Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Като сме заговорили за комунизма,
Автор: тьма   
Дата:   25-07-09 13:15

винаги съм си мислила защо, аджеба, идеолизите на това учение са все хора от богати семейства?!?

Отговори на това съобщение
 Re: Като сме заговорили за комунизма,
Автор: Todd   
Дата:   25-07-09 13:17

Щот са тъпаци !!!! Фашистите що все са от бедни ???

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: cicomanco   
Дата:   25-07-09 13:17

За да мисли човек , първо трябва да са задоволени преките му нужди.

Автор: slivenski   
Дата:   25-07-09 13:18

Щото най-добрият начин да държиш тълпата в подчинение е да и внушиш, че може да промени нещо... [smilie21]

Автор: юнга   
Дата:   25-07-09 13:32

Автор: тьма
Дата: 25-07-09 13:15

винаги съм си мислила защо, аджеба, идеолизите на това учение са все хора от богати семейства?!?

За да ти е виновен класовият враг.
Поклонниците на комунизма не могат да дишат без външен враг.
Ако няма такъв, те си го измислят и се борят успешно с него.

Автор: jekopj   
Дата:   25-07-09 14:38

Мисля,че тъма е в грешка.
От как свят светува,желанието за равенство не е напуснало човека.Не забравяйте,че и Мойсеевите закони са създадени за хората без изключение на това,колко са богати или бедни.Наказателните закони-също.Е,щом сме равни пред закона,защо да не сме равни въобще.
Само,че това е така по пътя на елементарната логика.
Ако се вгледаме в майката Природа,ще видим,че там оцеляват най-приспособимите,най-съобразителните,а най-добрите от добрите ще създадат бъдещото потомство и така е от милиони години.
Единствено пчелните кошери и мравуняците са създали нещо като комуни и са обект на изследване от учените...
От гигантския експеримент,който започна от Русия се видя,че поне за сега капитализма няма алтернатива.

Дата:   25-07-09 14:43

jekopj, нищичко не схванах https://photo-forum.net/static/forum/2009-07/djby1586.JPG

Автор: svetalcho   
Дата:   25-07-09 14:58

Тьма, нали не очкаваш някой беден неграмотен селянин да седне да измисли цяла нова философия и идеология?
Нормално е да са от богати семейства, които са могли да дадат добро образование на децата си.
"Битието определя съзнанието"
К.Маркс
В този дух, бедният селянин не може да прогледне по далеч от насъщния, камо ли да седне да мисли за класовото самоосъзнаване.[smile]

Автор: fonnayden   
Дата:   25-07-09 19:30

Не вярвам в еврейски заговори, но тази идея е предназначена за масите. Утопия. Може би след 2 млн години еволюция да се осъществи....

Автор: n1x0n   
Дата:   25-07-09 19:33

"Поклонниците на комунизма не могат да дишат без външен враг.
Ако няма такъв, те си го измислят и се борят успешно с него."

Като Буш и войната с тероризма ли? [smilie18]

Ебавахме се едно време, че американците ще стигнат в комунизма преди нас - пък то се оказа вярно. Горките.

Автор: Marillion   
Дата:   25-07-09 19:41

стиа глупости...

я дискутирайте нещо сериозно.

Автор: b-w_devil   
Дата:   25-07-09 19:49

ТЬМА

Самият Маркс винаги е употребявал термините ИДЕОЛОГ и ИДЕОЛОГИЯ в строго негативен смисъл.
Идеолог за него е образован човек, който с помощта на всякакви демагогски похвати генерира квази-научна теория, оправдаваща политиката - действията, методите и целите на дадена класа или прослойка от обществото.

Под Идеология - Маркс разбира - превратно, лицемерно учение, оправдаващо всичко, което прави определена класа или прослойка...

==============================
А ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА е, че тази идея - за обществото на Всеобщото Равенство, в което Свободният Труд и Свободният Човек могат да постигнат висотите на Духовното - тази идея е съществувала още преди Христос... Зародиши има в ученията на ЕСЕИТЕ, за които се смята, че са едни от първите учители на Иисус... Впрочем, Есеите са избити варварски от римските легиони при потушаването на голямото въстание от 66-та година...
В следващите векове тези УТОПИЧНИ ИДЕИ се развиват спорадично от някои високопросветени философи - Томас Мор, Томазо Кампанела, Сен Симон и пр.

Винаги съм се учудвал защо толкова старателно ФРЕНСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА отбягва темата за ПАРИЖКАТА КОМУНА!?!
Като същевременно толкова пък рови в делата на такъв Велик Кръволок като Наполеон Бонапарт например... Как старателно се премълчава колко хиляди АРИСТОКРАТИЧНИ ГЛАВИЦИ са "отработени" от хитроумната машинка на доктор Гильотен?!? [smilie19]

Така че - КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИДЕЯ е доста стара конструкция...

Впрочем - тук, в този Форум едва ли някой се е интересувал колко яко развитие са имали СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ИДЕЯ в АМЕРИКА - през първите 2 десетилетия на ХХ век...

А в Световната Мрежа има достатъчно информация и по тази тема...
Стига човек да желае да научи ИСТИНАТА!
Към което доста малко от хората тук се стремят... Поне така ми се струва...
https://photo-forum.net/joro/emoticons/1281.gif

Дата:   25-07-09 19:59

b-w_devil , явно не забелязва, че тук повече се интересуваме от развититето на социалистическата идея в България и нейните престъпни проявления, та ни праща в 9та глуха да четем в интернет.
Ами четем и четохме какво е направила тази идея с Димитър Талев, та даже и го написахме, но там още b-w_devil не е пействал още нищо ,та да раздава преценки, нетърпящи портиворечие, защото истинат е е от първа ръка-b-w_devil.

Дата:   25-07-09 20:13

Не тръгвам към конкретни примери защото не ми се влиза в пустословни диспути...
Казваш за Талев - известно е и за други незаслужено преследвани след 1944 г. интелектуалци и хора на Духа... Никога не съм оправдавал безсмисленото изтребление вътре в българския род...
Но по тази логика ще трябва да се извади и списъкът на зверски избитите, душени със струна, горени полумъртви в пещите на Дирекция на полицията, пребивани до смърт и изхвърляни по бунищата интелектуалци - писатели, поети и художници - през 1923-1925 год. Вземи попрочети малко какъв "екстремист" например е бил нашият поет-експресионист Гео МИЛЕВ...

Е - и докъде ще се стигне така?!? [smilie2]

Публикацията е редактирана (25-07-09 20:13)

Дата:   25-07-09 20:16

юнга, стига с Димитър Талев, я кажи кой от романите му си прочел от начало докрай
Аз мога да се похваля поне с 4 + "Самуил"

b-w_devil , не съм политолог, не зная какво е имал предвид Маркс под думата идеолог, аз съм си един обикновен филолог, за който идеолог е онзи, който прокарва идеи и въпросът ми беше съвсем конкретен
Благодаря на тези, които ми отговориха.

Дата:   25-07-09 20:17

Като взривяват храмове и обират мандри така ще е...

Дата:   25-07-09 20:19

Днес Жоро спомена за Гео Милев и обясни, но явно си пропуснал да се запознаеш с думите му.
Последния път когато си говорехме за посочените от теб години,се стигна за мнението, че в която и страна да се бе случило това с оръжие в ръка да тръгнеш да сваляш правителството, щеше да им се случи подобно нещо.
Ако бяха избягали в Москва като едни от вдъхновителите си Димитров и Коларов нищо нямаше да им се случи.
Тогава нямаше да има изоставени от подбудителите комунисти, земеделски жертви.

Re:
Дата:   25-07-09 20:23

Политическият тероризъм в България не е измислен от комунистите. И първото правителство, насилствено свалено от власт в България, също не е свалено от комунистите.

Дата:   25-07-09 20:25

Автор: тьма
Дата: 25-07-09 20:16

юнга, стига с Димитър Талев, я кажи кой от романите му си прочел от начало докрай
Аз мога да се похваля поне с 4 + "Самуил"

тъма, позволи ми да имам съмнения, че съм чел, преди да си ходила права.

Дата:   25-07-09 20:27

Не е измислен да копирали са най доброто от другите сили... За това сме след Албания вече. Нашата страна е росна градина. Но в нея никнат и бодили, които трябва да се чистят из корен( Шумелов- областен управител на Плевенска област през 30 те год на 20 век)намеквайки за Комунистите.

Дата:   25-07-09 20:32

Бих потърсил корените на бодилите и по-назад във времето... Още в 19 век.

Аз мисля, че българите просто нямат, и до ден днешен, политичееска култура. Затова за тях убийството на политическия противник е по-лесно и бързо разрешаване на проблема. [smilie21]

Автор: chavdarpg   
Дата:   25-07-09 20:40

Тъма,в грешка си.Въпроса ти е неправилен. Не идеолозите,а създателите на идеологията за комунизма са от богати семейства.Останалото е пасмина,която е видяла възможноста за лесен живот,в тази идеология.

Дата:   25-07-09 20:45

chavdarpg написа:

> Тъма,в грешка си.Въпроса ти е неправилен. Не идеолозите,а създателите на идеологията за комунизма са от богати семейства.Останалото е пасмина,която е видяла възможноста за лесен живот,в тази идеология.
=====================
[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Казал го е още Езоп, пардон - Радой:

"Първите паднаха в кърви...
Последните станаха Първи..."

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Vinsent   
Дата:   25-07-09 21:29

Фобиите се лекуват, макар и трудно! [smilie2]

Дата:   25-07-09 21:42

Тъма, не само идеолозите, почти всички станаха богати, дори и тези от средни семейства. Понеже повечето са със селски корен са комплексари. За това в нашата мила родина богатите бивши карат джипове и имат просташко излъчване. Така е и в Русия. Другаде никъде го няма!

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.