Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Какъв WiFi рутер си взех?
Автор: asahi   
Дата:   20-10-09 16:14

Какъв WiFi рутер да взема? Няма да ползвам скоро n стандарта.
Моля, мотивирайте предложенията си.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: gbdesign   
Дата:   20-10-09 16:28

TP-Link TL-WR543G.
Работи стабилно, сигнала /радиото/ му е с максимален обхват, зарежда за 3 сек. след включване, на едро струва 43 лв.

Публикацията е редактирана (20-10-09 16:28)

Re:
Автор: ibk   
Дата:   20-10-09 16:28

Взех си преди година Netgear WGR614 - около 64лв.
До момента се държи прекрасно! Ползвам го на два етажа и няма проблеми дори и с телефон от втория.
С предишният ми LinkSys WRT54GХ- този номер не ставаше.
Инсталира се лесно и редовно излизат ъпдейти на фирмуера. Има и разработени фирмуери с отворен код, но не съм си играл, тъй като и официалният си работи без пробелеми.
Успех с избора.

Публикацията е редактирана (20-10-09 16:31)

Re:
Автор: danvan16   
Дата:   20-10-09 16:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: venny   
Дата:   20-10-09 16:29

linksys WRT54GL

цък

Много стабилен и безпроблемен рутер. Дори можеш да му качваш linux и да пипаш по iptables, трафика, шейпъри и др. Оригиналният firmaware няма проблеми какво остава за update :)Надежден хардуер пък не са и много скъпи.
Успех!

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   20-10-09 16:31

на мене при чуденката ми за безжична мрежа преди време ми препоръчаха от няколко места д-линк [smilie11]

Re:
Автор: ejko   
Дата:   20-10-09 16:33

ZyXEL за парите си е доста добре, особено като се сравни с конкуренцията из Мултирама и Плесио...

Re:
Дата:   20-10-09 16:35

D-link при мрежа с реални IP адреси, е възможно най-лошият избор. Системен администратор съм и знам за какво говоря. Линксис са добри но са относително скъпи. Нетгиър са красиви но също по някога ги събарят циркулиращите в мрежата вируси. За този проблем пише и в сайта им. Също добри са SMC и Асус но не се намират лесно, защото са скъпички. Най-лошият избор са Ладокс и Едимакс.

Re:
Автор: burningice   
Дата:   20-10-09 16:36

Още един глас за Linksys WRT54GL с домати и по този начин може да се сменя TTL меренето на "светкавицата", като й се "удължава живота" или да се й се прави делител 1/128 на "мощността" (доунлоада).

Публикацията е редактирана (21-10-09 10:59)

Re:
Автор: exile   
Дата:   20-10-09 16:36

Аз с едно бъфало от най-евтините захранвам 120 квадрата апартамент.

Re:
Автор: krist   
Дата:   20-10-09 16:37

Тоя: Netgear WGR614 го купих преди година и в началото две седмици имах жестоки ядове с него.. Моя е версия 7 и се оказа, че точно тя има някакви ядове с мрежовите конфигурации на Мегалан.. В крайна сметка, като им се обадих, проблемът се реши за минути.. Но, пък не може да развие максималната скорост на нета, за който плащам.. Те и повечето други в тоя ценовеи клас не биха могли, предполагам.. А, що се отнася до Мегалан, може и да са ме рязали въобще заради факта, че имах рутер, но ми обясниха някакви фантасмагории за subnet-masks и т.н. Може пък и да не са лъгали знам ли ги..

Re:
Автор: ibk   
Дата:   20-10-09 16:38

Моят Netgear е v.9, и аз съм с мегалан - проблеми никакви!

Re:
Дата:   20-10-09 16:40

http://www.online-bg.com/product_info.php?products_id=8213&osCsid=bcae1154c59211c4ebf942a8f49dfcae

Re:
Автор: jivkojj   
Дата:   20-10-09 16:44

Имах Zyxel до преди година, но правеше проблеми - скоростите не бяха както трябва, прегряваше и подобни. Ядосах се и си купих един рутер на Devolo. Вярно че е малко по скъп, но пък обхват има където зиксел-а не можеше, освен това като бонус в комплекта имаше един wlan-стик, който поддържа с рутера 125 MBit/s, като не пречи на останалите които са на "нормална" 54MBit/s скорост. Естествено поддържа и всички останали стандарти.
Другото което ми харесва е адекватния QoS. Това също не беше на ниво при предния рутер.
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Re:
Дата:   20-10-09 16:48

Линксис малко скъп ми идва за домашно джиткане.
Гледам тук един TL-WR340G за няма и 42 лева.
Дали да не му се метна?

Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   20-10-09 16:52

Linksys WRT54GL. Префлашва се и се сменя и ТТL.

Re:
Дата:   20-10-09 16:56

122 лева е това. Що ми е да му сменям ТТЛ-а. Няма да ставам доставчик. Без да сменям ТТЛ-а два компа не мога ли да подкарам?

Re:
Дата:   20-10-09 17:08

Вече доставчиците не следят за TTL, защото масово хората искат да ползват рутери. Дадох ти линк, взимай и няма да съжаляваш. За последната година сме сложили на клиенти над 100 и проблеми няма.

Re:
Дата:   20-10-09 17:08

asahi, ТТЛ намалява с 1 през всяко устройство, което мине. Ако стане 0, пакета се игнорира от което и да е устройство. Мегалан пускат сигнала с ТТЛ 1. Минавайки през рутера, излиза с 0. Тогава ще се игнорира от комповете и няма нито един да свържеш. А ако не си към мегалан - ОК, стига ТТЛ > 1.

Re:
Дата:   20-10-09 17:13

NeDDRaG, всъщност TTL-а се следи на четни и нечетни. Ако ти сложат TTL 1, после ще трябва да ти го увеличат за да може да се свържеш с някого. Механизма беше ефективен преди години, когато на пазара нямаше сохо рутери, които да могат да го манипулират. И да... TTL се променя с -1 само от рутерите. Механизма служи даден пакет да не зацикли вечно в Мрежата а да може да мине максимум 64 хопа и да "загине".

Re:
Дата:   20-10-09 17:20

gbdesign, така, е. Ама Мегалан го следят. Няколко колеги с Мегалан потвърждават. Явно някъде го вдигат. Носи се мълвата, че било само в Студентски град и там, където абонатът не е собственик на жилището, ама... Най-добре в случая да пусне без рутер, да пусне един пинг, ТТЛа ще цъфне колко е. Ако е над 1 - взима каквото му душа иска.

Re:
Автор: Marillion   
Дата:   20-10-09 17:22

gbdesign моят доставчик прецаква ттл-то и не може да се връзват безжични рутери.

Е... аз си намерих разрешенито, но мразя селски номера.

Re:
Дата:   20-10-09 17:25

На Мегалан ще съм, но те ще конфигурират рутера.
Това TP-Link TL-WR543G не го намирам нещо.
Има TL-WR542G в Жар-компютърс.
Хареса ми и TL-WR941ND с 3 мрежи.

Линк към всичките

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   20-10-09 17:26

и моят е Linksys - WRT54GL [smilie8] над 100 кинта е обаче [smilie8] на 10 м през 2 стени няма проблем [smilie5] [smilie8]

Complies with 802.11g and 802.11b (2.4GHz) Standards
Unsurpassed Wireless Security with Wi-Fi Protected Access™ 2 (WPA2)
Enhanced Internet Security Management Functions including Internet Access Policies with Time Schedules
All LAN Ports Support Auto-Crossover (MDI/MDI-X) - No Need for Crossover Cables

https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/sxzy5199.JPG
http://www.vario.bg/images/product/wrt54gl.jpg

Публикацията е редактирана (20-10-09 17:27)

Re:
Дата:   20-10-09 17:28

Явно ще си плащаш. Това е друго. Взимай който ти хареса. Или по-добре питай тях. Разликата Иначе яко не плащаш за рутер, печелиш около 15 лв на месец. Освен ако слуха не е верен.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.