Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Източна Европа изправена пред растяща бедност или митът за ГРЪЦКОТО "ИКОНОМИЧЕСКО ЧУДО" !?!?!?!?!?!?
Автор: dimi2007   
Дата:   16-10-09 01:04

Източна Европа изправена пред растяща бедност ..............

Отговори на това съобщение
 Re:
Дата:   16-10-09 01:05

http://money.ibox.bg/news/id_1311265204

Така ли е горе-доле или заведенията са пак препълнени и курортите тоже !?!?!?

Публикацията е редактирана (16-10-09 01:06)

Re:
Автор: Diandimov   
Дата:   16-10-09 05:36

Винаги съм смятал, че именно ако заведенията са пълни, и повечето хора висят часове на едно кафе или нещо подобно, това е признак че има криза.

Защото не работят.

И защото ако допуснем че са работили и имат кинти, те нямаше да висят на по едно. Откъде го знам? Ми нормалните хора отиват в ресторант, според възможностите си, вечерят - пак според възможностите си, и си тръгват.

Безотговорно е да висиш по заведенията, ако имаш работещ бизнес. И обратното: ако имаш успешен бизнес и висиш по кафетата, то той много скоро няма да е такъв.

Това - при една нормална и работеща икономика.
Следователно ако заведенията са пълни постоянно, нещо не е наред.

Re:
Автор: Diandimov   
Дата:   16-10-09 06:04

И в този ред на разсъждения - че криза има там, където хората не работят (за справка - страните от третия свят и Африка) ще продължа:
Най- вероятно хората не работят заради много ниско заплащане. Заради това че е по- изгодно да правиш нещо по втория начин, и най- вече заради неработеща наистина икономика.

С оглед на наложените от EU и не знам си кои нива на заплатите и пенсиите, не знам кога и как България ще се измъкне от кризата.

И с риск да звучи шовинистично, ще кажа че хората от Европа са най- върлите душмани на България. Те винаги са се стремяли - чрез лобитата си - да прокарат политика максимално вредна за България.

Защо например вместо да дават кинти, които нашенските мутри крадат, не разширят пазарната квота за наши стоки на техния пазар? Ше им струва по- малко, здравословната конкуренция ще заработи, а и БГ предприятията сами ще си обновят и финансират производството.

Re:
Автор: ejko   
Дата:   16-10-09 06:30

И аз мисля, че пълните заведения не може да са индикатор, че няма криза. Още повече, че се знае, че финансовите кризи обикновено повишават употребата на алкохол. А има и друго, което не бива да се подценява- ние сме държава, където хората си ходят по кръчми. Кризата се усети доста силно в Ирландия и въпреки това и там заведенията бяха пълни.
А колкото до курортите...., тук е достатъчно евтино да се отиде на море и без да си богат. Това отдавна не е критерии за социален статус.
А и ако се замислиш над цифрите, които са дадени, например с 3 милиона са се увеличили безработните, като в Турция са се увеличили с 50%. Не знам на България какъв брой хора ще е бадне, но според мен ако педесет хиляди българи по малко са отишли на море тази година, то курортите пак ще са пълни...!

Re:
Автор: kkkolelo   
Дата:   16-10-09 09:10

Ми много е просто Diandimov, като е благоденствие [smilie5] има и за кибиците за по едно кафе ...

Re:
Автор: Marillion   
Дата:   16-10-09 09:19

Само аз ли мисля, че България не е излизала от кризисно положение в продължение на 20+ години?

В този период аз не видях да има реална, действаща икономика. Нито пък реална конкуренция.

Предлагам да закрием държавата.

Re:
Автор: kkkolelo   
Дата:   16-10-09 09:26

... А за някои дъъъългото кафе е въпрос на стил ... [smilie5]

... За да се излезе от кризата, трябва да се увеличи и потреблението ...

Колкото до подкрепата от ЕС и така е - има страни и като Гърция, Италия и др. където присвояването и корупцията е в много по големи мащаби (в Гърция с помощите за развитие на високопланинските райони хората си купили джиипове [smilie5] ) ... и не е така - кой каквото си направи, никой друг не може да му го направи [smilie7]

Re:
Автор: Todd   
Дата:   16-10-09 09:28

Автор: Diandimov
Дата: 16-10-09 05:36

Винаги съм смятал, че именно ако заведенията са пълни, и повечето хора висят часове на едно кафе или нещо подобно, това е признак че има криза.

Защото не работят.

Щото ги мързи !!!! Защото като се прибере у тях някой се е погрижил да има кво да яде , да му плати тока , и 20 кинта за утре !!!

"при жив баща да работиш - нема такава глупост " - тая дефиниция се котира много по българските земи ...

[smilie19]

Re:
Автор: tofo   
Дата:   16-10-09 09:54

[smilie5] Родителите са длъжни да ни гледат до тогава, докато ни поемат децата.[smilie5]

Re:
Дата:   16-10-09 11:27

Цифрите по-после.........

Re:
Дата:   16-10-09 11:56

Далечната и повратна 1989 г.

Гърция:

БВП - 127 бил. дол.

Външл дълг - 22 бил. дол.

-----------------------
България:

БВП - 64 бил. дол.

Външ. дълг - 9 бил. дол.

Сегашната 2009 г.

Гърция:

БВП - 341 бил. дол.

Външ. дълг - 362 бил. евро

-----------------------
България:

БВП - 93 бил. дол.

Външ. дълг - 36 бил. евро

!?!?!?!?!?!?

Re:
Дата:   16-10-09 12:34

Явно е, че към днешна дата и двете икономики са един придатък към западните, но защо Гърция е толкова по-притегателна дестинация за западния капитал - 360 милиарда с/у 36 милиарда - или 10 пъти повече /съответно оттам идва и по-високия стандарт - заплати, благинки и други/ !?!??

Re:
Автор: explorer   
Дата:   16-10-09 12:36

https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/xqgy1707.JPG
http://dnes.dir.bg/2009/10/16/news5231908.html

Истината е, че Гърция е много по-популярна туристическа дестинация от България, пък и откак станаха член на ЕС доста пари се наливаха там... и накрая какво - пак са цъфнали и вързали.
[smilie5]

Re:
Автор: tantris   
Дата:   16-10-09 12:39

Направи я на 3 реда темата и с болд шрифт.

Re:
Автор: ivodam   
Дата:   16-10-09 12:39

Абе не знам за кръчмите, ама в началото на септември ходихме с приятелката ми за няколко дена в балнеохотела в Поморие, скъпарски хотел, пет звезди, бахмамаму, претъпкан. И то предимно от нашенци. На паркинга нема места, требе да станеш едва ли не по тъмно да си заемеш шезлонг до басейна...

Re:
Дата:   16-10-09 13:20

И пак 1989 г. - Гърция е с 20+ % инфлация и 10 % безработица ...кое й е било по-добре-то !?!?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.