Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Добра идея 4/10 вместо 5/8
Автор: pepi   
Дата:   13-09-09 12:03

Накратко- в Ню Сайънтист е публикувано предложение за 4-дневна работа седмица.

Има два варианта това да стане- работи се 4 дни по 10 часа, и седмично часовете са същите,вторият начин е работи се 4 дни по 8 часа и заплащането намалява с 20%.

През август 2008, щата Юта е променил работното време на всичките си служители(с изключение на аварийните служби) на 4 дни с 10 часа.
Резултатите от експеримента ще са известни през Октомври, но по първоначални данни 70% от служителите предпочитат новото си работно време.

Целта е да се намали разхода на енергия с 1/5, чрез затварянето на сгради с 1 ден в повече.

Голямата Депресия през '29 е донесла 5 дневната работна седмица и 8 часовия работен ден,преди това се работело по 12-14 часа 6 дни.
Отново е време за промяна!

Ето тук статията на английски 4/10

На мен идеята ми харесва, туко виж даже се хвана

на работа [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: om63   
Дата:   13-09-09 12:06

Кво ще си играем после да чакаме следващата рецесия .. направо 2 дена по 20 часа [smilie5] Хем по някой час за спане ще остане хем после 5 дена за доспиване лайф и снимане ще има [smilie24]

Re:
Дата:   13-09-09 12:08

Напълно подкрепям!
Ако зависи от мен 0/0 ама...ше се мре от глад и безбирие [smilie18]

Re:
Автор: exile   
Дата:   13-09-09 12:09

човек, дето да работи частно и да е на тая работна седмица аз не познавам [smilie21]
5х8 - това е работно време за секретарки, хората, които вършат работа и взимат реални пари са друга бира...

Re:
Автор: om63   
Дата:   13-09-09 12:11

С. Корольов твърдял че бачка по 25 часа на ден. Като го питали как става тоя номер .. скромно добавял.. Ами ставам един час по-рано[smile]

Re:
Дата:   13-09-09 12:18

Ексайл, то това е ясно, една леля дето шие пердета надомно, сигурно може да бачка когато си ще и колкото...но предполагам че поне 50% от хората работят на твърдо работно време, колко е работа е друг въпрос [smilie5]

Друго си е да отидеш на ски за 3 дни, или на море...абе малка ваканция всяка седмица аз не бих отказал [smilie3]

Публикацията е редактирана (13-09-09 12:23)

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   13-09-09 13:26

Имам позната в Минесота, която работи по 14 часа на ден.
В бяла стая.

Като питала нещо относно осемчасовия работен ден, й казали: Ако искаш.

Това за 10-те часа на ден за нея би било реално съкращаване на работния й ден.

Някои сме били състезатели по ски (това за Пепи) и отдавна мисълта да караме по три дни в края на седмицата не ни блазни.
[ezik] [ezik] [ezik]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.