Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Руло Стефани
Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   23-11-10 13:58

Защо му викат Стефани, а не Брук примерно или Тейлър?

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: Insight   
Дата:   23-11-10 13:59

Не знам ... следващия въпрос моля!

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: ivenchev   
Дата:   23-11-10 14:00

Да бе верно, що му викат руло Стефани, а не бьоф Строганофф ... [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: cicomanco   
Дата:   23-11-10 14:03

Може някоя Стефка да си е остайла ръцете навремето...[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: ivenchev   
Дата:   23-11-10 14:04

пък на Цезар за салатата да не говорим ... [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: Insight   
Дата:   23-11-10 14:05

Аз съм му голям почитател между другото, както и да го наричат.

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: Lalinda   
Дата:   23-11-10 14:05

Мога да ти разкажа защо пица Маргарита се казва Маргарита, а не Сиси, примерно.

И защо мелбата се казва мелба, а не Мерцедес.

И защо Мерцедес се казва Мерцедес, а не Стефани.

Мога да ти разкажа и за Бьоф Строганов и дори за майонезата...


Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: otkata   
Дата:   23-11-10 14:05

на теб що ти викат орлин [ezik]

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: __SpOO__   
Дата:   23-11-10 14:09

Стефани на руло! [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: explorer   
Дата:   23-11-10 14:12

Между другото, знаете ли че ударението в "руло Стефани" е на а-то.
[smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: otkata   
Дата:   23-11-10 14:12

да бе да

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: explorer   
Дата:   23-11-10 14:13

Питай някой австриец или немец.
[smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: Lalinda   
Дата:   23-11-10 14:15

Из мрежата:

Rouleau Stéphanie

Ce soir je vais à nouveau devoir revenir sur mes origines et vous parler de ce magnifique pays qu'est la Bulgarie. Un pays extraordinaire dont la langue nous permet d'appeler un 4x4 une "Jeep", une photocopieuse un "Xerox" et des sortes de knackis géantes fourrées au fromage des "Saucisses de Lyon". Incroyable mais vrai à Lyon personne n'a jamais entendu parler de cette fameuse spécialité culinaire pourtant connue jusqu'au fin fond des Balkans. Autre curiosité locale, une espèce de pain de viande qui est considéré comme le summum de l'élégance culinaire française et porte le nom alléchant de "Rouleau Stéphanie". Qui est cette Stéphanie et comment a-t-elle donné son nom au rouleau de viande, je n'en ai pas la moindre idée, une chose est sûre c'est que de tous les français que j'ai pu rencontrer aucun n'avait jamais mangé le fameux "Rouleau Stéphanie". Voilà pourquoi ce soir je vais tenter d'apporter ma minuscule contribution à la sauvegarde de cette recette et lui donner la possibilité de revenir dans son supposé pays d'origine : la France.
Voici la recette tant attendue :
Rouleau Stéphanie

https://photo-forum.net/static/forum/2010-11/omga3284.JPG

Ingrédients :
300g de viande hachée
1 oignon
3 carottes moyennes
4 œufs
3 tranches de pain de mie émiettées
1 pincée de ces épices : persil, thym, poivre noir, cumin, paprika doux
3 c à s de chapelure
100ml d'eau
Préparation :
Épluchez et râpez l'oignon, dans un saladier mélangez-le à la viande hachée puis cassez dessus un œuf et mélangez bien. Rajoutez les miettes de pain de mie, l'eau et les épices. Mélangez bien et laissez reposer 15min. Pendant ce temps épluchez les carottes et faites cuire les 3 œufs restant dans de l'eau bouillante. Épluchez les œufs durs obtenus.
Disposez la viande hachée sur une feuille de film alimentaire en formant un rectangle. Mettez les œufs et les carottes au milieu puis à l'aide de la feuille de film alimentaire roulez la viande sur elle même afin d'y emprisonner la garniture.
Déposez le pain de viande obtenu dans un plat allant au four, préalablement graissé, et recouvrez la viande de la chapelure.
Enfournez 25min à 200°C.
Servez le rouleau coupé en tranches, accompagné d'une purée de pommes de terre maison.


Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: otkata   
Дата:   23-11-10 14:15

аааа тепърва нема си развалям диалекта [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: lillia   
Дата:   23-11-10 14:17

Аз мога да разкажа за "снежанка" ама няма[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   23-11-10 14:19

Es ist besser wenn es ist fünfzehn minuten auf 150°C gebeckt und dann zehn minuten auf 250°C bebeckt.

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: explorer   
Дата:   23-11-10 14:20

Из мрежата, ама от грешното място. Нема нужда да ми четеш за "българско" руло Стефани от френски сайт. Оригиналното ястие е немско или австрийско.
[smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: El_Fuego   
Дата:   23-11-10 14:21

Ja, natürlich!

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: Lalinda   
Дата:   23-11-10 14:24

Много е възможно да е дошло през унгарски:
Stefánia szelet

Или пък от немски:
Stephanie Braten

Коя е СтефАния обаче не става ясно...


Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   23-11-10 14:24

Става - майката на Ридж

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: otkata   
Дата:   23-11-10 14:26

Лиле, кажи за снежанката [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: NeDDRaG   
Дата:   23-11-10 14:40

Лиле, я по-добре направи снежанка, изстуди 2-3 литра ракия и ни покани на гости, за да ни разкажеш.

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: feliz   
Дата:   23-11-10 14:43

Това Стефани на снимката е доста сдухано.[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: mano   
Дата:   23-11-10 15:19

Не знам ама вчера го ядох и си беше много вкусно :)

Отговори на това съобщение
 Re: Руло Стефани
Автор: Todd   
Дата:   23-11-10 15:48

Стефани пълна с яйца ...

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

..и морков !!!


[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]


Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.