Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15     всички  напред  последна
 касовия ми апарат
Автор: chicken   
Дата:   09-08-10 09:36

щели да го вържат към НАП. Така и не разбрах защо, но за сметка на това допълнителния модул щял да струва само около 200 пари. А връзката щяла да става през GPRS. Него пък кой ше го плаща като ги знам цените на тъпите оператори.
А, и щели да гледат за разлики в оборотите между два съседни идентични обекта. И аз сега кво да направя, като съседа до мен работи от 10+ години а аз от 6 месеца и на всеки мои 100 лева той прави 300?

Отговори на това съобщение
 Re: каовия ми апарат
Автор: Todd   
Дата:   09-08-10 09:37

Щом имаш ще патиш ...

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   09-08-10 09:38

Стига мрънка бе! Като не ти харесва грабвай джезвето и отивай в Анадола да продаваш кафе.

Дата:   09-08-10 09:42

Мрънкам заради твоята любима държа бре asahi.
Че сичко и е наред и опря до тези неща

Автор: Myth   
Дата:   09-08-10 09:45

Asahi ми прав човека, как няма да мрънка, вместо да правят всичко възможно да стимулират бизнеса, те го съсипват особено дребни я бизнес.

Дата:   09-08-10 09:46

Остави това. Проблема е че са абсолютно малоумни и безмислени неща. Дето ше струват пари и на мен и на държавата

Автор: Todd   
Дата:   09-08-10 09:46

Че то е така от 89-та още - все едно сега се раждате !!!

[smilie5]

Автор: adash   
Дата:   09-08-10 09:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   09-08-10 09:49

Абе не знам дали сега се рждам, ама чукам на апарата дори и бакшишите. Кво още ше измъкнат не знам.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   09-08-10 10:13

Ба ша им ùкам на касовия апарат аз

[smilie21]

Автор: didesignbg   
Дата:   09-08-10 10:20

абе щом чукаш бакшиши не е добре работата [smilie8]

Дата:   09-08-10 10:42

Оф! Те че са за изчукване за изчукване са. Ама другите бакшиши чукам. Сакън, ше ми излезе име бре!

Дата:   09-08-10 11:24

В Слънчев бряг от 1 проверка установили, че 70% от оборота се укрива. Оттам идват данъците, с които държавата трябва да финансира образование, здравеопазване, сигурност, инфраструктура и разни други неща, дето не ви/ми харесват.

Ако има он-лайн контролна система такива неща ще се хващат и предотвратяват по-бързо, а няма данъчни да висят през нощта по кръчмите и да броят касови бележки.

Дата:   09-08-10 11:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   09-08-10 11:33

Бих водил този разговор с теб ако прочетеш закона за бюджета на НЗОК. Всъщност ако го прочетеш няма да ме питаш.

Дата:   09-08-10 11:37

Автор: tziko   
Дата:   09-08-10 11:45

asahi е прав, че тряа си плащаме данъците, обаче от тези мерки с GPRS и касови апарати ефекта ще е нулев. Ако държавата може да спре, хване и накаже основните играчи във всяка област, които са изцяло в сивия сектор, малкия бизнес сам, без зор, моментално ще излезе на светло. 99% от фирмите са в сивия сектор защото иначе са неконкурентноспособни. И пак никой няма да си плаща данъците докато проверяващите органи се правят, че обектите(бизнесите) на видни политици не съществуват и ги подминават като влизат в магазина на дребния търговец.

Дата:   09-08-10 11:50

Ако има он-лайн контролна система такива неща ще се хващат и предотвратяват по-бързо, а няма данъчни да висят през нощта по кръчмите и да броят касови бележки.

Всъщност висенето е единствения начин. Как като е вързан онлайн апарата ше ме хванат? Какъв по-голям контрол се осъществява? Същото, което ше видят, касовия го изплюва и сега. И какво? Не съм против такава система ако върши работа. Но тя е абсолютно безсмислена и ше се дадат пари за тоя дето духа. Държавата като иска да ги дава, ама що и мен ме изкарват прост.
За да не стане грешка, за мен не е никакъв проблем да чукам всичко. Ако не го правя е от мързел, залисване...Няма нищо сложно да излязат достатъчно разходи. Бърка ме само да не прескоча оборота, че не ми се минава по ДДС

Публикацията е редактирана (09-08-10 11:53)

Автор: vizov   
Дата:   09-08-10 11:51

Аби що е държавен служител е за е*ане! Поради простата причина, че не могат да си свършата работата натоварват хората с допълнителна работа и разходи. Аз няма нищо против да вържат всичко към НАП, ама Дянков да си извади парите от джоба и да плати за модулите. Защо работещия, изряден човек трябва да плаща за чиновническата некадърност?

И пак повтарям от другата тема - предимно за Асахи - това ще контролира само изрядните платци, които така и така са изрядни. Неизрядните не им пука просто.
И още - защо покрай сухото трябва да гори и мокрото, щото някой не знаел как се гаси огън, при условие, че това му е работата?

Дата:   09-08-10 11:54

Автор: stanimir64   
Дата:   09-08-10 12:15

Имаш фотостудио, имаш касов апарат и имаш проблем.
Нямаш фотостудио, нямаш касов апарат и пак си работиш и нямаш проблем.

Автор: 798099   
Дата:   09-08-10 12:21

Аз съм ЗА плащането на данъци, осигуровки, такси и т. н. налози, които ги има навсякъде. Ама това, с касовите апарати, да прощавате, е пълен кьорфишек!

Къде ги касовите апарати от сергиите на пазара? Защо никой не ги изисква, въпреки, че са задължителни? Кога за последен път ви дадоха касов бон като се подстригахте (за жените и боядисване, маникюр и т.н. макиаж...). Или някой все още мисли, че касовият апарат не може да бъде "омагьосан"?!

С тази поредна "показна инициатива" само ще се увеличи щата в администрацията, защото ще се създаде поредното "специализирано" звено за...харчене на парите от събраните налози.

Прав е колегата, който написа, че парите просто ще отидат на поредното "правилно място", вместо в бюджета. Така, както стана с парите за уж задължителната смяна на регистрационните табели на автомобилите преди години.

Както каза някой по-горе, така ще се следят и без това коректните платци. Мошениците няма да бъдат засегнати по никакъв начин.

Автор: lomidol   
Дата:   09-08-10 12:40

В България има около 600 000 касови апарата.
По 200лв на парче са 120 000 000лв.
А сега кажете кои фирми ще продават устройствата?
Това е поредната далавера на властимащите към овцете/народа/.

Автор: fotografinq   
Дата:   09-08-10 12:42

Това не е ново от няколко години го гласят...както паспортите дето ги мислиха и измислиха [smilie18] ...сега мисля че е задължително от минала година за големи фирми от рода на бензиностаннциите. Януари месец,когарто си избирах нов касов апарат ми казаха, че не могат да ми продадат такъв който да отговаря на тези бъдещи изисквания, защото не е ясно още какви тоно ще бъдат...иначе си има срок който всики търговци сме задължени да спазим...последен [smilie18] ...Това знам по темата ...ех Българио....

Автор: promis   
Дата:   09-08-10 13:02

Според мен не е добра идея това да връзват касовите апарати онлайн. По-добра идея е да правят често проверки и при такива фрапиращи нарушения да отнемат лицензи без предупреждения.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.