

Дъщеря ми беше на около година, когато за пръв път минахме оттам. За 5 месечно бебе - не вярвам да имате проблем, но не мога да кажа. Височинната болест или по-скоро аклиматизацията в случая, щото 3000м все пак не са чак толкова екстримни, доколкото знам не е свързана с възраст. Пък и да има нещо - не сте пеш. С колата за нула време ще се пак долу.
Всяко лято ходим с компания поне по ведъж за риба в източната Сиера и до преди две години никога нямах проблем, докато един от приятелите постоянно се оплакваше...ама от 2 години насам и мен нещо взе да ме лови...

Може да няма нужда да го мислиш - SR-120 го дават затворен - сложи 120 и виж...

Дата:   05-11-11 00:54

Това май е само временно затваряне. Трябва да го отворят отново след ден-два, поне така пише по новинарските сайтове.

Дата:   05-11-11 01:07

По принцип прохода Тиога е затворен зимата след като падне сняг...зависи обаче кога ще стане.
Иначе лятото на мен лично ми е по-кеф горе на Toulumne Meadows отколкото долу в блъсканицата на Йосемити.

Автор: diandimov   
Дата:   05-11-11 01:09

Ако 120 е затворен, провери дали не може да се стигне поне до Olmsted view и до Теная лейк.

Не знам кой хотел си букнал, но на южния вход на Йосемит има един много хубав хотел за прилични пари. Казва се Tenaya lodge. Иначе други хотели май няма, а доколкото има, дерат по две кожи.

За Mono lake е добре да даваш по петицата на саут, да минеш през Секвоя парка, оттам - Вегас, и от Вегас до Моно.

[smilie18]

От Моно можеш и Tahoe да видиш, а оттам - пак SF.

Верно е два пъти по 9 часа каране, но какво толкова.
Просто да обиколиш района в непосредствена близост...

[smilie18]

Хареса ли ти Сам Адамс бирата?

Дата:   05-11-11 01:23

Грандпа, горе със сигурност е по-кеф, но за по-сериозни разходки ще трябва да дойда някой друг път като поотрасне малката, че сега не си е работа. Пък и сезона малко изпускаме.

За 120 намерих сводки, където пише, че е временно затваряне, защото снега е малко. Миналата година са го затворили окончателно на 19-ти Ноемрви. Ако и тази година е така, значи може и да успеем да се поразходим и натам.

Димов, до Вегас е мильон мили с колата - за тебе е 9 часа път, ама с дете, което яде на всеки 3 часа, и трябва да му се сменят пелените горе-долу през същите интервали, пътят се удвоява като време, защото за всички тези работи (ядене, смяна и т.н) трябва да спираш и да го вдигаш от седалката. Да не говорим, че за бебе, което не може да седи още, не е добре да пътува дълго време в детско столче.

Абе, тия чавета са си голяма разправия [smilie18] [smilie18] [smilie18]

П.П Сам Адамс бирата става. Има си вкус и аромат, което е 2 крачки напред пред Bud-a и събратята му. Обаче все пак Pilsner Urquell (и Загорка, то вкусът е донякъде подобен) ми харесват повече.

Автор: diandimov   
Дата:   05-11-11 01:33

Аз някой път ако ми е тежка Сам Адамс, ги смесвам 1 към 1 с нещо светло, и се получава идеална бира.

[beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.