Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 вода върху клавиатурата на лаптопа :(
Автор: nice   
Дата:   19-09-09 12:46

Моделът е Делл инспирон 1545
без да искам го полях с вода...всичко си работи ОК... само 10-ина клажиши не работят [smilie2] взех си външна клажиатура но тя не е решение в дългосрочен план...

гаранцията не ми покрива такива щети.. [smilie19]
някакви идей... [beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   19-09-09 12:51

ми почисти отдолу платката със спирт ако е останала влага или окиси да ги махнеш и ако не работи на сервиз. Има едни дребни чипч
ета които обработват сигналите от клавиатурата и някой от тях е отишъл. Аз вчера бях пинал и съм си заебал теуефона на масата в градината след като разговарях с някой който ми се обади когато се прибирах-цела нощ го е валяло а батерията ми беше добре заредена. Сега съм го хвърлил да съхне но не възлагам никви надежди. Е така за проба преди да го хвърля че знае ли човек - веднъж се къпах в морето с един ериксон на два дни и след един месец аз вече го хвърлил добре че гаджето го беше прибрало идва и ми се хили той работи, а аз[smilie10]

Re:
Автор: MapTuH   
Дата:   19-09-09 13:31

Разглобавяй, почиствай със спирт и остави да изсъхне добре. Иначе най-вероятно още копчета ще ти откажат, а после и пътечки по дъното, както беше случаят с един приятел [smile]

Re:
Автор: ivodam   
Дата:   19-09-09 16:36

Духни го с един сешоар за начало, ама не от много близо де.

Re:
Автор: fisk   
Дата:   19-09-09 16:38

сигурно ли е, че е само вода? [smilie8]

Re:
Дата:   19-09-09 21:27

фиск да..
явно си трябва сервиз за тия ралти...
благодаря за отговорите [smilie24]

Re:
Автор: sirkhann   
Дата:   19-09-09 21:36

Обади се на тези мили хора:

Офисът на фирма ХардуерБГ ООД се намира:
София, кв. Лозенец, ул. "Липа" номер 17A, ет. 1.

Телефоните за връзка с нас:
Тел. 1: +359 2 866 70 70
Тел. 2: +359 2 483 00 85
Тел. 3: +359 889 10 23 23

E-mail адрес за връзка:

Работното време на офиса е от понеделник до петък, 10:30 до 19:00 часа.

Разбират си от работата и няма да те убият с парите [smilie24]

Re:
Автор: kris_k   
Дата:   19-09-09 21:39

В такива случаи първото и най-важно нещо, което се прави е мигновено да се извади батериаята за да не оплескаш и друг хардуер освен клавиатурата. Иначе ако водата е стигнала само до клавиатурата нямаш проблем - взимаш си нова клавиатура и подменяш.. тва става лесно.

Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   19-09-09 21:43

Като знам някои лаптопи как се разглобяват... По-добре в сервиз. И най-важното - изключи го и го сложи надолу с клавишите, да изтича водата. Извади и батерията. Иначчче историята помни и клваиатура залата с доста захаросано кафе да тръгне на работи после.

Re:
Автор: jivkojj   
Дата:   19-09-09 21:59

Като изсъхне и ще се оправи сигурно. Все пак клавиатурите са мислени за такива произшествия ако съдя по моя, който има специални улеи за изтичане на течностите.

Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   19-09-09 22:08

jivkojj, не всички. Които са водоустойчиви си го пише. Водоустойчиви по принцип са само лаптопите за промишлени цели, т.е. тези които се ползват като да кажем програматори на контролери и устройства за автоматизация, за периодично измерване на параметри на процеси в промишлеността и други подобни. Офис лаптопите, както и домашните вобщия случай не са. На моето Вайо пише, че е, ама не бих рискувал да пробвам.

Re:
Автор: jivkojj   
Дата:   19-09-09 22:36

Моя е Леново, но не е промишлен, а съвсем обикновен. Даже не съм забелязвал да пише някъде. По случайност открих, че има такива улеи за течности по клавиатурата, освен това при падане или разтърсване (голямо ускорение) паркира главите на харда.

Re:
Автор: GOSPODIN   
Дата:   20-09-09 01:54

Изгорял си със около 100 лева. Там някъде е най-евтината клавиатура.

Re:
Автор: asahi   
Дата:   20-09-09 10:35

Клавиатурата на Делл се сменя доста лесно.
Оторизирани серизи на Dell в България:
www.progress.bg
www.intelinet.bg
http://indexbg.bg

Специално Индекс имат наети подизпълнители

Re:
Дата:   20-09-09 13:00

Клавиатура от ebay. Всеки може да си я смени сам. На оторизираните, особено на леново и делл, в никакъв случай не се обаждай, тяхната мамица алчна [smilie23]

Re:
Дата:   20-09-09 13:03

asahi [smilie24] [smilie24] [smilie24]

http://cgi.ebay.co.uk/-Dell-inspiron-1545-UK-Keyboard-P463J-0P463J_W0QQitemZ390088647294QQcmdZViewItemQQimsxZ20090901?IMSfp=TL0909011710004r13613

Публикацията е редактирана (20-09-09 19:03)

Re:
Автор: trace74   
Дата:   21-09-09 21:10

Автор: NeDDRaG
Дата: 19-09-09 21:43

Иначе историята помни и клваиатура залата с доста захаросано кафе да тръгне на работи после.

На мен ми заляха лаптопа с почти пълна чаша 6ира (е, не някоя хал6а от литър, около 200-250мл), моментално о6ръщане нао6ратно, дори не го загасихме в първия момент. Ра6оти си, с изключение на една 6уква, а няколко лепнат доста неприятно но не ми се рискува да го отварям сам.

Re:
Дата:   21-09-09 22:23

Не е нищо кой знае какво отварянето. Не се чуди, да не съжаляваш после [smilie24]

Re:
Автор: om63   
Дата:   22-09-09 00:41

Обажда се секретарката на сисадмина
- Не ми работи капс лока на клавиатурата
Сисадмина:
- Кафе, чай
Секретарката:
- Абе давай направо да се шибаме
Сисадмин:
Не мааааа. Питам с какво я заля

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.