Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Метрото закопава таксита и маршрутки
Автор: docenta   
Дата:   05-09-09 22:40

С пускането на метрото от Младост до Люлин работата на таксиметровите шофьори ще намалее първоначално с около 10%, а след това вероятно ще стигне до 20%.
Това каза Яне Янков, председател на Националната федерация на таксиметровите шофьори, предаде "Фокус".
За 7 септември бе предвидено откриването на трасето от пл. “Св. Неделя” до стадион “Васил Левски”, като така на практика метрото ще свързва столичните квартали Младост, Люлин и Обеля. Откриването обаче бе отложено заради деня на траур след трагедията в Охридското езеро, при която загинаха 15 българи.
Метрото е транспорт, който дърпа голяма част от потребителите на таксиметрова услуга. Естествено, че отварянето на тази метростанция ще пренасочи част от клиентите, които са използвали таксиметрова услуга, към метрото, тъй като е по-бързо, по-евтино и по-удобно, коментира Янков. Въпреки това цената на таксиметровите услуги няма да падне, тъй като и без това сега повечето шофьори работят без печалба, дори са на загуба, обясни председателят на федерацията.
В София са издадени 6 700 таксиметрови разрешителни. За последните два месеца в столицата реално обаче работят 4 000 - 4 500 коли. Работата е намаляла. Те стоят по стоянките. Нямат и стоянки в момента. Полицаите им правят актове. Нещата са тежки в този бранш, коментира Янков.
Очакваме да има отлив на пътници, но какъв ще бъде той, ще стане ясно след поне седмица-две, след като тръгне новата линия на метрото. Това пък заяви вчера пред “24 часа” Петър Шопов от фирма “Сиси-Т” - един от най-големите играчи в сектора, с 9 линии в София.

http://dnes.dir.bg/2009/09/05/news5025924.html#sepultura

В коментарите видях нещо интересно:

Гледам една голяма част от таксиджиите в София са цигани. Дядо ми още по соц. време казваше ” Видиш ли някъде да работи циганин значи има далавера там” Та за каква рабора на загуба става въпрос???!!!!!! Искате да ме убедите, че всички тези мангали карат на загуба, ей така просто да ни услужат ?????????........

Аз викам да не пускаме метрото за да може бакшишите да печелят. Вие, какво ще кажете?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vladimir666   
Дата:   05-09-09 22:43

Един бакшиш ми разправяше как трябвало тарифата да стане 1,20лв.
Абе да ходят да бъркат по кофите.

Re:
Автор: vinse   
Дата:   05-09-09 22:48

Аз викам бакшишите да фалират. Бакшиш за последните 10 години съм използвал веднъж и мисля да не повтартям през следващите 10 години [smilie18] Ако метро им скастри бакшиша ще стане добре - малко по-малко трафик в софето.

Re:
Автор: exo99   
Дата:   05-09-09 22:50

Да мрат гадовете [smilie23]

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   05-09-09 22:51

нещо не се понасяме с тях

Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   05-09-09 22:54

МИ да им намалее. Имам, както казва адаша по фамилия Орлин, венерически проблем и ме б.х. за тях. Качвам се веднъж на високосна. Щом си позволяват да отказват курсове, щом гледат как да те излъжат... Да мрат.

Re:
Автор: docenta   
Дата:   05-09-09 22:58

Преди три години работех по строежа на пистата и се наложи да се прибера в 03ч. до вкъщи за да взема документи. Минавайки по бул."Брюксел" забелязах двама чужденци да върват по тревата междъ двете платна, спрях и те малко се стреснаха, защото имах оранжев буркан на колата, когато ги попитах накъде са ми казаха, че са за центъра аз им казах, че съм в друга посока и ще ги закарам до някое такси и когато чуха думата такси ме попитаха няколко пъти дали аз не съм такси и ме помолиха да ги закарам... закарах ги и много се радвам, че си поговорихме. Не разбрах защо така се уплашиха като чуха думата такси...но знаете, че таксита има на летището винаги...а те бяха тръгнали в 03ч. по пътя...

Re:
Автор: Славов   
Дата:   05-09-09 23:17

Големи мизерници са повечето бакшиши, така им се пада.....

Работели на загуба.....ще ме уморите от смях .....

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   06-09-09 00:04

Ееее, ако бяха 70 000 коли, да се зарадваме, че трафикът ще намалее.

Ама не са 70 000, 4 000 са.

Гладна кокошка просо сънува.

Какво ви пречи пък сега, че някой друг се вози на такси?

Вие нали, както се научаваме, не се возите.
[smilie10]

За другите ли сте се загрижили?
[smilie11]

Re:
Автор: exo99   
Дата:   06-09-09 00:16

Лалинда, тук не става въпрос за трафика а за мангалите / не само енически / , каращи таксита.

Re:
Автор: snoopoff   
Дата:   06-09-09 00:52

Kва загуба, кви пет лева? Баси смешниците са тия бакшиши... Измамници [smilie23]

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   06-09-09 01:04

Супер! [smilie3] [smilie24]

Ае наздраве по случая!
[beer]

Re:
Автор: garsia   
Дата:   06-09-09 13:25

Само да не вдигнат цената на билетчето,че тогава става грозно.

Re:
Автор: boni   
Дата:   06-09-09 13:35

Вижте сега младежи... Купувате си за София една много малка, старичка, но здрава кола. Нещо 800-900 кубиково. Ще ви струва към 1000-1500лв. Слагате и газова уредба. Карате в София за 6-7стотинки на км. По-евтино от всякакъв градски транспорт.
Аз от 2 години съм на тоя принцип и се родих. с 12-13лв обикалям 200км градско в София с мъника, никой не ми обръща внимание, никой не ме спира, никой не я краде, навирам се навсякъде, за сега е супер здрава и няма грижи.
Ей такова е и ми струваше 1500 лв с газовата:

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/zxct6027.JPG
http://www.autosieger.de/images/articles/daihatsu_cuore_1991_3.jpg

Re:
Автор: juslen   
Дата:   06-09-09 14:14

И ако ме удари някой друг младеж с голяма кола аз както съм в Дайхатсуто направо ми става ковчег,да не дава господ.

Хубава е количката,икономична е но честно казано качвал съм се в такава и нямам никакво усечане за стабилност и сигурност,направо страх ме хваща[smilie5]

Re:
Автор: boni   
Дата:   06-09-09 14:17

Е, не е за извънградско, но за града си е ОК.
Това е да бръмчиш по София с него, не е за високи скорости. Чиста сапунерка[smilie18]

Публикацията е редактирана (06-09-09 14:18)

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   06-09-09 14:20

аз мисля си купя мотор - май още по зле

Re:
Автор: ejko   
Дата:   06-09-09 18:44

Никой не казва, че карат на загуба, Имам един приятел, който беше таксиметър преди. Интелигентно момче и той като мен беше завършил английската (казвам го за да знаете, че не всички са магали). Та той не работи това последните 3 години, но преди казваше, че с под 100 лева на ден чисто трудно се прибира и трябвало да си много груб или много мързелив, за да не ги изкараш. Верно, че имат разходи по колата, поддръжка, лизинги понякога и т.н. Но не е като да са умрели от глад, все едно метро ще понесат. А и то метрото не е денонощно като такситата...

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   06-09-09 21:42

За етносът на голяма част от бакшишите знаем - а я ми кажете - да сте виждали мургав индивид в учебна кола? Грозната истина е, че тези карат, и то таксита с купени книжки или дори без книжки, а куките, макар да го знаят, си правят оглушки, за да не би да каже някой, че ги "дискриминират". За наглостта и мръсотията им - няма какво да говорим - запознати сте.

Използвам ги рядко и гледам да ме возят бели хора. Да живее метрото - други ден го пущат.

Re:
Автор: juslen   
Дата:   06-09-09 21:51

Е аз пък си ползвам таксита,в квартала има стоянка,5-6 "бакшиша" ги познавам лично и при тях си се возя.

Примерно да отида до едно място ми трябват три автобуса,това са 3 билета,прекачвания,клатене по автобуси,неприятни летни аромати в салона на автобуса а иначе си сядам на климатик,слушам си разпускаща чалга,разговаряме с водача на таксито по разни културни теми и пристигам на мястото отпочинал и разведрен.

Двойно по-скъпо да е от градския транспорт ще ги дам

С метрото е най-добре ама това метро докато обхване София ще минат 138 години

Re:
Автор: apollo   
Дата:   06-09-09 21:55

Хм, в събота бях за 4 часа в София и почти изпаднах в нервна криза... не знам как имате нерви да живеете в тоя град[smilie8]

Не планирам да стъпя скоро пак там...

Re:
Автор: lakosta   
Дата:   06-09-09 22:00

Карам,карам ко ле ло[beer]

Re:
Автор: PuertoVaras   
Дата:   06-09-09 22:26

boni написа:

> Вижте сега младежи...
... дрън дрън дрън...
... 1500 лв с газовата

Аз ползвам такси в София средно за по 4 лв на курс.
1500 / 4 = 375
значи цяла година мога всеки ден да си вземам по едно такси за тези 1500лв.

Няма да плащам допълнително за бензин(газ).
Няма да помпя гуми и да ходя по автомивки.
Няма да кръжа докато намеря къде да паркирам
и няма да паркирам на 15 минути пеша от мястото където искам да отида.
Няма да плащам за паркинг.
Няма да плащам фишове, актове и рушвети.
Няма да си общувам с КАТ.
Няма да се занимавам с плащане на данъци, гражданска отговорност и годишни технически прегледи.
Никога таксито ми няма да се повреди,
никога няма да му се спука гума
и никога няма да се занимавам с сервизи и резервни части.
Във всяко гадно задръстване в което попадна, мога да го изоставя на средата на пътя и да продължа пеш.
Ще си се возя на таксито дори и мъртво пиян.

За 1500 разбира се нормално здрава кола няма,
но дори и да има, разходите които съм описал горе могат да удвоят и утроят тази сума много лесно.

Като се има предвид, че поддържам и кола с която да мога да пътувам нормално до Варна и обратно,
хайде да не влизам в приключение с малка градска въшка за 1500 лв.

Да са живи и здрави такситата и таксиджиите!

Да ни е честито метрото
и надявам се и новите по-ниски цени на транспортните услуги!

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   06-09-09 22:33

Чудесно! Сега ще има по-качествени таксиметрови услуги за тези, които могат да си го позволят... [smilie18] [smilie18] [smilie19] [smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: Kanonir   
Дата:   06-09-09 22:34

Някой горе спомена летището на София....
Тая година ми се накъса четирибуквието от летене и 6 пъти си говорих с таксиджиите там на тема цена от аерогарата до централна автогара/гара... Цената варираше м/у 30 и 40 лева и всеки път ги питах не е ли много, а те ми отговаряха че подаръци не правели и съответно оставаха да си висят там!
На два пъти ми се случва от тези шест пъти да упътвам и европейци - един италианец и една германка в градския транспорт, къде трябва да сменят автобуса, а те хората предварително си бяха приготвили "пищоф", кои номера автобуси им трябват, за където са тръгнали и въобще не искаха да чуят за такси!
Тука зад океана за разстояние от 4-5 пъти по-голямо от това за което питах в София ми вземат равностойността на 45 лева - това с бакшиша от 10%, който наистина има, за какво да го оставям всеки път!
С две думи много хубава новина е, че метрото щяло да удари таксиджйиите, а пък, ако някой ден железниците се сетят да направят и мотриси от централна гара до аеропорта, както е примерно в Мюнхен, Москва и къде ли още не, та съвсем да се разредят мрънкалниците ще е още по-добра новина!

Публикацията е редактирана (06-09-09 22:37)

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.