Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мобилните телефони причиняват тумори в мозъка
Автор: sunnyshot   
Дата:   01-09-09 05:46

казва нов репорт на International EMF Collaborative

August 25, 2009 - Cellphones Cause Brain Tumors

Отговори на това съобщение
 Re:
Дата:   01-09-09 05:58

Който иска - да се пази!

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/uozp0777.JPG

Re:
Автор: riddick   
Дата:   01-09-09 09:30

Ми аз си ползвам слушалка [ezik] Телефона ми стои по джобовете[smilie18]

Re:
Автор: ejko   
Дата:   01-09-09 09:36

Ааааа не ако ще причинява тумори тоия телефон, по добре на главата да ми стои, но джоб няма да види...:))) [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   01-09-09 09:39

то тва информация за обикновените хора [smilie8] мутрите са резистентни - май няма на какво да причинява тумори при тях [smilie18] [smilie18] [smilie25] [smilie25]

Re:
Автор: BOriSoFF   
Дата:   01-09-09 09:40

добър ден

Re:
Автор: JesusChristSuperStar   
Дата:   01-09-09 09:48

Някой знае ли на баба ми, какво и причини тумора, като не беше виждала ГСМ [smilie8]

Re:
Дата:   01-09-09 10:28

[smilie2]

Re:
Автор: Тед   
Дата:   01-09-09 12:38

Това мисля не се нуждаеше от никакво изследване.

Простият пример с тропосферна радиостанция, която работи в честотен диапазон близък до мобилните оператори (не може да е 1:1 с GSM мрежата) е ярък пример.

Като се разпъне антената, указанията са отпред да няма дори и дървета.Дори и листата не можели да издържат.

Въпросът е, че антената на тропосферката е 1-2 kv мощност, докато на GSM е mv.

Изследване ... ко се правят на луди.

Идеята винаги е опирала по колко часа на ден говориш.
Приема се че 1 час на ден разговори е горе-доу в някаква норма.

Re:
Автор: pmartinov   
Дата:   01-09-09 13:31

От сигурен източник знам че фирмата за хендсфрий е Plantronics [smilie24]

Re:
Дата:   01-09-09 13:57

PDF файла в линка се е повредил. Ще чакам да го оправят и ще го преведа.

Как ли рябва да се чувстваме ние, които освен на cellphones и по цял ден сме на интернет през mobile connection [smilie11]

Re:
Дата:   01-09-09 14:25

е ти си пътник, то е ясно:)))
sunnyshot, какво се връзваш, то всичко е вредно. Аз не знам нашите баби и дядовци как въобще са умрели при положение, че всички тея вредни неща ги е нямало...

Re:
Дата:   01-09-09 14:32

Вързвам се я, особено след като говорих миналата вечер 2 часа без прекъсване... и после ми заглъхна ухото [smilie5]

Моята баба умря на 96 години, майка и - на 98, леля и - на 102... живяха си щастливо без cellphones [smilie5]

Re:
Дата:   01-09-09 14:35

Ми значи ти ще си до 90-92, но с телефон и разни други вредни неща. Аз като бях на 14-16 говорех с часове по телефона и за 2 часа ми заглъхваше ухото, болеше ме главата и дори ми се схващаше сгъвката на ръката..., няма страшно нормално е!

Re:
Дата:   01-09-09 16:15

А, ето няма страшно! Хората какво правят, а ние се притесняваме за глупости:
https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/zrlb4211.JPG
http://www.hemmy.net/images/fashion/phoneearring.jpg

Re:
Дата:   01-09-09 16:50

Plantronix не ми отговарят на нуждите. Като пазарувах единствено Jabra имаха подходящия модел - и ми се наложи да си го докарам от Щатите[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Re:
Дата:   03-09-09 11:58

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/eywd0549.JPG
http://products.mercola.com/Images/blue-tube-headset/mobile-phone-radiation-brain.JPG

This chart shows the effects of Mobile Phone Radiation on a human brain

[smilie8] [smilie8]

Re:
Автор: tnt   
Дата:   03-09-09 12:00

хич и не се притеснявам...така или иначе мразя да говоря по талафон [smilie21]

Re:
Дата:   03-09-09 12:04

Last year, a well-circulated Swedish study found that people using cell phones doubled their risk of developing brain cancer and acoustic neuroma (a tumor that damages your hearing nerve).

The study also showed that people who started using cell phones before the age of 20 were more than five times as likely to develop brain cancer.

The European Parliament responded by voting 522 to 16 to urge ministers across Europe to impose stricter limits for exposure to radiation from mobile and cordless phones, wi-fi and other radiation-generating devices -- in part because children are particularly vulnerable to the risk.

Dr. Gerd Oberfeld, M.D., the Speaker for
Environmental Medicine for the Austrian Medical Association in Vienna, Austria says:

"The scientific data show, with a high degree of confidence, that mobile phone exposure is associated with an increased brain tumor risk.

The age group below 20 years is facing the greatest risk, which for malignant (deadly) brain tumors is about 400 percent, compared to non-exposed.

When we take the long latency period of up to some decades into account, and the fact that large parts of our society, and especially more and more teenagers and even children are using mobile phones on a daily basis, we may well expect a brain tumor epidemic.

From a public health perspective there is an urgent need not only for a wake-up call for our society, but for measures that are able to combat this public health threat effectively, now.”

[smilie8] [smilie8]

Какво да се прави обаче? [smilie8] [smilie8]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   03-09-09 13:53

23.12.2012 проблема ще се разреши.

Re:
Автор: ivanov_id   
Дата:   04-09-09 10:50

Да му мислят тези, дето не си отлепят слушалката от главата. Нормалните хора говорят 5 - 10 мин. дневно, от такава "радиация" няма как да се развие тумор.

П.С. Хайде сравнете на радиацията на мобилните телефони с тази от компютърните екрани и телевизори, да се посмеете [beer] [beer] [beer]

Re:
Автор: dreamer   
Дата:   04-09-09 11:37

Най-гадния момент е когато натиснеш зеленото копче за набиране и веднага си долепиш телефона до главата. Е тогава таа гад мобилна пържи най-много. По-добре да се изчаква да тогава да се долепи до главата.

Имайте в предвид че допустимите норми за облъчване които се пишат накрая на книжките са измерване в повечето случаи в градска среда, където телефона ви се покрива от 2 до 6 клетки едновременно и предавателя му излъчва на минимална мощност.

Обаче... На полето където най-близката клетка ви е на 2-4 километра и телефона ви е на 1 чертичка покритие е кофти и то доста.
Максималната допустима норма за облъчване на определена площ при тези условия е около 20 пъти повече при самото набиране и 10 пъти повече от максималното допустимо при самия разговор! Телефона е Nokia 7610 (симбияна не супернова).

Re:
Автор: Тед   
Дата:   04-09-09 13:24

Проблемът е и в GSM антените.
Като гледам в Пловдив май първи се усетиха какво става.
http://news.plovdiv24.com/54169.html

Още и др.

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/ciki0375.JPG
http://news.plovdiv24.com/103489.html

Проблемите на хората от блок 202 започват преди 2 години и половина. Представител на мобилен оператор предлага да се сключи договор за монтиране на базова станция и от вход Б срещу наем от 120 евро на месец се съгласяват. За да предприемат крутите мерки хората признават, че са си направили независимо измерване на вредното влияние. Което показва многократно нарушение на приетите норми

(c) ПОТВ
. След увеличението на болестите и оплакванията пловдивчани стигат до съда с мотива, че блокът всъщност е жилищно-строителна кооперация с 4 входа и се изисква съгласието на всички . Припомняме, че общинския съвет в Пловдив гласува мерки за ограничаване на базовите станции като ще бъде изготвен публичен регистър, а антените в близост до детски градини, ясли, площадки и болници, ще бъдат премахнати след задължителни замервания

---------------------------------------------

Междувременно Административният съд е отхвърлил жалбата на трите мобилни оператора срещу решението на местния парламент, с което се вземат крути мерки срещу разполагането на антени и базови станции върху училища и детски градини. То беше гласувано по предложение на председателя на ОбС.

В Пловдив се вдигна повече шум по въпроса, защото има много оплаквания на хора.

Най-зле между другото е да сте в отсрещен блок и антената да е насочена към вашата тераса (моя бел.)

Това е многократно и ежедневно по-зле от вашия мобилен телефон.

Познат ми каза, че в Германия GSM антените трябва да са отдалечени на не по-малко от 20 м. от жилищни или обществени сгради.

Re:
Автор: Todd   
Дата:   04-09-09 13:28

И моят телефон го гепи тумор - сигурно много излъчвам .Ще требе да си намаля пауъра !!!

Ша земе да ми изгори некоя ламба...

[smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.