Автор: Manchev
Дата: 30-08-09 18:23
Такааа, Барселона значи...страхотен град!!! Миналата година бях за 10 дни и успях да видя по-голямата част от града, да почнем със задължителните места-
1. готическия квартал. Най-туристическото място в града, пълно с боклуци, сергии и т.н., но не може без него, има какво да се види. Виж го първия ден, за да му се нарадваш бързо. Виж всички катедралки, има много приятни.
2. Барселонета. Тръгваш от готическия квартал към брега и отиваш към Барселонета- квартала с емигранти от латинска америка. Страхотен квартал. Хубави улички, страхотни малки местни кръчмички, абе животът кипи там. На всяка цена яж дюнер от Барселонета, има едни много хубави ама не мога да ти обясня къде бяха. :D
3. Еврейския квартал и пазара с месо. Вляво от La Rambla, пак е много интересно, живописни малки улички, страхотни барове вечер.
4. Гауди- виж къде какво има в града на Гауди и отиди да разгледаш. Парк Гюел, въпреки че е постоянно претъпкан с хора, е задължителен. Саграда Фамилия също я виж, аз лично не успях за съжаление.
5. Ако си фен- Ноу Камп.
6. Някой ден на обяд хапни в някой от рибните ресторанти по брега.
7.квартал La Gracia. Целия е под наклон, под парка Гюел, тих и спокоен, абе приказно кварталче.
Като цяло избягвай Ла Рамбла, там няма да усетиш духа на Барселона, рискът да те ограбят е голям, а навалицата е пълна. Някоя вечер се напий и се сприятели с непознати по уличките в готическия квартал, забавно е. След 12 магазините затварят и отвсякъде плъзват клошари, които продават ледено студена Estrella, откъде я взимат така и не разбрах. Негрите предлагат трева, а арабите- хашиш. Не съм пробвал, не мога да ти кажа. :D Разходи се някой ден без карта в готическия квартал- сто процента ще се загубиш по малките улички обаче е много забавно, ще откриеш сто процента нещо интересно. Пробвай испанска бира, местна храна абсолютно задължително, сангрия, друго не се сещам.
|
|