Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Всичко българско и родно е красиво но природно
Автор: odut   
Дата:   23-09-10 18:40

Отскоро все по-често ми се върти мисълта за емиграция, та ми е интересно какво ви липсва, или би ви липсвало от милата ни татковина, или кое няма да ви липсва никога?

Отговори на това съобщение
 Re: Всичко българско и родно е красиво но природно
Автор: Amigo   
Дата:   23-09-10 18:42

мургавеляците изобщо няма да ми липсват, както и мутрите, мутресите, чалгата и бг политиците [smilie5] [smilie5]

Автор: yakumo   
Дата:   23-09-10 18:45

Липсваха ми само близките хора, заради тях се и върнах [smile]

Друго - нищо.

Автор: CanoniO   
Дата:   23-09-10 18:50

Би ми липсвала работната среда... В БГ имаш уникалния шанс да не работиш с колеги негри, араби, индийци или китайци.

Автор: gogi69006   
Дата:   23-09-10 18:54

Само близките. Свиква се обаче. [smilie24]

Автор: ARGO   
Дата:   23-09-10 20:56

[smilie8]

Автор: tnt   
Дата:   23-09-10 20:58

мда... само близките...защо ли повечето ми близки вече не са тук? [smilie8]

Автор: мара   
Дата:   23-09-10 21:03

на мен всичко ще ми липсва...даже и циганията.

Дата:   23-09-10 21:23

мара написа:

> на мен всичко ще ми липсва...даже и циганията.

е, то човек винаги може да си вземе циганията с него [smilie18] [smilie18] [ezik] [ezik] ако му е природна даденус [ezik] [ezik] [smilie18] [smilie18]

Автор: danvan16   
Дата:   23-09-10 21:34

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   23-09-10 21:47

Никога не съм си поставял въпросът от тази гледна точка. Това при положение, че половината ми рода се изнесе по щатите, Франция, Испания, Италия и бог знае още къде. Туризъм и пътешестве, ок, но го нямам емигрантското в себе си. Имам едно приятелче, той просто си беше алергичен към татковината в пъти повече от мен. Този поглед и неговите мисли не мога да ги докарам, колкото и да изглеждам настроен анти, тук, че и другаде в нета. После въпросният се изнесе за Австрия, върна се за да вземе магистратура и може отново да се е чупил в онази посока. Иначе близките, най-много, но не са някакъв повод за стоенето ми тук. Аз съм от типа хора, които няма да се трогнат, ако останат сами някъде без грам познати. Че даже тогава ми беше и гот в Украйна. Може би съм си единак по принцип.

Автор: kali222   
Дата:   23-09-10 21:54

На различните хора различни неща им липсват. Забелязала съм, че на тези, които не са имали нищо в България не им липсва нищо. Те, обаче, с нищо не се сдобиват и в чужбина.

Ако имаш близки, на които държиш, няма как да не ти липсват.
Ако имаш приятели, които обичаш - трудно ще е да не ти е мъчно за тях. А приятели човек трудо може да придобие за няколко години.
Ако си имал дом, в който си се чувствал добре - все ще сънуваш, че се връщаш там....

Та така.

Автор: danvan16   
Дата:   23-09-10 21:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Diandimov   
Дата:   23-09-10 21:57

Близките и роднините и в България не ги виждах с месеци и години.

Това което би ми липсвало от БГ е чувството на остра безнадеждност.
Но не ми липсва, защото за момента съм се променил.

Автор: sunnyshot   
Дата:   23-09-10 23:50

Вярвам, не си ги намерил отрязани [smilie5]

danvan16 написа:

> Аз се върнах в галоп, само защото имах сън (осъзнат или не) как
> шумят тополите в двора ми ....

Автор: sunnyshot   
Дата:   24-09-10 00:05

Amigo написа:

> мургавеляците изобщо няма да ми липсват...

Невероятно, но факт: на мене точно те ми липсваха!

И в един момент открих, че всъщност има циганин в квартала, каза ми -от Италия бил. Интегриран, според последната форумска терминология [smilie5]. Беше отворил едина сандвиджийница на първия етаж на къщата си и правеше иалиански сандвичи заедно с тъщата си. Жена му пък имаше гадателска лаборатория в другата част.

Та всеки път като ми залипсваше колорита, отивах и си купувах половин вийл сандвич с гъби. Тогава надебелях.

Току що видях на гугъл. Още е там, даже е пребоядисал къщата [smilie24]

https://photo-forum.net/static/forum/2010-09/ogyv4797.JPG
http://photo-zona.net/images/user45603/album21940/large/1285274816_ybui0103_toronto06.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2010-09/lchq3728.JPG
http://photo-zona.net/images/user45603/album21940/large/1285274817_silw5553_toronto07.jpg

Автор: djogata   
Дата:   24-09-10 00:07

Хмммм, чужбина...

Какво ми липсва от България:

1) Най-лесно ще го обясня на английски: "easy-going". В чужбина са малко местата, където можеш да се шляеш и наслаждаваш на времето, кафенетата, биричките, скаричките и мастичките по начина, по който го правиш в България. Това е причина номер 1. Тук трябва да призная, че може би съм малко със изкривена представа, защото напоследък това "шляене" все го правя по време на отпуската, напълно встрани от ежедневните ми проблеми (които оставям в чужбина). Така че може би малко гледам на този фактор с розови очила...

2) Природата. Не, че в България е най-най-най-красивата природа на света, но има страшно много красиви места, а по стечение на обстоятелствата аз живея в държава (Дания), която е ощетена откъм природни дадености.

3) Климатът. Слънчев и сух. Ще го оцените едва когато отидете на запад и на север от Виена.

4) Приятелите и роднините. Тук няма нужда да коментираме :)

Какво не ми харесва:

- Сума ти неща. Най-вече тези две:

1) Беззаконието

2) Отношението на хората към точка 1). А то е в две части (цитирам въображаем представител на нашето гражданско общество):

- Част първа. Много се сърдя, защото другите не спазват законите: "Бах мама му, защо тези педераси не спазват законите и правят това и това и това. Ех, ако им бях аз президент/началник/премиер" и т.н. щях да им спукам гьона.

- Част втора. Все още много се сърдя, ако другите не спазват законите, но моята лична далаверка си е напълно в реда на нещата, "тя на нищо не вреди, и тия педераси от правителството/данъчните/колегите/клиентите/партньорите изобщо да не си мислят, че ще им правя евала".

Та така [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   24-09-10 00:09

абе идеално няма, ама у нас можеше да е много по-добре и щеше да е направо рай [smilie2] ама калпав матреалът - това е [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   24-09-10 00:16

Amigo написа:

> абе идеално няма, ама у нас можеше да е много по-добре и щеше
> да е направо рай [smilie2] ама калпав матреалът - това е
> [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Съгласен. И не си го признаваме, което вероятно е есенцията на проблема. След 20 години сме още доста далеч от гражданско общество, да не говорим за куп други дреболии, които като се насложат, картинката става това, което е на улицата в момента.

Автор: antonio.caro   
Дата:   24-09-10 00:34

Джога, и аз наскоро си мислех, че в България се шляя ... ама и аз го правя само... през отпуската. Та недей вярва много.

А за роднините - ми като живеех в София ги виждах толкова често, колкото и сега.

За хубавия климат - не сме с идеалния климат - за мен това е климатът на централна испания - нооо, северът не прощава.

Автор: diandimov   
Дата:   24-09-10 01:05

Не знам за какво шляене говорите.

Навремето в БГ ако съм на гости в Шумен, има една централна улица. Като минеш отгоре до долу 2-3 пъти, познаваш всички, и всички те познават. Скучно!

Ако си в София - моташ се из цетнъра и разни улици.
Не влизах в скъпи ресторанти и барове защото бях от бедно семейство.
Само разни евтини квартални кръчми с невероятно лоша (като сравнявам сега) храна и напитки.

Междувременно обаче си унижен хиляда пъти от разни мутри, мизерници, цени, мутреси, обслужващ персонал, скъпи коли, не знам си кво.
Винаги трябва малко да се правиш на циганина Митко, за да поемаш униженията безконфликтно.

Не ми казвайте, че не ви е познато!

Дата:   24-09-10 01:10

Това което ми направи впечатление като дойдох в Щатите, беше уважението.

От първия ден - не ги интересува кой си и какъв си, или с колко кинта си дошъл и откъде. Просто респект!

Беше ми адски странно като наближа да пресичам, и колите спират. Дори да не е на пешеходна пътека. Много неловко! Още не съм доближил платното!

Смопням си че преди много години един шибан таксиджия ме наплю като пресичах пряка на Витошка.

Има разлика.

Дата:   24-09-10 01:14

В един от първите си дни в щатите влизам в магазин за хранителни стоки. Обикалям, и нищо не си купувам.

На излизане отивам при касиерката и й казвам че нищо не съм си купил. При което си отварям чантата за проверка.

Тя ме гледа като отровена!

Дата:   24-09-10 01:21

Пристигнах във Вегас с 1000 долара. Само.

Обаче банкнотите от по 100 долара ги бях чистил и гладил, за да не ми ги върнат, както не признават някои банкноти във валута в БГ банките.

Бях ги завил в пликче и си ги бях сложил в обувките. Като абсолютен селянин.

Защото предполагах, че на летището във Вегас на всеки ъгъл има едни такива съмнителни типове, дето ти подвикват "псс! псс! Чейндж нещо? Нещо да продаваш?"

Или направо да ти казват "Влез тука, обиск. Кви са тия долари? Я остави всичко тука и се махай!"

Дата:   24-09-10 01:22

Смешно, нали?

Но от такова място идвах, това бях виждал, и това очаквах.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.