Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Германия удължава живота на атомните електроцентрали
Автор: netLady   
Дата:   06-09-10 13:29

Федералното правителство реши да удължи живота на атомните електроцентрали в страната средно с 12 години след изтичането на настоящите им експлоатационни срокове.

Отговори на това съобщение
 Re: Германия удължава живота на атомните електроцентрали
Автор: georgi969   
Дата:   06-09-10 13:32

Баси и наглеците[smilie10]

Що ли не правят като нас?

Автор: ffwd   
Дата:   06-09-10 13:36

Нека позная. Защото не са руски?

Автор: georgi969   
Дата:   06-09-10 13:37

ffwd-бегай да лижеш задника на Костов!

Автор: НАСОО   
Дата:   06-09-10 13:44

аз па да предположа, че тука става дума за грешен превод и всъщност са си в срок на годност, а немците са решили да спрат да използват атомната енергетика през 2020 за да бъдат еко страна.

И да питам респективно, ние що ще строим АЕЦ които да бъде завършен сигурно около 2020 когато хората почват да си спират свойте. И така не излагаме ли се на риск ако атомната енергетика бъде спряна в Европа през 2030 ние да трябва да си затворим пак централата предсрочно?

Автор: tantris   
Дата:   06-09-10 13:47

2020 година я има Европа я не[smilie5]

Дата:   06-09-10 13:49

[smilie5] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   06-09-10 14:04

Громим империализма, а? [smilie18] [smilie18]

Автор: norman-kuk   
Дата:   06-09-10 14:27

Защото ние 20 години се правим на селски тарикати - продаваме си тока на 1/5-та от пазарната европейска цена и в същото време им ревем за пари. Нормалната и правилна реакция е просто да затворят централата поради лош мениджмънт на стопаните. Който знае как да си калкулира днешната цена и да акумулира капитали за бъдещи реконструкции на мощностите си, той ще си има ядрени централи.

Автор: Императорът.   
Дата:   06-09-10 14:42

Удължават, я...

А ние затваряме блокове, годни и безопасни според всички експерти, десетилетия дори преди краят на експлоатационният им срок !!!

Тъкмо сега е моментът и ние да пуснем 2,3 и 4 брок на Козлодуй, но оня, дето главата му мяза на едно популярно кореноплодно, мълчи като изходящо отверстие на сомалийче, защото няма топки за друго, освен да дърдори пред журналистите.

Така е, като ни управляват политици, които не гледат държавният интерес, а изпълняват безропотно чужди заповеди.

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   06-09-10 14:47

айде да е само 3 и 4-ти [smilie6]

Автор: vga   
Дата:   06-09-10 14:51

Ее айде сега, ако ще пускаме, да е на ред! И втори да го пуснеме. Може даже да го спрем и да го пуснем пак. [smilie5]

Дата:   06-09-10 14:56

Ето туканка пише колко преди срокът на експлоатация са спрени реакторите, отделно 4, а май и 3 блок бяха допълнително модернизирани, за да се повиши безопасността.

За мен безропотното съгласие на определени наши държавници да спрем годни реактори предварително, както и оглушките впоследствие, когато имаше възможност за повторно пускане, е престъпление равно на държавна измяна.

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: vassilk   
Дата:   06-09-10 16:41

Я,няма ли кой да им каже да ги затворят-нали и те са в Европа?

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   06-09-10 16:44

Arbeit macht frei!

Автор: Amigo   
Дата:   06-09-10 16:47

и в същото време ще се бичат ветрогенератори по билото на Стара планина и кой знае къде другаде [cool]

Дата:   06-09-10 18:21

Ей този, човек тук, знае доста за ядрената енергетика.

Дата:   06-09-10 18:38

това за преработеното ядрено гориво са ми го разправяли и на мен хора от бранша и никой не крие че е истина. Само шефовете и политиците които са прибрали комисионната. А за 3 и 4 ти блок доколкото знам са си опасни и пълен риск да ги използваме. Понеже първия контур който води оборотната вода влизаща в реактора излиза от похлупака и има част която ако се спука тръбата духаме супата. Т.е. няма двойна защита. Има ли пробив директно радиация и Дунава, морето и половин България. В лошия случай, целия полуостров и зависи как се разпространи. Та мисля тия спорове как можели да се ползват са напълно излишни. Може да ги водят само хора които нищо не знаят по въпроса и са лесно манипулируеми от други хора борещи се за власт.

За блок 1и2 мисля че пък е тотално ясно - там и срока на експлоатация е изтекъл. Най-старо поколение. Требва да сме луди.

Въпросът който ме интересува мене е защо Германия иска да мине на възобновяеми източници, а не бучне още 5мега централи и да захрани половин Европа с ток. Що тия немци щури дето имат и гориво ще бачкат като може да се къпат в пари?

Автор: dimi2007   
Дата:   06-09-10 19:03

Въпросът който ме интересува мене е защо Германия иска да мине на възобновяеми източници, а не бучне още 5мега централи и да захрани половин Европа с ток.
------------

Изкупната цена на тока от възобновяемите не беше ли в пъти по-висока и държавно гарантирано...!?!?

А и ако ще има толкова клиенти / 1/2 Европа / да са го направили....../немам предвид, че ние ще имаме/.

Дата:   06-09-10 19:51

HACOO [smilie24]
Ходил съм 2 пъти в АЕЦ, също съм говорил с хора от бранша - напълно споделям.

А още по основната тема има тук: Utilities Cautious on German Reactor Plan

Автор: ivenchev   
Дата:   06-09-10 20:00

Автор: ffwd
Дата: 06-09-10 19:51

HACOO
Ходил съм 2 пъти в АЕЦ, също съм говорил с хора от бранша - напълно споделям.

А още по основната тема има тук: Utilities Cautious on German Reactor Plan

Аз пък съм ходил няколко пъти в Китай и даже съм разговарял с китайци, което не ме прави китаец или специалист по Китай.

Когато става въпрос за доста денги, винаги има поне две противоречащи си страни. Също така не трябва едно или друго политическо изявление или намерение да се приема за индикатор на тенденции. По-скоро следва да се приема като сондиране на мнение за следващите избори ...

Ай наздраве [beer] [beer] [beer]

Дата:   06-09-10 20:15

Бльъ - един колега-инвеститор, с когото сме обсъждали надълго и нашироко, е специалист по атомчетата и работи в Козлодуй - реакторите са тройно защитени (3 и 4 блок, то и в сайтът им го пише) и всички експерти от МААЕ ги признават за напълно безопасни и годни за експлоатация.
Всички реактори са спрени преди краят на техният технологически срок - това тоже го пише в сайтът.

Според мен 1 и 2 блок могат да работят още 5-6 години, дори на 40-50% от капацитетът си, а 3 и 4 7-8 години на 100% и още 5-6 на 50%. От спирането им губим ужасно много сухо.

Отпадъците - те не са много като обем и винаги могат да бъдат погребани някъде. Нека не забравяме, че 40% от България е карстов район и има ного дълбоки пещери и пещерни пропасти - де е проблемът да бъдат струпани на километър дълбочина в някоя пропаст, покрити с метър оловце и засипани с бетон?

А и лека радиацийка е полезна за здравето - неслучайно в районът с най-висок естествен радиационен фон (Родопите) има най-много дълголетници - хората живеят по 108 години.

Дата:   06-09-10 20:18

Освен това от отпадъци може да се направят няколко "мръсни" БОМБИ - дано не ни трябват, но е добре да си ги имаме.

Автор: ivenchev   
Дата:   06-09-10 20:19

https://photo-forum.net/static/forum/2010-09/xkob2832.JPG

Автор: Amigo   
Дата:   06-09-10 20:19

[smilie18] [smilie18]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.