Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За мъглата и пушещите комини
Автор: Magnifico   
Дата:   18-10-09 19:56

Чувал съм, че поради пушака от комините, мъглата се задържала повече. Аз живея в Бояна, и съседите около нас изглежда се отопляват с котелно на дърва или въглища, защото само да захладнее и комините запушват.
Питам се обаче, какви ли боклуци горят... понякога съм виждал да излиза жълт дим [smilie23]
Както и да е, мисля че това е адски нередно и трябва да се забрани. Има хора с дихателни проблеми, и нестига мъглата, пък и въздуха се насища с ужасна смрад на сяра да речем[smilie23] Аз нямам подобни проблеми, но дори на мен сега ми се повдига от въздуха и ми е лошо [smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re:
Дата:   18-10-09 19:57

горе да се чете пушек [smilie3]

Re:
Автор: h_bio   
Дата:   18-10-09 20:05

зима е ....

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   18-10-09 20:07

[smilie7]

Публикацията е редактирана (18-10-09 20:21)

Re:
Автор: мара   
Дата:   18-10-09 20:08

факт е, че горят квото им падне...ма и няма как да се контролира. до нас имаше по едно време едни самонастанили се клошари. горяха хората квот намерят...тва гуми, тва пластмаси, надявам се барем трупове да не са. не миришеше специфично, ма кой знай[smilie5]

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   18-10-09 20:13

Мда, така е смърдяло навсякъде в градовете през Средновековието и много преди това...

Преди месец съпровождах група швейцарци, които ме питаха как се отоплява населението в селата...
Казах им, че се отоплява с дърва, а те се изненадаха и казаха, че това означава, че се отопляват много зле, а и че нямат топла вода и вероятно имат затруднения да готвят, перат и се къпят.

А, рекох им, те и да нямат затруднения, пак не се къпят...

И ние смятаме тази година да се отопляваме с дърва... насред панелите. Купили сме си ъглова печка/камина, изграждахме и облицовахме комина с керамични плочки, както кахлените печки у дома на майка ми на Граф Игнатиев...

Кой да забрани отопляването на дърва, топлофикация ли? Дори швейцарците се удивиха, като им казах, че плащаме по около 100 евро месечно за централно отопление! От немци също съм чувала, че било много!

Re:
Автор: NShte   
Дата:   18-10-09 20:13

между другото сярата не мирише [smilie3]

Re:
Дата:   18-10-09 20:20

Ок, нека бъде миризма на сероводород

Re:
Автор: NShte   
Дата:   18-10-09 20:24

[smile] (май най-много SO2)

Re:
Автор: tofo   
Дата:   18-10-09 20:42

Да не живееш на Герганица бре! Там едни кадят редовно с жълт пушек...[smilie23]

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   18-10-09 20:46

Онзи ден се разхождах около пазара на Красно село... Пред една къща двама старци си говореха кой на какво се топли, като единият се хвалеше, че от 1968 година карал на гуми... А гумите са отврат да се горят... [smilie21] [smilie21] [smilie8]

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   18-10-09 21:07

При нас е същото - от едната страна Факултето и Виетнамските, от другата - Татарлъ маала и гето Сердика - зимата понякога на 10 крачки не се вижда, прозорец не може да се отвори - някакъв ужас е.... [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] Дни наред ме мъчи мигрена, просто няма кислород, заради тия самонастанили се навлеци...

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   18-10-09 21:32

Ако въглищата са с високо съдържание на сяра - така мирише , не се учудвай! Няма прокопсия обаче! И ние си прекарахме газ , купихме си котле и изградихме инсталация! И какво стана ?
Вдигнаха газта до степен в която е все едно дали ще си на ток или на газ....[smilie23]
Въглищата са голяма хамалогия , но са едно от най-евтоните начинчета да се отопляваш!
За съжаление....
(но пък това е миризмата на зимата!)

Re:
Дата:   18-10-09 21:40

Държавата никога няма да се прецака, докато държи монопола върху доставките на енергия, па макар и чрез уж частни фирми...

Не може да има само един доставчик на електричество до крайния потребител. Не може да има само един доставчик на газ. Не може да има само един доставчик на парно.

И в същото време да има конкурентни цени.

Вижте кво стана с комуникационните услуги. Появиха се три-четири оператора и нещата си дойдоха на мястото... Поне донякъде. [smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   18-10-09 22:01

Колкото и доставчици на газ да се навъдят обаче , тя идва от едно място и с цени не могат да се конкурират! Газ е все пак - не излъчване....

Re:
Автор: SLR   
Дата:   18-10-09 22:32

/отива да метне 2 лопати с кюмюр в котлето/

Re:
Автор: asahi   
Дата:   18-10-09 22:40

Като си избирах апартамент ниските енергийни разходи бяха приоритет. Засега не съм пускал никакво отопление, а не съм морж.

В локалните отоплителни инсталации хората горят каквото влезе. Жълт пушек се получава и от горене, по-точно непълно изгаряне на дървесни стружки, талашит, МДФ, платове, сигурно и други. Оптималният горивен процес не е проста работа и жълтия пушек и непълното изгаряне са външните прояви. Ако им се замерят CO и CO2 емисиите и глоби ще плащат.

Re:
Автор: fff   
Дата:   18-10-09 22:45

Аз пък си обичам камината, ама е годна само за дърва - голеееми дърва [smilie5]
Против горенето на боклуци! [smilie9]

Да дойдат да ме видят швейцарците колко съм зле и как не се къпя в моето село Пловдив... аре у лево!

Re:
Дата:   18-10-09 22:49

Ако им се замерят CO и CO2 емисиите и глоби ще плащат.

За частни домове това не важи май... Те не участват в протокола от Киото... Тука няма квоти за емисиите...[smilie18] [smilie18] [smilie21]

Публикацията е редактирана (18-10-09 22:50)

Re:
Автор: jekopj   
Дата:   18-10-09 22:50

Лалинда,що за гьонсурат си незнам?![smilie11]

Наскоро за същите глупости дето си дрънкала пред швейцарците по отношение на чистоплътността на селяните беше оплюта от всички,но явно за теб това не е нищо.
Каза ли на швейцарската група,че преди 15-тина години,когато в яз.Искър нямаше вода и столицата имаше затруднение с къпането беше излязъл лафът "-Извинете,вие от София ли сте или просто така си миришете"...нито софиянци са миришели,нито селяните миришат,но явно ученето в СССР и работата във Франция не са достатъчни,за да де проумеят елементарни неща,поне за теб...[cool]

Re:
Автор: fogost   
Дата:   18-10-09 22:52

Аз пък не знам защо, но харесвам миризмата на въглища [smilie3]

Re:
Автор: imitev   
Дата:   18-10-09 23:07

jekopj - по селата по принцип не се къпят много много.

Ако не вярваш отиди и виж, ама където са баш селяни по произход и поминък, не набедени граждани живеещи на село за кеф, и пак ще говорим...

Re:
Автор: asahi   
Дата:   18-10-09 23:11

Сливенски, по локалните закони ще глобяват, не по Протокола от Киото.

Re:
Дата:   18-10-09 23:19

Не знам какво глобяват... Кой би влязал във Факултета да гледа какво се гори... Или какво гнетят в печките по къщите си тези, дето се топлят по този начин... Не казвам, че всички го правят, ама то е достатъчно един да натъпче парчетата от гума, за да отрови въздуха на цял квартал... [smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: jekopj   
Дата:   18-10-09 23:23

имитев,аз съм със селски произход и имам пряко наблюдение.Има периоди в които времето не стига и селянинът ляга като пребит... от работа.В полските села рядко има къща без баня,а по сватби и събори неможеш да видиш нечистоплътен селянин.Това никак не кореспондира с твърденията на Лалинда,че дори да имали възможност,селяните не се къпели...че то,ако няма желание да се къпе човек дали ще си строи баня или в градовете живеят друг сорт българи-от къпещите се,докато в селата са от некъпещите се...[smilie25]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.