Автор: Lalinda
Дата: 06-07-09 11:22
Я да ви разкажа нещо за чистенето и как се чисти градът ни...
В началото на март т. г. старата фирма, която имаше кошчета по спирките на градския транспорт по Цариградско шосе си ги отряза, а новата не постави нови на детелината на ЦШ и бул. Брюксел... От едната чакат на спирката да се прибират към София работещите в институтите и фирмите в района, от другата - най-вече живущите в Дружба 1 и 2 и селата наоколо... Всичкият този народ по спирките пуши, яде сандвичи, семки и бонбонки, ябълки и банани, пие, чете вестници и списания в очакване на автобуса си...
В продължение на четири месеца се обаждах 6 пъти на горещия телефон на общината 987 55 55, д256х поне го знае със сигурност, и МОЛЕХ ДА СЛОЖАТ ТАМ КОФИ, и събирах боклуците - колегите ми казват, че съм създала екопътека !
В края на юни отново се обадих в общината и помолих да ми дадат телефона на инспекторите в Младост, които би следвало да получават сигналите ми от дежурните на горния телефон...
За моя изненада се оказа, че в Младост за първи път чуват за проблема от мен (явно, че и никога инспекторът им не е стигал до тази детелина, чиито стълбища са обрасли в трева, фасове и какво ли не още...).
Десет дни по-късно все още отново няма никакъв резултат, нищо че на съседната спирка, на която почти никой не чака и не слиза, има две сини кофи и пет контейнера!!!
Как мислите, дали не бих могла на своя глава просто да откача сините кофи оттам и ги закача на селската спирка? Но ще остане въпроса с изпразването на кофите. Може би ще трябва да идвам от нас до там с джипа и да ги извозвам?
Дайте съвет, помогнете да решим проблема заедно.
На кого да сигнализирам. Иначе продължавам да чистя, но отсъствам ли две седмици и дори само през уикенда не минавам там, става кочина, естествено!
|
|