Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Гениалната безмислица ipad
Автор: ARGO   
Дата:   09-06-10 11:58

[smilie18] Някой да се похвали?

https://photo-forum.net/static/forum/2010-06/rvzi5520.JPG

Ще се опитаме да ви представим какво НЕ може iPad в няколко аспекта.

Размерът на таблета, колкото и да са се постарали от Apple, си е доста големичък, а освен това погрешният допир с тъч дисплея може да ви коства куп нежелани настройки.
Но хайде, той се заключва по един или друг начин, така че ще го оставим без особен коментар.

За виртуалната клавиатура изобщо не виждам смисъл да коментираме. Всеки ползвал таблет с такава клавиатура, знае колко изнервящо е, ама и Apple не са се постарали в тази насока.

Как е възможно обаче иновативна джаджа като тази да не е многофункционална? Та нали се предполагаше, че именно iPad ще замести нетбука?
Явно докато слушаме музика просто няма да можем да си чатим, или пък пък докато си цъкаме из Twitter просто няма да браузваме в интернет. . Що за подигравка е това?

Да споменем, че на фона на това, въпросния таблет няма дори мизерна VGA камера, да не говорим за по-добра. Това означава, че видео iChat-а ще го гледаме през крив макарон.

Искате да гледате тези HD видео клипчета, които сте свалили от youtube на вашия телевизор? Да ама не! Първо защото няма HDMI изход и второ, ако чак толкова го искате, ще трябва да си купите Apple TV.

И така, ако сте склонни да преглътнете всичко казано дотук, може би и липсата на flash няма да ви трогне. Въпреки, че е учудващо футуристичната джаджа, която уж щеше да замести нетбука и лаптопите, да няма flash.

Какво означава това ли, ами означава че докато цъкате из нашия сайт (примерно), всички анимирани картинки, банерчета и тем подобни просто няма да ги виждате.
Но нищо не може да се сравни с факта, че стрийминг видеотата просто ще се наложи да си ги избиете от главите - от Apple не дават. Недай Боже, пък да искате друг баузър - абсурд!

Това че таблетът не е широкоекранен, че за да закачите камера ви трябва USB адаптер (безумие!) или пък ако евентуално ви се прииска да си сложите някаква допълнителна програмка, за която естествено ще трябва да си платите, са част т.нар. "екосистема" на Apple.

За въпросните 3G мини карти изобщо няма да отваряме дума. То бива иновация ама такива карти никои не ползва. Нали уж не трябваше да се настройваме според iPad-а, а той щял да се настройва според нас. Да, да!

Е, ние лично не виждаме на фона на горе-упоменатите факти как таблетът ще замени лаптопите и нетбуците.

Най-малкото, на лаптопа можете да си качите каквото ви душа иска като софтуер, и да правите толкова неща едновременно, колкото процесорът и паметта ви позволяват.

текста е от news.ibox.bg

Отговори на това съобщение
 Re: Гениалната безмислица ipad
Автор: chill   
Дата:   09-06-10 12:01

Ама за сметка на това може да си го галиш и да се кефиш какъв страхотен дизайн е и да го размахваш небрежно пред компанията в училище. [smilie19] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Sisq0   
Дата:   09-06-10 12:04

Същото сравнение имаше и за iPhone преди време, което не му пречи да е най-забавното телефонче... нейсе, нека се радват хората. :)

Автор: vinse   
Дата:   09-06-10 12:33

Тва ябълката е много гнил плод, с тоя пад може само хамериканци да излъжеш [smilie7]

Автор: feliz   
Дата:   09-06-10 12:36

ГЪзарите това не ги интересува.[smilie5]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   09-06-10 13:22

това го определят като плънка на дупката между айфон и лаптоп [smilie18] [smilie18] а къде остава ноутбука? [smilie18]

гледах отварянето на магазин в деня в който предприеха продажбата му ( май 425 паунда беше)
ми имаше около 200 тийнеджъри и младежи които бяха подивяли от нетърпение и нахлуха като хуни, веднага щом магазинът отвори [smilie18] [smilie18]

деца, да се радват, в крайна сметка това са СЪВРЕМННИТЕ ИГРАЧКИ.

иначе и аз мисля че е безСмислица [smilie7]

Автор: jokevcv   
Дата:   09-06-10 13:23

@ARGO

това което си постнал НЕ СИ ГО ПИСАЛ ТИ! Беше логично да напишеш сайта източник.

На този гений на човешката мисъл, който го беше публикувал това в един сайт за техника му писах.

Т'ва дето е написано е една гооооооляма глупост и може да го напише само и единствено, човек който е сигурен че никога работодателя му няма да му вдигне заплатата с толкова, че да може да си позволи машинка.

Аман от хора които си нямат хабер за какво става въпрос.

Все едно аз да пусна тема какво не може НОКИЯ N едиси колко, при положение че незнам даже коя N се продава в момента [smilie23]

Нека кажем НЕ на безхаберието [smilie18]

Автор: Rustygun   
Дата:   09-06-10 13:24

То е написано, ама кой да чете...

Автор: n1x0n   
Дата:   09-06-10 13:25

това което си постнал НЕ СИ ГО ПИСАЛ ТИ! Беше логично да напишеш сайта източник.

какво истеряса пък ти изведнъж?! [smilie18]

текста е от news.ibox.bg

Автор: NeDDRaG   
Дата:   09-06-10 14:30

jokevcv написа:

> @ARGO
>
> това което си постнал НЕ СИ ГО ПИСАЛ ТИ! Беше логично да
> напишеш сайта източник.
>
> На този гений на човешката мисъл, който го беше публикувал това
> в един сайт за техника му писах.
>
> Т'ва дето е написано е една гооооооляма глупост и може да го
> напише само и единствено, човек който е сигурен че никога
> работодателя му няма да му вдигне заплатата с толкова, че да
> може да си позволи машинка.
>
> Аман от хора които си нямат хабер за какво става въпрос.
>
> Все едно аз да пусна тема какво не може НОКИЯ N едиси колко,
> при положение че незнам даже коя N се продава в момента
> [smilie23]
>
> Нека кажем НЕ на безхаберието [smilie18]

А аз бик казал "Истината боде в очите!" Наистина, Айфона може да е добър, все пак обаче той е телефон. И като такъв си има ограниченията. Но какво е Айпад? Компютър? Нещо подобно на нетбуците, дето ги има при РС-тата - ЕееРС и др. като него? Май не е и такова. Аз имам Еее РС и нормален лаптоп. Какво не мога да правя на нетбука? Да гледам HD филми, насичат. Но най-спокойно поне мога да го ползвам, за да ги свалям или пренасям. Мога да го ползвам лато фотобанка например. Айпада и за това не става, май не можеш да му вържеш кардрийдър. И тогава?

Автор: IvoZafirov   
Дата:   09-06-10 14:33

iSIKTIR

[smilie21]

такива изгъзици не ползвам

Автор: NeDDRaG   
Дата:   09-06-10 14:35

IvoZafirov написа:

> iSIKTIR
>
> [smilie21]
>
> такива изгъзици не ползвам

Абе за МАС-овете няма да споря. За Ифонето също, ма за пада...

Автор: boreto   
Дата:   09-06-10 14:39

isikter
[smilie18]

Дата:   09-06-10 14:50

Аз не бих си взела такова, само защото е супер непрактично като дизайн. [smilie5] Някакво такова, нито е голямо, нито е малко, не можеш да го затвориш, непрекъснато е под "набезите" на околната среда. Сигурно непрекъснато ще бъде в отпечатъци от пръсти и какво ли не. Не можеш и в калъф да го сложиш. Абе мноО зле. [smilie5] Щом ги има тези минуси, каквито и да са плюсовете, не става.

Дата:   09-06-10 14:53

ей за това става [smilie5]

Автор: equinox   
Дата:   09-06-10 14:55

В калъф може да се сложи и прилича с него прилича на обикновенна тетрадка. Отпечатъци обаче остават по дисплея, като при iPhone.

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   09-06-10 15:06

Оплювайте ме, бийте ме, унижавайте ме, о гении на техническата мисъл, затуй че ползвам ipad!

Дата:   09-06-10 15:06

И iphone.

Дата:   09-06-10 15:07

И MacBook

Автор: Rustygun   
Дата:   09-06-10 15:07

http://www.youtube.com/watch?v=lAl28d6tbko

Автор: ARGO   
Дата:   09-06-10 15:08

jokevcv
1 не виждам някъде да съм споменал че съм го писал аз [smilie11]

2 изобщо не си си направил труда да видиш дали има посочен източник

3 аман от изтрещял народ [smilie23]

Автор: jivkojj   
Дата:   09-06-10 15:09

Оплювайте ме, бийте ме, унижавайте ме, о гении на техническата мисъл, затуй че ползвам ipad!

Ползвай си го със здраве.

Ъъъ, я го подай за малко, да му закача флашката да скиваш на тоя готин екран какви снимки направих на екскурзията [smilie5]

Публикацията е редактирана (09-06-10 15:09)

Автор: ogimag   
Дата:   09-06-10 15:25

Че моята 13 инчова Toshiba е по-добре от това недоразумение. И HD филмите не насичат и ако искам си ги хвърлям през HDMI към ТВ. Амо кой го кефят ябълките- да пълни джоба на чичо си Стив [smilie5]

Автор: boreto   
Дата:   09-06-10 15:27

Ха, и аз карам 13 инчова Toshiba.
[smilie24]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   09-06-10 15:29

Аз ползвам еМека

[smilie21]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.