Автор: djogata
Дата: 24-09-10 00:07
Хмммм, чужбина...
Какво ми липсва от България:
1) Най-лесно ще го обясня на английски: "easy-going". В чужбина са малко местата, където можеш да се шляеш и наслаждаваш на времето, кафенетата, биричките, скаричките и мастичките по начина, по който го правиш в България. Това е причина номер 1. Тук трябва да призная, че може би съм малко със изкривена представа, защото напоследък това "шляене" все го правя по време на отпуската, напълно встрани от ежедневните ми проблеми (които оставям в чужбина). Така че може би малко гледам на този фактор с розови очила...
2) Природата. Не, че в България е най-най-най-красивата природа на света, но има страшно много красиви места, а по стечение на обстоятелствата аз живея в държава (Дания), която е ощетена откъм природни дадености.
3) Климатът. Слънчев и сух. Ще го оцените едва когато отидете на запад и на север от Виена.
4) Приятелите и роднините. Тук няма нужда да коментираме :)
Какво не ми харесва:
- Сума ти неща. Най-вече тези две:
1) Беззаконието
2) Отношението на хората към точка 1). А то е в две части (цитирам въображаем представител на нашето гражданско общество):
- Част първа. Много се сърдя, защото другите не спазват законите: "Бах мама му, защо тези педераси не спазват законите и правят това и това и това. Ех, ако им бях аз президент/началник/премиер" и т.н. щях да им спукам гьона.
- Част втора. Все още много се сърдя, ако другите не спазват законите, но моята лична далаверка си е напълно в реда на нещата, "тя на нищо не вреди, и тия педераси от правителството/данъчните/колегите/клиентите/партньорите изобщо да не си мислят, че ще им правя евала".
Та така
|
|