Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Контрол на обучението за шофьори с WEB камери
Автор: NeDDRaG   
Дата:   01-11-09 10:14

Да.... Кормуването, провеждането на изпита, както и техническите прегледи на автомобилите ще бъдат контролирани с.... WEB камера, дами и господа. Явно е обаче, че министъра на транспорта, съобщенията и информационните технологии е виждал WEB каммера само в скайп...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: e-mil   
Дата:   01-11-09 10:25

Не видях такова нещо в проекта.

Re:
Дата:   01-11-09 10:32

Ами министъра го каза със собствените си оста в предаването Неделя 150 по Хоризонт, като специално няколко пъти наблегна на думите "WEB камера", колко струвала и как това не трябвало да се отрази на цените на курсовете и прегледите. [beer] [beer] [beer] [beer]

Re:
Автор: e-mil   
Дата:   01-11-09 10:36

Да де, и аз видях новината, но не е отразено в нито един от проектите за законови промени относно МПС.

Re:
Дата:   01-11-09 10:44

Ми не знам. Това не е проблем да стане. Смешното за мен е ползването на WEB, повтарям WEB камери. Всеки от нас е виждал, знае какво могат и по-точно, какво НЕ могат тези устройства. Та за туй казах, че господин министъра я е виждал само в скайп. [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Re:
Автор: asahi   
Дата:   01-11-09 10:57

Някой автоматично е напарвил връзката
камера > малка камера > уеб камера. Вероятно защото няма популярен термин за "малка камера за вътрешно наблюдение, свързана със записващо устройство, монтирана в купето на автомобил".

Re:
Дата:   01-11-09 11:16

Ми явно този някой е министъра на... информационните технологии... Аз пак казвам, може да се направи има технически възможности за това. Но когато многократно повтори, наблягайки на понятието WEB камера и ниската и цена, ми стана много смешно.

Re:
Дата:   01-11-09 11:25

Ето цитат оттук :

"Едно устройство като уеб камера не може да увеличи цената на курсовете, защото техническите решения могат да струват около 500 лв."

Човекът не казва "Тези устройства са уеб камери". Той казва "Тези устройства приличат (по размер, външен вид и цена в случая) на уеб камери.

Re:
Дата:   01-11-09 11:31

Асахи бе, аз не ти говоря за друго, а за участието на този министър сутринта в Неделя 150 на Хоризонт. Там той си говореше не за приличащи на WEB камери устройства, а директно за WEB камери. И няколко пъти спомена -"Вие сте виждали WEB камери, знаете цените им, не могат да увеличат..."

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   01-11-09 11:33

15 000 шофьорски книжки годишно се купуват
01 ноември 2009 / News.dir.bg

Съществува една силна корупционна среда за купуване на шофьорски книжки. Около 15 000 водачи ежегодно си купуват свидетелства за управление на превозни средства, след това излизат на пътя и стават убийци.
Така се „фабрикуват” потенциални убийци, обясни министърът на транспортна Александър Цветков пред БНР, цитиран от "Фокус". Именно затова искаме да променим философията на закона за пътищата, допълни още той, за да отпадне фиктивното обучение на водачите. В момента има много школи в страната, които предлагат силно занижени цени и това не е случайно, смята министърът.
Ще се оборудват всички изпитни зали с технически средства, които да позволяват непрекъснат контрол. Изпити ще се провеждат и на компютър и така няма да се манипулират данните, уточни той. В автомобилите ще има видеокамери, които ще гарантират обективността на провежданите изпити. С тези технически средства ще можем да осъществяваме реален контрол върху курсистите. Предлагаме тези изпитни да отразяват реалната подготовка на водачите, подчерта Цветков.
Спекулира се повишаването на цената на курсовете, смята още той. „Не, тя няма да се увеличи, защото ще изкара на светло разходите, които реално се правят от фирмите. Едно устройство като уеб камера не може да увеличи цената на курсовете, защото техническите решения могат да струват около 500 лв. Да цените, ще се повишат там, където са били нереални и хората не са получували добра услуга”, каза той. Така ще се елиминира субективният фактор. След Нова година мерките ще бъдат факт, ако промените в закона за движение по пътищата се приемат.
Промените в закона предвиждат и нова регламентация на провеждане на годишните прегледи на превозните средства– днес има възможност такива прегледи да се правят без автомобилът да е на място, което е погрешно. За един месец след извънредни проверки над 220 автобуса са били спрени, тъй като не отговарят на нормите за безопасност. В същото време те са минали годишни прегледи. Според министъра с промените ще се персонализира отговорността при техническия преглед, тъй като сега тя е комплексна.
[smilie8] [smilie8]

Re:
Дата:   01-11-09 11:34

Не съм го гледал министъра. Възможно е да не е в час. Дано експертите му разбират повече.

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   01-11-09 11:37

Трябва да сложат такива камери и в класните стаи в училищата... И в градския транспорт... И на всяко кръстовище и пешеходна пътека... [smilie21] [smilie21]

Онзи ден гледам - стои полицай на кръстовището до нас, а върху трамвайните релси няма нито един автомобил. Няма полицай - трамваят чака след 20 автомобила поне.

На всеки българин полицай/камера. Чак тогава ша са упрайм. [smilie21] [smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.