Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Вашите страхове...
Автор: Amigo   
Дата:   19-08-10 00:39

[smilie8] [smilie8]

От какво се страхува човекът [smilie8]

Всички ние имаме свои малки страхове. Някои се страхуват от високо, други се ужасяват от паяци или от затворени пространства. Страховете на някои хора обаче са малко по-странни и ирационални.

Австралийският сайт ListVerse.com подрежда най-чудатите фобии.

Папофобия

Повечето християни биха дали мило и драго да зърнат дори и за секунда главата на римокатолическата църква. Папофобите обаче не са от тях. Те изпитват патологичен страх от папата и всичко свързано с него.

Аракибутирофобия

Дългата дума всъщност означава "страх да не ти залепне фъстъчено масло на небцето". Може и да звучи пресилено, обаче хората, имащи такава фобия, споделят, че щом видят фъстъчено масло започват да се потят обилно, езикът им се подува, а дишането им се затруднява.

Агирофобия

Страх от пресичане на улицата. Агирофобията обхваща доста разнообразни притеснения, вариращи от фобия към булеварди до пресичане на малки улички. Смята се, че е напълно отделен страх от този, свързан с превозни средства.

Страх от тийнейджъри

Учените определят тази фобия като изкривено, преувеличено и драматизирано възприемане на младите хора. Като се замисли човек, този страх може и да се окаже не чак толкова ирационален.

Магирокофобия

Така психолозите наричат страха от готвене. Фобията се изразява не само в панически страх от кухни и уредите в тях, но и в силно негативни емоции към хора, които обичат да готвят.

Спектрофобия

Означава страх от огледала. Психолозите свързват спектрофобията както със страха от самопознание, така и с ексхибиционизма. Спектрофобията е близка до страха от гледане в огледала, породен от ужаса, че в него може да се отрази образът на свръхестествено създание.

Фагофобия

Страх от преглъщане. Фобията се изразява в консумирането единствено на меки и течни храни. Фагофобията може да доведе до страх от хранене, сериозна загуба на тегло или до ангинофобия - страх от ангини и задавяне.

В класацията психолозите подреждат още библиофобията (страх от книги), вестифобията (страх от дрехи), гамофобията (страх от брака, който е различен от страха от жени - той се нарича гинофобия), белонефобията (ужас от игли и топлийки), скриптофобията (страх от писане на публично място) и лимнофобията, която представлява страх от езера.

Съществуват редица страхове, които са толкова рядко срещани и специфични, че учените все още на са им дали име.

Сред най-странните са страхът, че те шпионират извънземни, ужасът, че може да се върнеш назад във времето и да се заразиш с болест, за която съвременната медицина е открила лек, но тогава все още е била нелечима, фобията от мигане необичайно често и... страхът от тоалетна хартия.

Сред ненаименованите фобии са и страхът да не би кучето да те бутне през прозореца на апартамента, ужасът от дъги, а също и фобията от бижута, дълги думи и от числото 666.

[smilie5] [smilie5]

Какви ли не страхове се крият из мозъчните гънки на човеците... [smilie8] [smilie5] [smilie5] А понякога всичко започва от тук [smilie8] [smilie5] [smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2010-08/xaql3255.JPG
http://www.vratovrazka.bg/images/stories/skuka/10/masturbation_myths/witch.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2010-08/xpsj6165.JPG
http://www.kustendil.info/images/zoom/zoo/viewsize/dsc01056.jpg

[smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Вашите страхове...
Автор: iPonche   
Дата:   19-08-10 00:43

[smilie18] [smilie18]

Фобия от хирурзи имам аз [smilie5] и от ски [smilie18]

Автор: marconi   
Дата:   19-08-10 00:44

мен ме е страх, че ще ми пораснат цици...ама това май не е цицофобия [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: tan4o   
Дата:   19-08-10 00:45

да, имам страх котките да не ме бутнат през терасата![smilie18] [smilie18] [smilie18]

а също така и фурната да не ми проговори с човешки глас!

Публикацията е редактирана (19-08-10 00:46)

Автор: orlindraganov   
Дата:   19-08-10 00:46

Мене ме е страх от коли.

Автор: asahi   
Дата:   19-08-10 00:59

Всикчи се страхуват от непознати неща. Някои се страхуват от микровълнови печки.

Автор: marchello   
Дата:   19-08-10 01:00

страх ме е от комари [smilie2]

Дата:   19-08-10 01:01

Срещал съм хора с фобии от: удар с метеор, шофиране, заразяване, някаква свърхестествена сила (не Бог), какви ли не животни... [smilie8]

Дата:   19-08-10 01:02

marchello написа:

> страх ме е от комари [smilie2]

ами от бургаските има защо [smilie18] [smilie18]

Дата:   19-08-10 01:06

от шофиране и мен ме е страх ... откак взех книжка, съм карал само два пъти [smilie5] [smilie10] а ще стане година [smilie19]

Публикацията е редактирана (19-08-10 01:07)

Дата:   19-08-10 01:09

марчело, я идвай да тъ ликувами [smilie5] [smilie5] да вадиш как ще почнеш да летиш с буйна скорост из бургаските булеварди и да гониш безстрашно бургаските злодейски комари [smilie18] [smilie18] [smilie8] [smilie8]

Дата:   19-08-10 01:32

остъй ти тая бурна скорусс [smilie8]

Автор: dtv   
Дата:   19-08-10 01:55

Речник на човешките фобии

толкова много, за цял речник, да се чудиш как още сме живи, незадушени от фобиите [smilie18]

имам Полифобия [smilie18] [smilie18] [smilie18] кратко и ясно - страх от много неща
или пък Пеладофобия - страх от плешиви хора
хахахах

ред. това за моите фобии несериозно, разбира се [smile]

Публикацията е редактирана (19-08-10 02:03)

Автор: FilipPanchev   
Дата:   19-08-10 05:27

Хипопотомомонстросесквипедалиофобия - страх от къси думи

Автор: pileshtar   
Дата:   19-08-10 07:13

Страх от летене със самолети, спасяват ме 2 ксанакса и две големи уискита преди полет , освен това съм твърдо убедена, че всеки полет отнема поне година от живота ми, заради стреса и ужаса, които изпитвам [smilie8]

Публикацията е редактирана (19-08-10 07:16)

Автор: тьма   
Дата:   19-08-10 07:14

ффклубчефобия - всяка сутрин и вечер отварям темите и треперя какво ли пак са казали за мен някои любещи ме хора[smilie8]

Автор: danvan16   
Дата:   19-08-10 08:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Nushenceto   
Дата:   19-08-10 08:08

от високо,страх от това че няма да се справя с нещо непознато,страх от змии.

Автор: joro35   
Дата:   19-08-10 08:45

Страх ме е от шофьорите на Golf... [smilie2] [smilie2] [smilie2]

Автор: svetalcho   
Дата:   19-08-10 08:56

Аааа страх от змии и аз имам. Ако видя змия и късам Карл Люис на 100м.

Автор: lillia   
Дата:   19-08-10 08:58

Страх ме е от змии. Мазни са на пипане, лошо гледат и са отровни.

Автор: asahi   
Дата:   19-08-10 09:11

Лилче, май само полови змии си пипала. Живата змия на пипане е като кожената ти чанта.

Автор: АНЧО   
Дата:   19-08-10 09:21

Амиго,
Къде се намира тази къщичка от втората ти снимка ?
Много ми напомня на "Къщичката на баба Яга", която помня от детството си. Тя в последствие изгоря и в един момент останаха само краката. Отдавна не съм минавам натам - да не би да е възстановена.
PS Става въпрос за гората зад руското посолство в София.

Автор: alba_luna   
Дата:   19-08-10 09:26

Амиго, стига с тези професионални въпроси, моля

Дата:   19-08-10 09:32

Това не са професионални въпроси, говорим си [ezik] [ezik] Сериозните въпроси са в кабинета. [smilie5] [smilie5] Що си криете страховете, а [smilie5] [smilie5] [ezik] [ezik]
АНЧО, подобна къщичка има в големия парк в София [smilie5]

Публикацията е редактирана (19-08-10 09:34)

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.