Автор: nsirakov
Дата: 30-09-09 23:06
пиша темата от името на АЛГИВЕЛ и лично от мое име.. да сверим часовниците с по-опитните от нас...как да реагираме
преди известно време, несъгласни с политиката
на един "приятелски" фотосайт, където "прохождат таланти" публично се обявихме против толерирането на кича и простотията заляла този сайт...
понеже сайта е частен, си тръгнахме, пуснахме по една снимка за сбогом... и се почна
Админите промениха името на снимката на АЛГАИВЕЛ и изтриха моята, като галя получи заплашително лично съобщение, че ще я баннат ако не смени името на снимката
Пратихме на хората които ни попитаха под снимката какво става, следното лично съобщение:
" Здравейте, пиша Ви по повод Ваш въпрос зададен под моя снимка. Пуснах тема засягаща юзерите с повече от една регистрация, критериите за качеството на показваните в сайта снимки и собствените ни естетически критерии при оценяването на снимките за който гласуваме. Имах предвид шедьоври като този: http://4coolpics.com/author_photo/20130/327039.html Какви критерии и цели трябва да имаш за да кажеш на автора, че снимката му е много яка??? Поради "неочаквано" появил се "бъг" в системата се оказа, че линковете към профилите с безчетни регистрации (след като админа ги изтри) пренасочват всеки кликнал върху тях към собствения му профил. Админа остави това без обяснение и така всички натиснали линка решиха, че визирам тях персонално, че съм интригант и т.н. Никаква реакция нямаше в продължение на три дни и по повод спама на unstable (да се узакони марихуаната, да се върне профила на elbaron) и други подобни, нямащи нищо общо с темата и въпросите засегнати в нея. Гаврата продължи достатъчно дълго дори за моите издържали не една и две кавги в този сайт нерви. В момента в който, chujdata написа, че въпросите са наистина сериозни и заслужават отговор от админа за доброто на сайта и неговото ниво - темата бе изтрита за две минути. За 4 години в този сайт съм се стремяла винаги да се отнасям коректно с всички и със старите приятели и с новите току що регистрирани потребители. Опитвала съм се в рамките на възможностите си да помагам да се развиваме, да правим по хубави снимки, да споделяме опит и знания за любимото си хоби. Не мога да позволя да се гаврят така на мой гръб. Благодаря Smiley Този сайт е частна собственост и неговите собственици определят правилата, критериите и качеството на неговото съдържание. Аз бях гост, смятащ този сайт за част от живота си. Показаха ми, че вече съм нежелан гост, който задава неудобни въпроси. Смятам, че е коректно да оставя собствениците да постъпват така, както смятат за правилно. И затова казвам довиждане. Благодаря на Вас за хубавите мигове, които сме прекарали заедно, за добрите думи, за критиката и въобще за всичко. Поздрави и успех Ви желая"
и си тръгнахме.
И тогава се започна ...
През ден ползвайки паролата ми, админите влизат в профила ми и трият личните ни данни - име, скайп, мейл, сайт, аватар ...
Галя:
Първия път разбрах за това от приятели, влезли в профила ми. След като си възстанових данните от време на време започнах да проверявам - същото нещо се случи още 5 пъти.
Днес някой пусна тема "Защо не коментираме негативно?" и аз постнах в нея това лично съобщение и призив към администраторите да спрат да ровят в профила ми.
Поста ми изчезна след две минути, а профила ми бе блокиран.
Та искам аз да Ви попитам - при положение, че с нищо не съм нарушила правилата на сайта вписвайки личния си сайт в профиила си (както са направили 80% от потребителите) от къде на къде администратора ще ми блокира достъпа и ще ме лиши от достъп до снимките ми, които са моя собственост и са със запазени авторски права???
Значи аз нямам достъп до профила си, а публикациите и снимките ми се използват за реклама и препратки към неговия сайт Huh?
То бива кликомания и параноя, ама това минава всякакви граници.
при мен ситуацията е аналогична...
чакам за мнение ;)
|
|