Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна
 Ако се стреляхме само щото някой ни обижда...
Автор: Myth   
Дата:   22-09-09 20:58

какво щеше да стане и до къде щяхме да стигнем?
Та това някой пита в една друга тема, по повод разстрела на Рижия е моето мнение е: Щяхме да станем една мноооооого, възпитана и културна нация[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie5] [smilie5] [smilie5]
Та вие какво мислите трябва ли да разрешат оръжието, поне в домовете ни, да нямаш право да го носиш, можеш да го ползваш единствено при самозащита в дома си или при нахлуване с взлом. Какво ме кара да си мисля подобни неща, ами това че в момента оръжие имат само "лошите" а нормалните хора, дори при самозащита закона не ги защитава и.... та ясно де, какво искам да кажа.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   22-09-09 21:01

трябва ли да разрешат оръжието, поне в домовете ни, да нямаш право да го носиш, можеш да го ползваш единствено при самозащита в дома си или при нахлуване с взлом.

Да. [smilie21]

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   22-09-09 21:03

Не.

Та нали първо ще избиеш роднините си с него.

Какво толкова държите у дома, та трябва да го защищавате с оръжие, готови да убивате?
[smilie11]

Re:
Автор: ALBIREO   
Дата:   22-09-09 21:04

"... а нормалните хора, дори при самозащита закона не ги защитава..."

А с пистолет в ръката какво ще се промени?
Ще лежиш някъв боклук?

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   22-09-09 21:04

А, да, забравих, че някои от вас имат цифрови фотоапарати.
[smilie10]

Re:
Дата:   22-09-09 21:05

Ако разрешат оръжие в къщи, тъщите ще се кротнат... [smilie18] [smilie18] [smilie21]

Re:
Автор: Todd   
Дата:   22-09-09 21:05

Да разбира се !!![smilie24] [smilie24] [smilie24]

И сега хиляди го носят !!! Сульо и Пульо - за незаконното въобще не иде реч!!!

[smilie7]

Re:
Автор: ALBIREO   
Дата:   22-09-09 21:10

А мислите ли въобще? :)

Какво ще промениш с пистолет?
Ако срещу теб е някой над законите, а ти си никой... но имаш пистолет... КАКВО?
След като и законът не е на твоя страна... КАКВО?
Ще го гръмнеш и ще го лежиш. Това ли предлагате?
Ще лежиш някой задето се е опитал да ти открадне телевизора... Така ли? [smile]

Ама сте умни... [shtrak]

Re:
Автор: jekopj   
Дата:   22-09-09 21:13

Мисля,че трябва да се разрешат, защото има една крилата фраза,че..."-С блага дума и оръжие се постига повече отколкото само с блага дума".

Разрешеното в момента газово оръжие не може да се ползва в закрити помещения,а извън тях има някой условности за ползването му.

Простотиите от рода на това,че видите ли,ако се разреши бойното / и малокалибрено/ оръжие щели сме да се избием, върши работа само на бандюгите.

Негодниците,дето ни управляваха преди 20 години мога да ги разбера,но от тогава измененията са повърхносни и уж нещо се прави,но наполовина...то като знам и кои до сега ни управляваха-не се очудвам...[smilie5]

Пременил се Илия,та пак в тия...[smilie25]

Re:
Дата:   22-09-09 21:13

Що да го лежиш? Щом си го гръмнал у вас... Да не е идвал да ти краде телевизора... [smilie21] [smilie21]

[smilie18]

Re:
Автор: juslen   
Дата:   22-09-09 21:19

У вас,у нас,навън все си го убил-престъпник си вече,убиец.
Така ще се гледа на теб и ще лежиш без значение самозащита или каквото и да е

Re:
Автор: 2nYo   
Дата:   22-09-09 21:20

Бе то ако е дошъл за телевизора, добре, може да му го дам даже !Ама посягат и на живота на хората, ако случайно са си в къщи! Тогава какво ?

Re:
Дата:   22-09-09 21:22

Чакайте малко... Евентуалното разрешаване на притежаването на оръжие би следвало да бъде обвързано и с режим на употребата му - при самозащита У ДОМА. Както е в САЩ. Иначе няма смисъл.

[smilie21]

Re:
Автор: ntonev   
Дата:   22-09-09 21:25

повечето от вас говорят май "по принцип" и никога не са насочвали заредено оръжие към ЖИВ човек - тая смелост "на маса" е известна от край време...
И това е по-малкият проблем.
Ако всеки има оръжие вкъщи от утре - ше го държи по възглавницата си да се порадва на новата играчка? Колко можете да се доверите на хладнокръвието си?
[smilie7]

Re:
Автор: TheBossBG   
Дата:   22-09-09 21:25

Моите две стоитинки по темата.
Понеже съм човек, който се занимава с оръжия от далечната 1982, а също така пиша и в няколко оръжейни форуми мисля, че мога да дам мнение по въпроса.
1. Оръжията НЕ УБИВАТ!!! Хората УБИВАТ!!!
2. Конституцията на Република България дава право на всеки гражданин да притежава оръжие.
3. Властимащите, които по презумпция ги е страх от народа и за това го наричат електорат, ограничават това право на редовия гражданин.
4. Престъпният свят не се притеснява от факта, че незаконното притежаване на оръжие е подвъдно.
5. Вие как бихте реагирали, ако са застрашени ваши близки: съпруг/а, деца, родители? Не ми казвайте, че ще гледате безучастно!
6. Колкото и вулгарно да звучи: от затвора се излиза, от Орландовци - НЕ!
7. Замислете се колко от крими-контингента биха били толкова смели, ако знаеха че мирнопасящата мършавите си кози бабичка би могла да отвърне на огъна.
8. Знам, че доста хора не са съгласни с моеот мнение. Но все пак моят личен живот е доста поцене за мен от живота на каква самозабравила се мутра. Който не схваща - да погледне точка 6.

Re:
Дата:   22-09-09 21:29

повечето от вас говорят май "по принцип" и никога не са насочвали заредено оръжие към ЖИВ човек

Човек, нахлул в дома ти да краде, убива, изнасилва... [smilie21] [smilie21]

Добре е този човек да знае, че ТОЗИ път може да му е за последно... [smilie18] [smilie18] [smilie21]

Публикацията е редактирана (22-09-09 21:32)

Re:
Автор: iPonche   
Дата:   22-09-09 21:31

Аз щото според форумните разбирания съм изверг, понеже съм ловджия, ама хич няма да ми трепне нищо, само дай ми цел и снайпер и Ахмед Доган полита към небесата подаде ли си носа от Бояна [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   22-09-09 21:32

Само едно нещо прави хората равни - баби, деца,жени ,мъже ,престъпници и всякаква останала паплач - КОЛТ .

Никой друг !!!

Re:
Автор: danvan16   
Дата:   22-09-09 21:34

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: ntonev   
Дата:   22-09-09 21:37

[smile]
бях забравил, че форума е пълен с юнаци...

ха Наздраве, дружина ...

Re:
Дата:   22-09-09 21:42

Абе май не съм ви показвал скоро кака :

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/oxmq0020.JPG

Нема ,нема и аре отворите тема за пищоли - те ви те на !!! И още имаше ама не можеше да ги вземе всичките !!!

[smilie19]

Re:
Автор: Myth   
Дата:   22-09-09 21:44

Ми не именно щото не е пълен с юнаци... Така други питат какво ще прмени оръжието, ами най-малкото, със сигурност семейството ми ще остане живо например, по-добре живо семейство и аз в затвора от колкото пребити изнасилени убити на края...

Пък и наистина не е ли по-добре влезлият да краде да знае, че може да му е за последно.

Re:
Автор: TheBossBG   
Дата:   22-09-09 21:46

Тоде, научи кака да държи пръста вън от спусковата скоба!!! [ezik] Иначе има данни да спре ъндърграунд нахлул в семейното жилище. Само да не те излови на чуждо и да ти даде последен шанс. [ezik]

Re:
Дата:   22-09-09 21:49

Те са празни бре - даже и за снимка само нема да рискувам никога !!![smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Ама с 22LR тя обича да пострелва - другите калибри и идат големи !!!

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Re:
Автор: neuromancer   
Дата:   22-09-09 21:50

абе ако разрешат оръжието наистина ще се избием, ама това е за добро. Засилва се естествения отбор така. Кой засякъл някого на улицата, кой се напил и посегнал на гаджето, децата случайно намерили пистолета на татко - няма значение, важното е че глупостта намалява. После всички ще са учтиви и много внимателни

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.