Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дискриминация или кражба на интерелктуален труд
Автор: nsirakov   
Дата:   30-09-09 23:06

пиша темата от името на АЛГИВЕЛ и лично от мое име.. да сверим часовниците с по-опитните от нас...как да реагираме

преди известно време, несъгласни с политиката
на един "приятелски" фотосайт, където "прохождат таланти" публично се обявихме против толерирането на кича и простотията заляла този сайт...

понеже сайта е частен, си тръгнахме, пуснахме по една снимка за сбогом... и се почна

Админите промениха името на снимката на АЛГАИВЕЛ и изтриха моята, като галя получи заплашително лично съобщение, че ще я баннат ако не смени името на снимката
Пратихме на хората които ни попитаха под снимката какво става, следното лично съобщение:

" Здравейте, пиша Ви по повод Ваш въпрос зададен под моя снимка. Пуснах тема засягаща юзерите с повече от една регистрация, критериите за качеството на показваните в сайта снимки и собствените ни естетически критерии при оценяването на снимките за който гласуваме. Имах предвид шедьоври като този: http://4coolpics.com/author_photo/20130/327039.html Какви критерии и цели трябва да имаш за да кажеш на автора, че снимката му е много яка??? Поради "неочаквано" появил се "бъг" в системата се оказа, че линковете към профилите с безчетни регистрации (след като админа ги изтри) пренасочват всеки кликнал върху тях към собствения му профил. Админа остави това без обяснение и така всички натиснали линка решиха, че визирам тях персонално, че съм интригант и т.н. Никаква реакция нямаше в продължение на три дни и по повод спама на unstable (да се узакони марихуаната, да се върне профила на elbaron) и други подобни, нямащи нищо общо с темата и въпросите засегнати в нея. Гаврата продължи достатъчно дълго дори за моите издържали не една и две кавги в този сайт нерви. В момента в който, chujdata написа, че въпросите са наистина сериозни и заслужават отговор от админа за доброто на сайта и неговото ниво - темата бе изтрита за две минути. За 4 години в този сайт съм се стремяла винаги да се отнасям коректно с всички и със старите приятели и с новите току що регистрирани потребители. Опитвала съм се в рамките на възможностите си да помагам да се развиваме, да правим по хубави снимки, да споделяме опит и знания за любимото си хоби. Не мога да позволя да се гаврят така на мой гръб. Благодаря Smiley Този сайт е частна собственост и неговите собственици определят правилата, критериите и качеството на неговото съдържание. Аз бях гост, смятащ този сайт за част от живота си. Показаха ми, че вече съм нежелан гост, който задава неудобни въпроси. Смятам, че е коректно да оставя собствениците да постъпват така, както смятат за правилно. И затова казвам довиждане. Благодаря на Вас за хубавите мигове, които сме прекарали заедно, за добрите думи, за критиката и въобще за всичко. Поздрави и успех Ви желая"

и си тръгнахме.

И тогава се започна ...

През ден ползвайки паролата ми, админите влизат в профила ми и трият личните ни данни - име, скайп, мейл, сайт, аватар ...

Галя:
Първия път разбрах за това от приятели, влезли в профила ми. След като си възстанових данните от време на време започнах да проверявам - същото нещо се случи още 5 пъти.
Днес някой пусна тема "Защо не коментираме негативно?" и аз постнах в нея това лично съобщение и призив към администраторите да спрат да ровят в профила ми.
Поста ми изчезна след две минути, а профила ми бе блокиран.
Та искам аз да Ви попитам - при положение, че с нищо не съм нарушила правилата на сайта вписвайки личния си сайт в профиила си (както са направили 80% от потребителите) от къде на къде администратора ще ми блокира достъпа и ще ме лиши от достъп до снимките ми, които са моя собственост и са със запазени авторски права???
Значи аз нямам достъп до профила си, а публикациите и снимките ми се използват за реклама и препратки към неговия сайт Huh?

То бива кликомания и параноя, ама това минава всякакви граници.

при мен ситуацията е аналогична...

чакам за мнение ;)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: algaivel   
Дата:   30-09-09 23:12

А, Ники ме изпревари [beer]
Ади казвайте ся, ко да прайм [thankyou]

Re:
Автор: next_time   
Дата:   30-09-09 23:13

Сираков че тук зле ли ти е бе бате, какво ти липсваше че отиде там, за пари ли ..... за много пари ли ......[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   30-09-09 23:14

Абе Ники как можеш да се връзваш на глупости!?

Мен тоя куулпикс ми изглеждаше тъп още преди 4 години и въпреки, че се регистрирах тогава пуснах само веднъж една снимка и после ми се видя скучен. Отдавна не си помня ни ника ни паролата. Я ги мани тея...

Това явно е сайт за самовлюбени "профи" фотографчета дето само трябва да им пишеш суперлативи или те банват.

[smilie23]

Re:
Автор: seymour_sz   
Дата:   30-09-09 23:14

[beer]

Re:
Автор: CanoniO   
Дата:   30-09-09 23:17

Не стана ясно каква ви е болката...
Сигурно поне 99% от юзърите тук, не са наясно с интригите в другите сайтове.. Пък и да се чуе само мнението на едната страна, без да изслушаме другата, си е чисто гадаене кой е крив и кой прав...

Давам ви пример:

Лалинда и Тъма ни теглят по една майна, ние правим 7675993674589 злобни теми по въпроса, те се изнасят в друг сайт, показват темите, и казват "вижте какви хора има оттатък"...

Re:
Автор: atrifonov   
Дата:   30-09-09 23:17

не за много.....по-малко[smile]
А сега сериозно- Ник знаеш, че в живота има много по важни неща, затова не се коси гледай напред и да не ви пука

Re:
Дата:   30-09-09 23:18

тъп или прост това е на 2ри план
ПИТАНКАТА Е

Е ЛИ ДИСКРИМИНАЦИЯ или си е чисто и просто КРАЖБА, запора на снимките ми в този сайт...

де факто аз не мога да ИЗТРИЯ СОБСТВЕНА снимка от СОБСТВЕНИЯ МИ ПРОФИЛ

а съшите снимки ( МОИТЕ) са индексирани в гугъл и трупат кликания на сайта... И ПАРИ...

кат ша е банан - да изтрият и снимките ...

те това питам

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   30-09-09 23:18

Стойте си тук бе, що си губите времето и нервите по чужбинско [smilie6] [smilie5] [beer]

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   30-09-09 23:19

Канонио Лали и Тъма нема а бараш! Мое са секви ма са си наши и си ги не даваме! [smilie5]

Лали не я ли бяха изгонили баш от там?
[smilie8]

Re:
Дата:   30-09-09 23:20

CanoniO, въпроса е в това има ли право админа да ти редактира профила и да се намесва в него ако не нарушаваш с нищо правилата?

Re:
Автор: Grandpa   
Дата:   30-09-09 23:20

Сайта си е техен, те определят правилата и дали да разкарат някого с причина или не. Обяснения не дължат.

Ако обаче наистина влизат с чужди пароли и пишат от чуждо име, това е проява на крайно лош вкус и абсолютна липса на етика и професионализъм.

Ако това е вярно не разбирам какво повече има да се разправяш - теглиш им майната, казваш на когото се сетиш какви катили са и повече не се занимаваш.

Re:
Дата:   30-09-09 23:21

кат ша е банан - да изтрият и снимките ...

те това питам

сега схванах, сори..

Като ще е бан, всичко трябва да се изтрие. Освен ако някъде в правилата на сайта (не съм ги чел) не пише, че пуснеш ли снимка при тях, губиш права.

Re:
Автор: Grandpa   
Дата:   30-09-09 23:21

ааа, Сираков уточнил въпроса...не знам...[smilie11]

Re:
Автор: steeens   
Дата:   30-09-09 23:27

Я кажете кой е тоя сайт де?кражба си е според мен,ама не е ясно как е според закона.Защото не се знае какво е записано в формата за регистрация.

Re:
Автор: seymour_sz   
Дата:   30-09-09 23:32

Николай, Галя - що се косите за глупости? И на мен ми писна там, след като писах в една тема (май беше във вашата), и ме думнаха с последно предупреждение за изключване (демек, с намалено поведение съм там вече) - е и какво, живота си продължава без никакви сътресения [ezik] Трийнах си снимките (тези, дето не са в конкурсите, щото тях по правилата не можеш да триеш) и вече само наглеждам форума (не че има кой знае какво за гледане) и си гледам пашалъка! [beer]
За какво се връзвате толкова, не мога да разбера...

Re:
Автор: ksuhorukov   
Дата:   30-09-09 23:32

Ники, независимо че си баннат и достъпа до сайта им е ограничен за теб, имаш право да поискаш официално от тях да премахнат всякакво съдържание, чиито носител на авторски права си ти. Няма вариант да ти откажат това. Сега за дискриминация едва ли можем да говорим...

Re:
Дата:   30-09-09 23:34

sEYMOR... ИМЕННО

ние не можем да изтрием снимките (извън конкурсните) а в правилата това не е опоменато

Профилът на регистриран на сайта потребител не може да бъде изтриван. При нарушаване на правилата на сайта или при други необичайни обстоятелства, по преценка на администраторите на 4CoolPics.com и без право на преразглеждане потребителски профил може да бъде изтрит.

Правилата могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на потребителите. Сайта не носи отговорност, ако потребителят не е прочел последния вариант на настоящите правила. Последен вариант на правилата може да се види по всяко време на адрес: http://www.4CoolPics.com/rules_BG.php

Публикуваните материали могат да бъдат използвани за организиране на изложби, рекламни и други свързани с популяризирането на сайта цели без специалното разрешение на техните автори.

Фотографиите качени в конкурсите няма да могат да бъдат изтривани от техните автори след приключване на съответния конкурс и остават в историята на сайта. Хартиените копия изпратени за изложбите няма да бъдат връщани на авторите.

Фотографиите от фото галерия "Клуб CoolPics" няма да могат да бъдат изтривани от техните автори и остават в историята на сайта.

Re:
Автор: asahi   
Дата:   30-09-09 23:35

Вероятно някъде в правилата на сайта се крие и отговора. Вие пък какво се правите на комити? Като не ви харесва бегаш и толкоз.

Re:
Дата:   30-09-09 23:36

Фотографиите от фото галерия "Клуб CoolPics" няма да могат да бъдат изтривани от техните автори и остават в историята на сайта.

Ето, сега ще си седите в историята на сайта.

Re:
Дата:   30-09-09 23:39

asahi, бегаМе ве [smilie7]
Пак не четеш [ezik]

Ама излиза, че аз не мога да напиша името на личния си сайт в профила си, а те ползват моето име, снимки и публикации за реклама на техния сайт.

Публикацията е редактирана (30-09-09 23:44)

Re:
Дата:   30-09-09 23:45

асахи - чети :)

Re:
Автор: danvan16   
Дата:   30-09-09 23:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Дата:   30-09-09 23:56

danvan16, ще те помоля да редактираш поста си.
Най-малкото е грубо да говориш така за хора, които не познаваш.
Толкова ли е трудно дори скрити зад никове да бъдем Хора?
Ако не ти харесват техните постове - ми не ги чети.
Ама да даваш квалификации[smilie11]

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   01-10-09 01:15

Е, разгеле!
[smilie24]

Не става, бе, Канонио, и мен ме баннаха за това, че бях против кича и простотията.

Я питай производителките на табли за креват, които и тук са все на първа страница!

Блокирали са ме, да не би да напиша и тук, че бълват кич...

Гледайте си кефа и не мътете водата на кичопроизводителките, че ако ви погнат, няма да има спасение и за вас.

Е, малко сте позакъснели, трябвало да се борите с кича, не с мен, радетели за чистота в изкуството!

Късно е. Минаха поне четири години откакто ме взеха на мушката...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.