Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Памет DDR3
Автор: ivodam   
Дата:   30-08-10 15:54

Има ли сми да минавам на дъно, поддържащо ДДР3? Ще усетя ли някаква осезаема разлика, при положение, че съм с 4 ядрен процесор в момента и 1 ГБ Нвидия 250 Гтс?

Отговори на това съобщение
 Re: Памет DDR3
Автор: asahi   
Дата:   30-08-10 15:57

Производителност ли не ти стига, ресурси ли?
Няма смисъл от безсмислени ъпгрейди.

Дата:   30-08-10 16:06

Е аз точно за това питам, за да не правя безсмислени неща.

Автор: christal   
Дата:   30-08-10 16:08

Какъв четириядрен и на каква честота?
Какъв ти е чипсета на дъното?
Ако ПЦ-то го ползваш повече за игри, тая видеокарта е малко слаба.

Автор: imitev   
Дата:   30-08-10 16:10

DDR3ките яко бъгави, особено евтините...

Дата:   30-08-10 16:14

Ами да, като цяло DDR3 е доста скъп за това, което предлага.

Автор: didesignbg   
Дата:   30-08-10 16:20

ддр3 не е по-скъп от ддр2.
Има два вида хора, едните ъпгрейдват постоянно, другите чакат докато остарее и изхвърлят старото. Ако си от първите, дебнеш добрия момент, ако си от вторите е рано още.

Дата:   30-08-10 16:21

christal: А, немам проблем с игрите, и най-новите вървят на макс. По-скоро в Шопа понякога когато правя едно или друго върху голям файл (от 7Д са наистина големички) се налага да го чакам по няколко секунди до половин минута някъде, на моменти. Не че е генерална болка, просто ми стана интересно ДДР3 дава ли само по себе си по-решително предимство.

Автор: realnoncho   
Дата:   30-08-10 17:03

DDR3 няма да усетиш реално, във фотошоп се усеща процесор и бързодействие на харддиск(освен ако рамта не е много малко). В момента DDR2 и DDR3 са на едни цени, очаква се DDR3 да пада. Зависи и от дъното обаче - ако с DDR3 и нов чипсет може да даде повече прираст в производителност. В общия случай - няма смисъл.

Дата:   30-08-10 17:11

Един SSD за системен диск ще ти отпуши наистина производителността.

Дата:   30-08-10 17:21

За Фотошоп трябват бързи хард дискове - това е най-бавната част от системата и никога не може да догони процесор и памет по бързина. Най-добре SSD диск или райд масив, но през dedicated controller (отделна PCI карта), а не през вградената в чипсета функционалност.
Разликата е огромна.
Друго - scratch disk на PS и page file на Уин-а да са на два различни диска.

Дата:   30-08-10 17:39

ОК, ето вече интересни неща. Колко големи ССД-та има вече и кач пара?

Дата:   30-08-10 17:45

Скъпи са.

Ето примери тук, виж как се движат цените спрямо капацитета

http://www.plesio.bg/solid-state-disks-c-69981048.html

Автор: Kanonir   
Дата:   30-08-10 19:05

Ако ще сменяш дъно заради ДДР3 потрай до началото на другата година и от АМД и от Интел идат нови процесори и чипсети..... Естествено с нови сокети[smilie23].

ССД-та също не е най-доброто време да се купуват сега - до 2-3 месеца трябва да се появят масово новости от Интел/Микрон както и Рево драйв-а на ОЦЗ. Инак в момента ОЦЗ с Вертекс 2 е лидер в съотношението - Бързина (Писане/Четене)/Цена / Дълготрайност, ако можеш да минеш с по-ниски скорости на запис най-доброто предложение е Крушъл Риъл ССД Ц300, но за него ще ти трябва и САТА3 конролер и то забоден задължително в ПСИ слот по 2.0 стандарт (стандарта 1.0 не може да осигури достатъчно трансфер). Големите скорости на трансфер де ги дават се постигат (са измерени) при ССД от и над 100Гб щото там може паралелно да се пише/чете от повече клетки. При по-малък обем са леко надолу трансферите. Цените засега са около 3$ за гигабайт.

Ей тука има ССД бенч де можеш да си сравниш кое как:

http://www.anandtech.com/bench/SSD/65

Автор: vankostrong   
Дата:   30-08-10 21:09

Иво
Дали си с ддр2 или ддр3 за фотошопа все тая!
Има лека уловка в това че човек се подлъгва по високата честота на ддр3 паметите но те пък са с много висок CL
При ддр2 нещата се въртяха около cl4-5 и честотата беше около 800мхц сега при ддр3 честотите са около 1600 но на ЦЛ8 .

Така че никаква разлика не можеш видя от смяна на паметта.
За по бързо действие е нужен процесор с колкото се може повече ядра и на колкото се може повече честота :)
"колкото повече толкова повече" [smilie24]

Иначе от 4-ри ядрен до 4ри ядрен процесор разликата е огромна.
Ако си с някой 4ри ядрен процесор Феном1 си е мъка от всякъде виж ако е от новите феном2 или интел и5 или и7 е друго...

http://www.anandtech.com/bench/CPU/25
ето как се представят различните процесори в някакъв фотошопски бенчмарк.

Това за евтини памети ддр3 дето биле бъгави е глупост.

В момента съм с евтини 3х2 гб кингстън 1333мхц на цл9 по спецификации и съм ги клокнал на 1680мхц на цл8 :) и си работят прекрасно ;)

Иво кажи какво ти е дъното и евентуално ако ти е слабо процесорчето да видим дали може да се направи ъпгрейт!?

Да SSD дисковете са хубаво нещо но са все още доста скъпички .....Поне от моя гледна точка.
От към цена/перформанс някакси не се вързват нещата [smilie18]

Публикацията е редактирана (30-08-10 21:11)

Дата:   30-08-10 21:18

Големиятт кеш на процесора също се услажда на Фотошопа.

Дата:   30-08-10 22:43

vankostrong: Ми процесорът ми е Intel Q6600 на 2,4. Купувал съм го преди година май некъде, та сега може вече и да е слаб, ма тогава май струваше към 700 долара. Аз нямам оплаквания.

За дъното питах, щото това, дето го имах, Гигабайт, нещо се скапа, и сега докато чакам от гаранцията да ми дадат ново, се чудя да не минавам ли на нещо по-така, ама доколкото разбирам, нема особен смисъл.

Ама то така или иначе сигурно е старичко вече, я препоръчайте кое е добро за момента за ДДР2, какъв чипсет да търся.

Дата:   30-08-10 23:10

Търси дъно с P45 чипсет което ще подържа и последните Куад процесори за този сокет 775 -Последните куади на този сокет са 9-та серия.Например 9550 е добър процесор но за съжаление цената му си остава доста висока.

Имах дъно сокет 775 на гигабайт P5Q-E.Останах много доволен от него.
Стабилно дъно с много добри овърклок възможности
Първо го ползвах с 2 ядрен процесор е5200 по дефолт на 2,5гхц с клок на 4гхц
После имах процесор е8400 който карах на 4,5гхц
Продадах дъното и новия собственик стабилно си го ползва с куад 9550 на 4гхц :)

Да Q6600 e много старичък вече.Най вече заради ниската си дефолтна честота.И повярвай ми спъва доста компютъра ти по време на игра тоест в 3д режим.

http://www.pcgameshardware.com/screenshots/original/2009/12/Dirt2-CPUs-DX9.png
виж тука какво е положението с процесорите и тази игра.То и в другите е доло горе така.

Q6600 не се слави като много клокерски процесор но лесно може да се докара поне до 3гхц без да се инвестират допълнително средства в охлаждане или захранване :) Особенно сега като му вземеш по хубаво дъно [smilie24]

Публикацията е редактирана (30-08-10 23:12)

Дата:   31-08-10 00:19

Айде, започна се с глупостите. Откъде го измисли тоя P45 и защо сега да купува точно него?
Защото четириядрените процесори от 9-та серия държат висока цена, но за сметка на това са вече стари и най-важното работят на остарял сокет ли? Сега ако се взима нещо трябва да е i7 или еквивалента на Ей Ем Ди. Ако имат такъв изобщо.
Или да се изчака януари-февруари да се види какво може архитектурата Sandy Bridge.

P45 [smilie18]

Дата:   31-08-10 01:09

christal -Хайдее веднага глупости.Знам аз какво трябва да се взима и съм го вземал още преди година.-
Така я карам в момента [smilie6]
https://photo-forum.net/static/forum/2010-08/kkdj9911.JPG
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1369279

Ама не четеш какво е писал иво.

"За дъното питах, щото това, дето го имах, Гигабайт, нещо се скапа, и сега докато чакам от гаранцията да ми дадат ново"

И с какво да му го заменят гаранционото с Gigabute UD9 x58 ли [smilie18] Пак с някакво дъно сокет 775 ще е но поне да настоява ако може за п45 чипсет....

[beer] !

Публикацията е редактирана (31-08-10 01:14)

Дата:   31-08-10 01:25

[smile] ОК, аз нямам нищо против [smile]

Автор: didesignbg   
Дата:   31-08-10 10:58

Иво, изтървал си момента за периодична смяна. Процесора и дъното за които си наринал доста пари ще продадеш в момента на лоша цена и ще си купиш интелско дъно с чипсет, който след година няма да е актуален.
Компютъра в момента ти дава добра производителност, ползвай го, пък след година-две ще го подариш на някой и ще си вземеш нов.

Автор: riddick   
Дата:   31-08-10 11:21

След година-две ще го захвърлиш някъде да събира прах и да пази архивите от снимки, а за обработка ще си инвестирал в някакъв хубав 24'' монитор, безжична клавиатура и мишка, а основния хардуре ще си го носиш в джЕба, я Самсунг, я Сони, я HTC[smilie3]

Или поне аз се надявам на подобно развитие. Както на хоризонта се задава 1 GHz 2-ядрено PocketPC не се знае с какво ще ни изненадат за 2012[cool] И без това вече има безжична HDMI-връзка към телевизорите, остава да вкарат супер-диаманта в масово производство.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.