Автор: юнга
Дата: 02-05-09 17:17
Мирослав Севлиевски е другата колоритна личност освен Емил Кошлуков от „Новото време“, започнала кариерата си от Федерацията на независимите студентски дружества (ФНСД) и СДС през Българското сдружение за честни избори (БСЧИ) до вече заместник-председател на парламентарната група на НДСВ.
Как решава да стане депутат не е много ясно, но месец след последните избори за Народното събрание бизнесменът Спас Русев дава своята версия пред в. „24 часа“: „С Емил [Кошлуков] и Миро [Севлиевски] се познаваме от първите избори, помагал съм и на СДС. Те твърдят, че съм ги мотивирал да влязат в движението на царя. Участвах в мотивирането и на хора като Милен Велчев, Ники Василев, Любка Качакова и други от икономическия екип. Това бе техническа работа, защото е много лесно да мотивираш хора, когато имаш такъв лидер като Н.В. и такава кауза. Така че аз просто взех телефона и им се обадих.“ След това Спас, Миро и Емил се захващат с предизборната кампания. Първият помага, където може, с пари, „Новото време“ - с идеи.
|
|