Автор: ivodam
Дата: 25-08-10 22:12
Правителството провежда поредната акция да плаши гаргите - българските производители на "кремвирши от месо" и тем подобни глупости, които правят от рога и копита, са платили яки пари на управляващите и върви някаква луда акция да се проверяват фирмите-вносителки, които конкурират сериозно местните мошеници с евтина стока от Западна Европа.
Признавам, че може би по някаква инерция от соца изпитвах известно уважение и респект към органите на реда. Днес като ни дойдоха някакви изтърсаци от НСБОП ли беше, във фирмата, честно си признавам, че се стреснах в един момент. Да оставим, че бяха облечени като някакви прошляци. Ама насъскали ги хорицата да проверяват документи по вноса. И те се хващат пък баш за морските неща - контейнерите, дето са минавали през митница, и има един куп документи и са проверявани 100 пъти. И в един момент се оказва, че тия приятелчета не знаят какво е акредитив, гледат една фактура и викат какъв е тоя платежен документ... доколкото ми е останала коса, взе да се изправя... тия хора трябва да ловят бандити и да разгадават схеми за това и онова... толкова са жалки и безпомощни, че просто не е истина... като пелена ми падна от очите и ми стана ясна цялата история със съдилищата, дето "ние ги хващаме, те ги пускат"... мога да си представя какъв цирк е и как сигурно умират от смях, а вероятно и от неудобство съдиите... никой няма да бъде осъден в тая държава, по-жалка история не съм виждал, ехх къде е Гешев...
Бог да пази България...
|
|