Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Суджуците, суджуцитеее...
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   07-10-09 22:36

Идва сезонът на суджуците. Някои вече сме приготвили прътите по терасата, точим точилките и сънуваме подкови...

Кажете как ги правите, какви подправки слагате, откъде купувате месото...

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга   
Дата:   07-10-09 22:46

Горнооряховски суджук.
Суха говежда наденица.
Наденица суха смесена.
Ловджийски суджучета.
Свински суджуци с прясно зеле.
Свински суджуци с праз.
Суджуци с бяло вино.
Освен това,луканки- горноряховска,троянска,панагюрска, свинска, 1во качество и 2рокачество.

Кажи какво ти трябва и утре ще ти пусна рецептата?



Публикацията е редактирана (07-10-09 22:47)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   07-10-09 22:49

е как мое да го ядете тва бе [smilie18] [smilie18] [smilie18]

https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/pifo4209.JPG
http://www.digitalphotograffiti.co.uk/site/downloads/adu-726397/animals/images/DirtyPig.jpg

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   07-10-09 22:55

Онзи ден пробвах луканката в средата...

https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/woar4204.JPG
http://www.regal.bg/lib/showimg.php?filename=dx568_747841.jpg


Мноо арна... [smilie21] [smilie21]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chill   
Дата:   07-10-09 22:56

Диво свинско да има ...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   07-10-09 22:56

slivenski, я ела утре да мезнеш една пържолка на сбирка, и да обсъдим на мезе и ракийка световните проблеми и изкуството [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie6] [smilie6]



Публикацията е редактирана (07-10-09 22:56)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: black_swans   
Дата:   07-10-09 22:56

Юнга, пропуснал си селджуци с ятагани [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   07-10-09 22:58

Amigo, колко му е... Аз на тия сбирки все карам на бира... Ама утре мое да шибна една две водки с луканка... [smilie18] [smilie18] [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   07-10-09 22:59

[smilie18] [smilie18] ари [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга   
Дата:   07-10-09 23:24

Суджук горнооряховски

За приготвяне на суджук горнооряховски са необходими:месо говеждо10кг. едносортово,сол 250г,селитра 10г, черен пипер смлян 25г,кимион смлян 20г.
За производството на този суджук се употребява едносортово говеждо месо от целия труп на добре охранени животни.
Отделеното месо се обезкостява,обезжилва се и се нарязва на късове от по 150 г.,които се посоляват и се оставят в продължение на 48 часа в хладно помещение при 4 градуса, за да се осолят и да се отцеди отделилата се от тях вода. След отцеждането месото се смила през едрата решетка на месомелачката, прибавят се подправките, омесва се с ръце и се поставя в помещение с температура 4 градуса за ароматизиране и зреене в продължение на 3 денонощия. Така приготвеното месо се смила наново в месомелачката през решетка с 4 мм отвори, след което се пълнят сухи говежди черва, които предварително се нарязват на парчета с дължина 30- 40 см. и се накисват около час в хладка вода. Пълненето трябва да става бавно, плътно и равномерно, като не се допуска затваряне на въздух в обвивката. Напълнените парчета се врязват стегнато от двете страни и се оформят като подкови. След това те се надупчват с игла от всички страни, за да се отстрани останалият въздух, нанизват се на пръчки и се окачват да се отцедят и подсушат в помещение с температура 10-15 градуса и влажност 75-80 процента в продължение на 3 денонощия.
Сушенето продължава 20-25 денонощия, като вечер се валцуват с дървени точилки, за да се изпъди окончателно останалият в тях въздух и да им се придаде желаната плоска и подковобразна форма, след което се нареждат между две дъски и се притискат с тежест. На сутринта наново се окачат да съхнат, докато се получи необходимото изсушаване.
От 10кг. месо се получава около 6.2 кг. суджук.
При съхранение натемпература2 градуса, имат трайност до 2 месеца.

Хайде наздраве![beer]

П.С. Наистина,ако някой иска други рецепти - утре.



Публикацията е редактирана (07-10-09 23:31)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   07-10-09 23:55

е, пак обърках темата [smilie18] [smilie18] кво ми става тая вечер [smilie10] [smilie18] [smilie18]



Публикацията е редактирана (07-10-09 23:55)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга   
Дата:   07-10-09 23:58

Тъкмо щях да питам за "захар 2кг" и рецептата на рачела изчезнааа...[smile] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   07-10-09 23:59

преместих я в "Славяните", че не е за такава хищна тема [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга   
Дата:   08-10-09 00:03

Е добре. Ама захарите вече трудно усвоявам.
И мазнините също.
Май само рибката остана и то не много солена,ама на пук ще направя аншоа тази година, ако излезе хамсия.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: NShte   
Дата:   08-10-09 15:22

[ezik]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга   
Дата:   08-10-09 15:56

NShte [smilie24] [beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.