Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Няма друга държава с такива грешни документи
Автор: netLady   
Дата:   26-08-10 17:41

Грешките са общо 17

Отговори на това съобщение
 Re: Няма друга държава с такива грешни документи
Автор: georgi969   
Дата:   26-08-10 17:51

кои са документите на държавата?

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   26-08-10 17:51

Нямам листчета [smilie2]

Автор: chicken   
Дата:   26-08-10 17:54

чакай да мушна пуканките в печката!

Дата:   26-08-10 17:58

Ади бе! Изтинаха.

Автор: alba_luna   
Дата:   26-08-10 18:07

"В българските документи за самоличност има 17 правописни и пунктуационни грешки." Това каза социалният психолог проф. д-р Петър Иванов, цитиран от агенция „Фокус".
По думите му графата „Националност" или на английски "Nationality" е преведена като „гражданство", а „гражданство" е английската дума "citizenship", която има съвсем различно значение.
В графата „националност" на българските лични документи не пише „българин", както би трябвало и както е във всички европейски паспорти. Вместо това пише BGR - кодът на България.
BGR e код, който се слага на моторните превозни средства, когато те излизат в чужбина.
„Аз не искам да съм BGR", заявява проф. Петър Иванов.
Иванов даде за пример, че личната карта започва с "No". Според създателя на документа това явно означава „номер". Но малко по-долу, където е написан ЕГН номерът, е изписан със съответния знак „№", а в началото същото нещо е написано с „No", което преведено означава "не", подчерта той.
Между едни реквизити и други реквизити има знак за по-малко („<"). На някои места липсват спейсове. Например в реквизита „Постоянен адрес" в старата лична карта няма спейс между думите „адрес" и „област" и се чете като една дума.
Освен това „област" е написано с малка буква, „Община" е написано с голяма буква. „Община" е изведено като отделен реквизит, който е равнозначен на „Фамилия", „Месторождение" и т.н.
Излиза, че постоянният адрес на гражданина Петър Иванов е Русе, а „Община" е друг реквизит за личните качества на човека.
Значи аз имам параметър „Община". Аз мога да живея в община Русе, но мога да живея в град Русе, мога да живея в село Басарбово. Тук трябва да пише „населено място", а това липсва. В моята лична карта пише, че е издадена от „МВР Русе".
В Русе няма МВР, а има Областна дирекция на МВР. Освен това между „МВР" и „Русе" трябва да има чертичка и т.н. и т.н.
Грешките са общо 17. Няма друга държава с такива грешни документи, каза проф. Петър Иванов.

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   26-08-10 18:10

Отивам за листчета

Автор: Императорът.   
Дата:   26-08-10 18:15

Документи, измислени от ушев.

Кво да праиш? [smilie23]

Автор: neuromancer   
Дата:   26-08-10 18:36

Не се притеснявайте!
Ще ги сменят пак след 2 години

Дата:   26-08-10 18:36

Ша си налея компот

Автор: Ginka   
Дата:   26-08-10 18:37

[smilie7] [smilie21]

Пуснете една снимка да ги видим тия нови документи бре

Автор: slivenski   

Самият паспорт ясно показва, че след като го притежаваш, значи имаш съответното гражданство на държавата, която го е издала... Пък националността ти може да е всякаква... Затова пише националност.

Интересно, ако не си БГР, а си ТРЧ или ЦГН, дали ще въведат и съответните кодове... [smilie21] [smilie21]

Всъщност, дори нямам паспорт... Не ми трябва. В държавите, в които бих отишъл, не искат задграничен паспорт... С едно изключение, но ако се стигне да заминавам за там, ще си извадя бързо... [smilie5] [smilie21]

Автор: Ginka   
Дата:   26-08-10 18:39

slivenski няма да може бързо да си изкараш паспорт.
страхотна лудница е в управленията.

Автор: тьма   
Дата:   26-08-10 18:41

този откъде си ги измисля - нищо подобно не видях в новите си документи

Аз не бързам... [smilie7] [smilie5] [smilie21] [smilie21]

В интерес на истината ме боли... кво пише. Единственото, което ме интересува е да се чете номера на ЛК докато го назубря. а, и дата на раждане да фащам непълнолетните. Пък който иска да взима данни от картата да му мисли.

Автор: r_popov   
Дата:   26-08-10 18:44

Мда, к'вато държавата - такива и документите. [smilie18] За да си сменя СУМПС-то платих 55 лв. и загубих 2 /два/ дена. Загубите за икономиката не се наемам да смятам, но са МИЛИОНИ. Да не говорим, че полицая на входа на КАТ-София си позволява да ме третира като буклук и да ме заплашва, че ако направя скандал за лошошо обслужване ще си изпатя [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Баси, тоя тъп галош толкова е изветрял под фуражката, че не може да разбере, че АЗ му плащам заплатата - с моите данъци [ezik] които докато се редя на опашки няма как да се плащат. Но това е друга бира [beer]

Дата:   26-08-10 18:45

chicken, понеже знам, че имаш кръчма, лепиш една табела над бара

"Ако сте родени преди днешна дата през 1992 година /или съответната година/, значи не ви е мястото тук."

[smilie18]

Автор: тьма   
Дата:   26-08-10 19:02

Някой от пишещите има ли нови документи - да ми каже къде са тези грешки - в моите Няма - нещо трябва да съм уникална, значи

и, разбира се, че ще е гражданство - няма да ни делят на арменци, цигани, турци, евреи - всички сме граждани на България

май пак плюете само четейки в медиите кой каква глупост написал

Автор: princess_Lia   
Дата:   26-08-10 19:05

не знам, ама мене наясякъде ме питат за националност, а не за гражданство

Дата:   26-08-10 19:08

и в картата ми пише nationalité bulgare

Дата:   26-08-10 19:09

точно това е въпросът - ако не съм българин, а турчин, как може да пише националност българин... гражданство българско - няма проблем да пише... [smilie21]

Автор: ksuhorukov   
Дата:   26-08-10 19:12

Боже, Боже... колко народ няма друга работа, а седнал да мъдри грешките в документите за самоличност. Явно да си професор си е на безработица [smilie18]

Дата:   26-08-10 19:18

Ами по произход си турчин, а националността ти е българска, за това става въпрос. Гражданство наистина е друго нещо, но в България това е думата, която се използва. На другите езици, на френски например, "citoyennete" означава съвсем друго нещо - софийското гражданство, напр. Проблем щеше да бъде, ако '"гражданство" беше преведено като "citizenship". Тогава имаше да се дзверят чужденците.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.