Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Я помогнете с проблем с тока...ЗАМЕРИХ: резултати
Автор: Myth   
Дата:   07-10-09 11:45

Мдааа, взех си хубава пералня, за къщата (още не съм там де) обаче ме притеснява следния проблем или напрежението е слабо или нещо инсталацията не е в ред, но като пусна например бойлера и лампите в къщата почват да светят по-слабо, съответно не само с бойлера, а и при пускане на по-голям консуматор. Та ме притеснява, че електрониката на пералнята може нещо да се прецака. Та дайте идей как да си реша проблема, едва ли ще си намеря толкова мощен стабилизатор за напрежение та да имате други идеи?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: HP   
Дата:   07-10-09 11:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: danbi   
Дата:   07-10-09 11:50

Няма да си намериш толкова мощен стабилизатор.

Имаш проблем с подаваната мощност -- вероятно имаш някъде тънки проводници. Как се свързваш до трафопоста?

Re:
Дата:   07-10-09 11:53

Хм, трафопоста не го знам къде е, иначе от стълба и хоп в къщата [smile] Имаш пред вид тънки проводници преди къщата или вътре в инсталацията?

Re:
Автор: dinkoff   
Дата:   07-10-09 12:03

Нова инсталация на цялата къща е това, което ти трябва. От таблото на входа до последния контакт. Има опасност от самозапалване - сериозно.
Е, малко ще се поразкърти тук-там, но това е бял кахър.

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   07-10-09 12:05

Мииииииииии...

То и в нашата къща, като я купихме, имаше инсталация, която да поддържа светенето на една (1) крушка... И кабелът идва от стълба.

Ставаше само да включим адаптера на едно телефонче с телевизорче, та да гледаме Формула 1.
[smilie3]

Май веднъж включвахме и един тример за трева, но се отказахме...

Re:
Дата:   07-10-09 12:20

Не съм сигурен, че проблема е в инсталацията, до разпределителните кутии, (вътре по къщата) си върви 4 квадрата кабел, от там към контактите, по квадрат и половина си върви, а до бойлера е пуснат 2.5кв кабел. Кабелите си изглеждат като нови няма, изолацията им е гъвкава, освен това са положени в изолационни тръби, а не директно в мазиката, демек според мен, като не много разбиращ, но все пак имащ си някакво понятие, всичко е наред. Довечера само ще проверя пак дали до кутиите върви 4кв. кабел. Единственото което не ми харесва е, че инсталацията е двупроводна все пак е правена доста отдавна.

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   07-10-09 12:24

2.5 не е ли малко за бойлер... На мен ми се върти нещо в главата за поне двойно по-голямо сечение... [smilie8] [smilie8] [smilie21]

Re:
Дата:   07-10-09 12:25

един електричар с волтметър ще ти каже за 2 минути къде е проблема

Re:
Автор: burningice   
Дата:   07-10-09 12:25

Пералнята в режим на нагряване на водата консумира около 2000W, няма да намериш толкова мощен стабилизатор, освен ако някой го монтира така, че да е отделно от нагревателя.

Re:
Автор: tofo   
Дата:   07-10-09 14:59

И без волтметър проблемът е ясен- пад на напрежението. Предполагам - тънък или прекалено дълъг рекордоман - сиреч жицата от стълба до в къщи. Не е от вътр. инстарация, защото ти пада напрежението в цялата къща, а не само на съответния токов кръг. Сменя се с нов. За предпочитка най-малко 6- 10мм. меден проводник.[smilie2]

Re:
Автор: Славов   
Дата:   07-10-09 15:11

тофо [smilie24] и след смяната на рекордомана поне за пералня, печка и болер нов кръг 4 квадрата, за осветление, телевизори и хладилници може да остане и старата инсталация....

Re:
Автор: asahi   
Дата:   07-10-09 15:15

Оплачи се на енергоразпределителя или взимай един волтметър от 5 лева. Места с голям пад на напрежението има по много места в страната.

Re:
Дата:   07-10-09 15:15

Оставете човека да поразкърти малко и да вдигне пушилка бре [smilie5]

Re:
Автор: tofo   
Дата:   07-10-09 15:19

Голяма е вероятността да бъркаш сечението на кабелите с едно надолу. Ако са по-тънки от необходимото ще нагряват яко и определението "като нови" едва ли щеше да е най-подходящото. Също така: Мигат чат-пат крушките и когато не включваш нищо. Щото ако мигат - грижата е претоварения трафопост. И между другото - всички инсталации са двупроводни, с малко изключения. Разликата е в зануления контакт накрая.[beer]

Re:
Автор: d256h   
Дата:   07-10-09 15:26

Въпроса е до колко искаш да се задълбаеш в проблема! Аз бих наел електро фирма, да ми направи измервания, както на параметрите на ел. захранването така и на хардуера (ел.таблото, заземяването). Подобно измерване няма да струва повече от 80-100 лв, но в замяна на това ще имаш предписания от сертифицирана фирма за измервания. Така ще може да отидеш в твоето Електро и да искаш подобряване на електрозахранването. Понякога има възможност даден абонат да бъде прехвърлен към друг трансформатор в района.

Препоръчвам да си монтираш в таблото с бушоните, защита от токови удари. Джаджата изглежда, като автоматичен бушон, но пази при удари или загубване на заземяването на таблото. Мен такава защита за 30лв ми спаси техника за голяма цифра... въпрос на преценка е как ще се отнесеш към проблема!

Публикацията е редактирана (07-10-09 15:26)

Re:
Автор: burningice   
Дата:   07-10-09 15:30

d256h, дай параметри на тази защита. Нали не става въпрос за дефектно-токова?

Re:
Дата:   07-10-09 15:38

Благодаря на всички ами ще взема необходимите мерки, а за Пловдив може ли да ми кажете, коя фирма може да извърши такива замервания? А въпросната защита не работи ли коректно само на трипроводни инсталации?

Re:
Дата:   07-10-09 15:52

Автор: dinkoff
Дата: 07-10-09 15:15

Оставете човека да поразкърти малко и да вдигне пушилка бре [smilie5]

Стига бе и без това къртя, преграждам, шпакловам... та и още ...

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   07-10-09 15:55

Може да е допусната човешка грешка и да сте навързани много на гъсто на една фаза. Викни ги и искай да те прехвърлят на друга по разтоварена. Като се качат на стълба ще проверят. Ако не става трафа е за смяна но идиотите от разпред. дружества се правят на ударени и ще ви моткат. В тоз случай нема оправия - аз постоянно имам замервания, които така и така всички фирми са задължени да правят, изгоряха една камара неща, писахме жалби, молби, писма до ЧЕЗ, чакане, разправии, ходене 15пъти, накрая си викам бал съм му майката - теглих им по една майна и забравих за случая, то па като се замислиш и хора умират

Re:
Дата:   07-10-09 16:02

Myth питай чичо Гугъл!

Има вариант на защита от токови удари, както за трифазно така и за монофазно свързване.

burningice, не е дефектно-токова защита, тя ми е досадна защото сработва, когато трябва и когато не трябва!

Myth, ако сеняш цялата ел.инсталация, задължително нека бъде трипроводна, с отделен проводник за земя! Това ще гарантира адекватна работа, дори на преносимите защити в помещенията ти... ще си запазиш, телевизори и друга битова електроника..

Публикацията е редактирана (07-10-09 16:22)

Re:
Автор: asahi   
Дата:   07-10-09 16:14

Човекът няма токови удари.

Re:
Дата:   07-10-09 16:16

Ще има!
[smilie5]

Re:
Дата:   07-10-09 16:20

и как?

Re:
Дата:   07-10-09 16:27

Автор: slivenski
Дата: 07-10-09 12:24

2.5 не е ли малко за бойлер... На мен ми се върти нещо в главата за поне двойно по-голямо сечение...

старите жичкаджии казват квадрат на киловат, но всъчност при медни жици мисля че коефициента беше нещо като 0,7кв на киловат - вече студенстките знания са ми малко мътни[smilie21] от което следва че ще 2,5кв стигат до над 3,5кв ,а бойлера е само 3[beer]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.