Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Орнитоптер с човешка тяга
Автор: chill   
Дата:   23-09-10 11:41

http://www.thestar.com/videozone/865103--flapping-into-aviation-history

Todd Reichert has achieved what's believed to be an aviation first. The University of Toronto PhD candidate built a human-powered aircraft with flapping wings...

Отговори на това съобщение
 Re: Орнитоптер с човешка тяга
Автор: tofo   
Дата:   23-09-10 11:56

human-powered, ама като гледам, червената кола го дърпа. [smilie5] После и да го пусне, то си планира.[beer]

Автор: djogata   
Дата:   23-09-10 12:01

Някой беше изчислявал, че за жалост съотношението мускулна сила / тегло при човека е такова, че каквито и приспособления да правим, човекът не може да повдигне собствената си тежест във въздуха. Винаги трябва външна помощ, каквито и джаджи да си измислят хората.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   23-09-10 12:07

Ми то не е само при човека Джога. По скоро има едно съотношение на тегло/мускулна маса, които определят лимита за летящи организми. Човекът просто се оказва над лимита.

Същото е както за сухоземните животни. При сегашното G на земята има лимит за тегло при сухоземните животни.

Дата:   23-09-10 12:09

Не е баш така. 80-те един колоездач прелетя Ламанша със свръхлеко летало...върте педали яко.[beer]

ДЗАК!

http://www.youtube.com/watch?v=lo79511LiVQ

Публикацията е редактирана (23-09-10 12:16)

Дата:   23-09-10 12:12

Зафиров, ясно, че не е само за човека. Просто писах, че някой е изчислил какво точно е съотношението при човека, и резултатът е бил очевиден - човекът е над лимита, както ти казваш.

Неслучайно няма летяща птица с размерите на човек...

Дата:   23-09-10 12:14

Тофо това не важи. Има предаваме и трансформиране на мускулна тяга. Не е директно.

Дата:   23-09-10 12:18

Как ще не важи. Ти искаш направо криле с ремъци ли? [beer]

Автор: tochnia   
Дата:   23-09-10 12:27

Това, че човек е прекалено бавен и тромав да бяга със 60км/час не означава, че не може да ги вдигне с велосипед нали? [smilie5] [smilie5]

Да не говорим, че има материали по-леки от въздуха.. които биха помогнали доста [smilie5]

По вашата логика и платноходите не могат да плават срещу вятъра [smilie18] [smilie18] [smilie18]

А виждам и хора инженери писали по-горе [ezik] [ezik] [smilie5]

Дата:   23-09-10 12:27

Ми разбира се. Това е летене. Другото са машинарии, а с тях всеки може.

Дата:   23-09-10 12:34

Точния, материали, по-леки от въздуха се казват балон [smilie6]

Материали, по-леки от въздуха създават подемна сила.

В случая се говори за използване единствено на човешка мускулна енергия за осигуряване на подемната сила.

При самолета голяма част от подемната сила се дължи на движението в посока напред. Тоест, за да се издигне самолет с човешка тяга, първо трябва да се измине голямо разстояние по земята.

В случая говорим за издигане на човек от състояние на покой. Като хеликоптер. Или като... врабче да кажем. Ето туй е изключително трудно, независимо какви машинарии се използват. Има награда от 250 хиляди долара за този, който го направи. Досега не е спечелена [smilie5]

Дата:   23-09-10 12:47

Като бях пубер правех всякакви опити да го постигна. А след като четох пилето махах с ръце като луд и правех всякакви упражнения да ми заякнат гръдните мускули [smilie18] Резултата е, че и до сега има релеф [smilie3]

Но да литна не успях въпреки, че използвах какво ли не за да си направя крила. Така и не успях да се справя с махането достатъчно успешно. Въпреки това по цели дни подскачах по едни баирчета на края на селото махайки с едни крилоподобни творения [smilie18] Сигурен съм, че местните,а и не местните жители най-искрено съчустваха на роднините ми за малоумното им отроче.
И до сега като ходя там все още ме гледат леко странно [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Да се пребия не успях само поради една единствена причина - имам страх от високо и затова вместо да се метна експериментално от някоя урва аз по цял ден търчах като обезумял нагоре надолу по едни поляни с наклон.

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   23-09-10 12:49

отидете в темата за осъзнати същища. там ще ви е по-лесно [smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   23-09-10 13:47

Имало некви амфетки за отлепяне от действителността, съм чувал.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.