Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Имаше няколко теми днес за "Прошката"
Автор: mladenov   
Дата:   14-02-10 23:05

За това да простиш на други хора и да поискаш прошка от някой друг.
В тази тема обаче ми се иска,ако има желаещи,да поговорим за един друг вид прошка...към самият себе си!Става дума за това,дали и за какво все още,а може би цял живот ще си казвате:"Не мога(няма) да си простя ,че..."
Нека аз да бъда първи [smile]
Не мога да си простя че когато излязох от казармата през 1991-ва се хванах да работя като охрана и това беше основната ми работа за следващите 8 години,през последните две от които влязох и завърших с отличие зъботехника! Това което ме терзае е,че трябваше да послушам съпругата си ,която по това време,бяхме още гаджета,учеше стоматология и ми казваше почти всеки ден:"Абе дай да те подготвя за приемните изпити и кандидатствай.Гледай какви смотаняци имам за колеги,ще завършиш без проблеми..."!
Ама аз ...НЕ,та НЕ!
Не мога да си простя ,че так си пропилях 8 години от живота! Сега можеше аз да бачкам по цял ден, а не съпругата ми да се скапва от работа! То аз се занимавам с менажирането на кабинета,ама не е същото![smilie18]

Та за такива неща ми е думата![beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Имаше няколко теми днес за "Прошката"
Автор: Nushenceto   
Дата:   14-02-10 23:09

Да простиш не означава да забравиш. Да простиш означава да запомниш,че никой не е съвършен ...че всеки от нас прави грешки,дори когато се опитваме да сме честни ...че всеки от нас казва неща,за които после съжалява ...че всички ние лесно забравяме,че любовта е много по-важна ,от това да сме прави. Да простиш означава да запомниш,че ние сме много повече от нашите грешки ...че ние често сме прави и приемането на недостатъците на другите ни помага да приемем собствените си. Да простиш е да запомниш,че несъгласията са толкова много,че може скоро да се наложи да простим на самите себе си. Да простиш е да запомниш,че в сърцата ни има място да започнем отначало, отново и отново ...не спирай да прощаваш,отново и отново...

Автор: asahi   
Дата:   14-02-10 23:12

Младенов, твоят вариант е един от възможностите за трупане на опит. Можеше да станеш и охранителен бос - знае ли човек?

Автор: matataupa   
Дата:   14-02-10 23:16

[smilie24]

Аз малко или много минах през момента с прошката.
Някои неща няма да се променят- независимо дали ги знам или не, да познаваш проблема не винаги е добро начало за решаването му.

Понякога просто решение няма.

Важното е свободното от самосъжаление и мракобесие време да си ОК[smilie7]

Успех на прощаващите и търсещите прошка.
Забавна игра е[smilie5] [cool]

Автор: mayflowerbg   
Дата:   14-02-10 23:25

Аз нямам такива проблеми със себе си - и какво, ако не си простя? Ще променя ли нещо? Станалото - станало, най-добре е да се съсредоточа в настоящия момент и да не допускам подобни фалове [smile]

http://www.youtube.com/watch?v=mn9cmcUq-ko&feature=related

[beer]

Автор: jekopj   
Дата:   14-02-10 23:25

За някой може да е клише,но винаги си го казвам..."По-добре стар ученик,отколкото стар невежа".Препоръчвам ти да се замислиш над това още повече,че не си толкова стар за колкото се мислиш.
Скоро научих,че първият пилот летял със скороста на звука през 1947г мисли да се пенсионира и вече да не лети,понеже станал на 75г...а,Чичестър обиколи света с яхта на 68г...примери безброй.[smilie25]

Автор: Lalinda   
Дата:   14-02-10 23:28

"Гледай какви смотаняци имам за колеги, ще завършиш без проблеми...!"

Това твърдение е пропито с дълбока еротика...

Пази, Боже, значи, от българската зъботехника!

Сещам се сега как един такъв, завършил без проблеми, ми извади един зъб, защото реши, че от него ме боли глава, а после на два пъти не можаха да ми монтират мост върху дупката, и той вероятно изработен от завършили без проблеми...

Прошката, естествено, в тази й форма на практикуване като колективно покаяние, е едно от най-големите лицемерие на религията ви, и без това безкрайно лицемерна...

От години насам пък се оказва, че св. Валентин, незнайно защо обявен от праворените за католик, при положение, че дори католическата църква го е свалила от календара си като твърде легендарен и несъществувал реално, й пречи...
[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: ilchoni   
Дата:   14-02-10 23:32

mladenov, поздрави за хубавата темичка [smilie24] [smilie24]
Вероятно доста хора имат случка/и, за която не могат да си простят, но не го осъзнават, или не могат/не искат да си го признаят....

Аз лично имах няколко случки, за които дълго време се упреквах, но с времето някакси успях да ги приема като част от битието. Всяко зло за добро [smilie3]
А и както асахи спомена, това си е икспириънс.
[beer]

Автор: tonitka   
Дата:   14-02-10 23:39

Леле Лалкее....твойта работа стана: "Ти де го чукаш, то де се пука! Влез в час! По коя орбита кръжиш!? Хората говорят за сериозни неща пък ти....еротика и Валентиновци![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: benoti   
Дата:   14-02-10 23:41

Ех Лалинда, Лалинда,
Що не ти извадиха всите зъби????
Без прошка.
Сега у форума щеше да е кеф!!!

Автор: tonitka   
Дата:   14-02-10 23:46

По темата - и аз има нещо, което не мога да си простя, такова, което ако бях направила вероятно щеше да промени много живота ми! По-важното е обаче да се върви напред и да се надяваме, че бъдещето ще е по-благосклонно към нас![smile]

Автор: Kanonir   
Дата:   15-02-10 00:00

Що не ти извадиха всите зъби????
Без прошка.
Сега у форума щеше да е кеф!!!

да бе да, то един изваден и глей кво чудо е - не моа го мисля форумО ако всички бяха вън....[smilie10]

Автор: ivenchev   
Дата:   15-02-10 00:03

Добре, че не са и извадили перото от перодръжката ... [smilie10]

Каква скука щеше да настане ... [smilie3]

Дата:   15-02-10 00:17

mayflowerbg-така е,ама проблемът е че не знаеш дали си допуснал фал на момента,обикновено го осъзнаваш много по-късно![beer]

asahi -до там нямаше да се стигне,все пак имах достатъчно мозък в главата си,нали споменах че завърших Зъботехника с отличие![beer]
[smilie18]

Lalinda -както винаги си усетила безпогрешно основната идея на темата и уникално си я развила в посока включваща появата на твоята личност в ситуациа изпълнена с грешки,мъки и страдания!
За сведение,да това беше голям ПРОБЛЕМ,за безпорблемното завършване на Висше образование говоря,от хора които нямаха и идея дали това ще работят след като завършат,колкото и престижна да беше професията за която се подготвяха!
И за твое сведение Lalinda ,стоматология и зъботехника са две различни неща!Зъбът ти е бил изваден от стоматолог,а ако беше довършил започнатото,щеше да имаш нужда от зъботехник да ти направи протезки! Разбра ли разликата?[beer]

И за да не бъда криво разбран,искам да кажа че българските стоматолози и зъботехници са едни от най-добрите в света като подготовка,обучение и образование! Друг е въпроса че всяко стадо си има черни овце![beer]

Re: Имаше няколко теми днес за
Дата:   15-02-10 00:21

...Е,не е само при зъбарите...и тук си имаме една черна овчица...[smilie5]

Публикацията е редактирана (15-02-10 00:22)

Re: Имаше няколко теми днес за
Дата:   15-02-10 00:23

jekopj-хайде да не обиждаме кротките животинки с подобни сравнения,става ли?[smilie18] [beer]

Публикацията е редактирана (15-02-10 00:23)

Дата:   15-02-10 00:24

[beer]

Автор: Kanonir   
Дата:   15-02-10 00:27

не бе тя се има за на-бялата, затуй все черни я оправят [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: sunnyshot   
Дата:   15-02-10 02:20

https://photo-forum.net/static/forum/2010-02/ipkq8526.JPG

Прошавам ви, чада, заблудите!
Жеко, и далтонизма [smilie5]

Дата:   15-02-10 07:34

sunnyshot-много си хубава беееееееееееееееееее... [smilie18] [smilie18]

Автор: kali222   
Дата:   15-02-10 14:31

Човек има склонност да си мисли, че ако е взел друго решение или е направил нещо по друг начин е щяло да е по-добре, но практически това е само предположение, толкова възможно, колкото и всяко друго развитие на ситуацията, като например да стане по-зле.

Нашите разсъждения са от гледна точка на това, което ни е известно, но не може да знаем какво би се случило, ако съдбата ни беше тръгнала в друга посока, колкото и положителна да ни изглежда тя.

Автор: Vinsent   
Дата:   15-02-10 14:56

kali222, точно така! [smile]

Човек би могъл да е убеден, че е постъпил правилно/неправилно, само ако в паралелно време изживееше другата постъпка.
Затова не би трябвало никога да се съжаляваме за минало.[smilie8]

Дата:   15-02-10 15:01

Ако, трябва да обобщим то:
...Като печелиш,не се знае какво губиш и обратно...[smilie25]

Автор: мара   
Дата:   15-02-10 15:07

не ми и хрумва да си задавам подобни въпроси вече доста години. ако сбъркам и това засегне и нарани други хора, все намирам начин да се извиня се старая да компенсирам. понякога не е възможно. но много по-често е. не ме е срам да се извинявам.
освен това дори и правилните решения, понякога нараняват хората. там вече често няма какво да се направи...не мога да търся прошка за нещо, което повторно бих направила при сходни обстоятелства. ако ми я дадат - дадат.

Автор: iPonche   
Дата:   15-02-10 15:28

Не мога да си простя, че не напуснах работа още през април миналата година. Толкова се доотчаях вече от нея, че мисля до два дни все пак да го направя, за да не съжалявам, че не съм го направила по-рано.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.